"štrudl" (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


corfu -> "štrudl" (27.9.2006 9:10:33)

Rada bi naredila tak štrudel, kot ga je delala moja babica, Z jajci in ocvirki. Naredila je vlečeno testo, popekla ocvirke in na ocvirke polila jajček, ga potem z vilico razdrobila in posula po testu, zvila in v pečico. Ampak koliko količinsko rabim jaz jajc in ocvirkov? ali katera pripravlja še na kakšen drugačen način?

Hvala




Shuka -> RE: "štrudl" (27.9.2006 9:15:01)

IZVIRNO SPOROČILO: corfu

Rada bi naredila tak štrudel, kot ga je delala moja babica, Z jajci in ocvirki. Naredila je vlečeno testo, popekla ocvirke in na ocvirke polila jajček, ga potem z vilico razdrobila in posula po testu, zvila in v pečico. Ampak koliko količinsko rabim jaz jajc in ocvirkov? ali katera pripravlja še na kakšen drugačen način?

Hvala
In kakšen štrudl je pol to - ocvirkov?

Najraje imam jabolčnega, skutinega, z mešanim sadjem, ker to je zame sladica, vse ostali ostali so zame zavitki.

Jaz sama naredim vlečeno testo, ga razvlečem, polijem malce olja, sladkor, jabolka, skuto, karkoli, malce drobtin zavijem in dam v pečico. To je se mi zdi da klasika.




fricka -> RE: "štrudl" (27.9.2006 9:24:24)

Tudi moja babica je delala take zavitke- je iz Bele krajine, kjer ni to nobena posebnost. Žal ti ne vem reči koliko jajc in ocvirkov potrebuješ. Po mojem mnenju ne preveč, saj bo drugače premasten in težko prebavljiv. Jaz bi vzela npr. lonček ocvirkov (kot jih kupiš pakirane) in 3-4 jajca. Dela pa moja mami podobno zavitek z maslom in jajci in je božansko dober.




darjatimci -> RE: "štrudl" (27.9.2006 9:24:35)

Moja mama dela ocvirkovko,ampak je iz kvašenega testa.Jaz za štrudl naredim vlečeno testo,ampak še nikoli nisem naredila z ocvirkov.A ne bi to razpadlo,saj vlečeno testo je tanko in tista maščoba in jajce ne vem če bi se to lepo zvilo.Mogoče se pa motim,počakajmo še na kakšen recept.




fricka -> RE: "štrudl" (27.9.2006 9:26:05)

Sigurno ne razpade, jaz sem podobno delala že štrukle. Sam brez ocverkov, z maslom in jajcem ter drobtinami.




darjatimci -> RE: "štrudl" (27.9.2006 9:42:02)

Bi bilo pa slastno tole probat,mljask.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: "štrudl" (27.9.2006 9:42:05)

V beli krajni temu rečejo prosta potica. Vendar ni potica, ampak štrudl, brez vsega samo maščoba je namazana, pa jajc seveda. Strgat se ne more, ker je velikokrat zamotan in na manjše, ko običajni štrudli. Običajni so ponavadi bolj plščati, to pa je bolj okroglo in seveda manjše, ožje.




BLAŽIKA -> RE: "štrudl" (27.9.2006 13:12:05)

Bi bilo pa slastno tole probat,mljask.


A ima katera res recept in postopek kako to stvar narediti?




corfu -> RE: "štrudl" (27.9.2006 13:40:50)

Jaz kakor se spominjam, je babica dela takole:

-naredila je vlečeno testo, ki ga je malenkost bolj solila
-v ponvi popekla ocvirke, da so lepo hrustali
-na ocvirke zlila jajca, ki jih je predhodna žvrklala v posodi in jih polila čez ocvirke, kot bi pekla jajčno palačinko
-ko je bilo jajce pečeno, je vse skupaj z vilico natrga na koščke
-potresla vse skupaj po testu
-ga zavila
-namazala testo z jajcem
-dala v pečico

Ženske to je fenomenalno!




Stran: [1]