RE: 9. nebesa - 2 krog (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih



Sporočilo


Anonimen -> RE: 9. nebesa - 2 krog (27.11.2006 13:43:13)

No, pa se se jaz javim po dolgem casu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Sem imela v novembru obupno guzvo v soli, prenavljamo stanovanje in je vse ZE TRI TEDNE razsuto, prasno, nametano .. zdaj pocasi dobiva koncno podobo .. ceprav se ti prav za malo zdi, ko toliko denarja vlozis v vse, potem pa ti nesposobni obrtniki miljon napaka naredijo in se lahko na glavo postavis .. res, me je minilo do vsega ... sem se odlocla da bom sama svoj pecar, malar in kaj vem kaj se vse .. trikrat hitereje bo pa se kvalitetno ravno toliko kot njihovo, ce ne bolj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Bom dala potem kako fotko, ko bo res vse koncano.

Je pa tavelka tus kabina pravi luksuz [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] smo imeli banjo, pa ker ni prostora v kopalnici smo jo vrgli ven .. ampak glede na moje mere se bom lahko tudi v tej tus kabini za silo kopala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ma fajn je zdaj kopalnica, predvsem vecja deluje ..

Drugace pa ze komaaaaaaj komaj cakam da se res vse pospravi, sobo bom krasila ze ta vikend (KONCNO), ta velko jelko bomo pa najbrz res sele pred bozicem postavli, ker takrat dobimo kavc in jedilno mizo. Se pa lahko pohvalim, da sem bila ta mesec ([image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]z izjemo enih 3 glupih predmetov ki jih sovrazim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]) ful pridna v soli in se je celo nekaj 5 nabralo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Samo za visji uspeh se vseeno krepko premalo. No ja, sem vseeno zadovoljna. Zasluge grejo predvsem Alesu, ki mi non-stop mori s to solo in je orng tecn kar se ucenja tice .. sicer se zaradi tega dostikrat skregava, samo rezultati so potem pa zelo dobri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

Bo pa zdajle v decembru vse malo bolj na izi, malo vec casa bova imela za naju, pa za tamalega hudicka pa za Luno itak .. December je itak poleg februarja meni najljubsi mesec.

Cestitke vsem slavljencem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Kolk so ze zrastli vasi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]! Pa lustni so vsi po vrst .. bom dala kako naso slikco v album, pa vam javim geslo, ce bo katero zanimal .. gesla za ustvarjalne albume so pa ribicateja.

Se ena majhna prosnja za tiste, ki tipkate v wordu .. a lahko potem celoten tekst tu oznacite in kliknete na taprvi gumbek tu zgora (dva A-ja sta prekrizana z rdeco), da popravi na to pisavo, ki je na RR - wordova je namrec tezko berljiva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] 

Vsem nespecim zelim cimvec spanja (pa sebi tudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]) in nic oz. ce ze morajo bit cimmanj taksnih in drugacnih tezav ..

Pa :* [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image],

Ribica




Lu -> RE: 9. nebesa - 2 krog (1.12.2006 17:38:27)

Cer!

Se malo javljanja od nas.

V pon. sem močno zbolela. Začelo se je z grlom. Punce mene je tako pekel, da sem komaj kaj pila in jedla. V sredo sem šla k zdr., ki mi je predpisal antibiotik Hiconcil. DAnes pa končno lahko normalno pijem brez bolečine v grlu. No malo e, ampak proti 3 dnevom nazaj, je zdaj superca.

Maja je še kar pridna. V vrtc je tudi dobila prvi ugriz. Se je šlo za enega dojenčka za katerega sta se kregali Maja in še ena punčka. Ker sta obe ribici ni nobena hotela popustiti. In potem jo je una ugriznila v ličko. Še zdej se ji pozna. Pa še full je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] kot jo poznam. Ja pa tresoriti tudi 100 na uro. Ah kaj čmo. Pa še govori ne dobro in že odgovarja. To mi je najbolj smešno. Je ravno zadnjič možu nekaj odgovarjala. Jaz sem skor crknila od smeha. Seveda da me ni videla. Joj tile otroci.

Ja. Mali je pa še kar priden. Ponoči še vedno spimo. Nazadnje se dojiva tam do 21.30 ure. Včeraj za spremembo do 22.30 ni zaspal za nočko. Bom videla danes kako bo. Bi i pa prav pasalo, da bi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sam od sebe zaspal in ne al na joški ali pa da ga nosim. Je kar utrujajoče. Ravno danes sem ga tehtala z mami, ki je babica. Ima 4.980 g. V dolžino ga pa nisem še merila. Bo pa v nedeljo že 2 meseca star. Kam gre ta čas?

Se pa že veselimo Miklavža, Dedka Mraza. Skratka tega novoletnega vzdušja. Samo še sneg mora bit.

Tako.

Javite se še kaj ostale.




asso -> RE: 9. nebesa - 2 krog (4.12.2006 17:14:33)

Ojla,

ja, naj se vam še jaz bolj na hitrco javim, ker če ne lahko tle tipkam tudi do pol ure.
Kmalu bo Tarin za previt...

No z nami delno vse o.k. No Tarin je pridna, kot bi rekla Žiža, ne upam na glas povedati, da samo je in spi... predvsem pa za to, ker ko kaj rečem gre skoraj v istem trenutku vse narobe.
No ponoči lepo prespi tam do ene 6 zjutraj, včasih več včasih manj, čez dan tudi veliko prespi, ali pa se pridno pod mostom igra in nekaj sama sabo godrnja, pa veliko se smeji. Samo jo pogledaš pa že [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
No, danes smo bili na UZ pregledu kolkov in na moje začudenje ni vse v redu. Ob odpustu sta bila oba kolka 1A in kljub temu sem preventivno povijala. Pred par dnevi sem nehala, ker je lepo začela brcati in una plenica jo samo moti, pa še zlikat se mi ni dalo in danes mi na UZ reče da ni vse o.k.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] sej ni tako hudo, ampak vseeno. Sedaj imamo še en mesec širokega povijanja in ponovna kontrola.
Kako pa zgleda to široko povijanje????[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Do sedaj sem imela 1 tetra + povijalko. Kaj naj sedaj dam 2 tetra (eno na drugo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]) + povijalko al kako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Prav groza me je, ker zaradi krčkov je boljše, da bi bila brez.
No bomo tudi to preživeli.
Ja, kot pravim Tarin je pridna, ampak je sedaj Nasti tista, ki si je začela zmišljevat. Zvečer jo damo v pojstlo in ne spat in ne, hoče v dnevno gledat Nodija, kužeke... ko pa rečemo, da ni več TV (jo ugasnemo), pa hoče knjigico. OK lepo pogledamo knjigico in v pojstlo, in ona ponovno jok in Tata... ne zaspi pred 22. uro. Pa to ni vse še kakšno noč se ponoči zbudi in nas kliče. No, hvala bogu gremo (gre - dragi) na kavč pogledat knjigico, v pojstlo in zaspi nazaj... če se nam ne bo zmešalo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Tako, pa je tudi december že tu. Upam, da bo vsem prinesel malo veselja... pa koledar kar začnite delat...

Lp asso




Pikapolonica -> RE: 9. nebesa - 2 krog (5.12.2006 9:04:48)

Hojla!

Jaz bi pa tako rada enkrat post začela s pozitivnimi besedami... Pa ne gre. Ker to, kar se pri nas dogaja ponoči, to je še ravno na meji sprejemljivega. Z moje strani seveda. Ati itak že dva meseca spi v dnevni sobi, ker midve z gospodično izmišljevalko kraljujeva v veliki postelji. Včasih sem jokala, kako moram vstajati na tri ure. No, zdaj pa že nekaj noči milo prosim, da bi bilo spet tako, ker se obvezno zbudi že dve uri po hranjenju. Jaz ji seveda ne dam kar takoj spet za jest in jo pač najmanj pol ure mirim, da zaspi... dokler se seveda spet ne zbudi [image]http://www.studiofaca.com/download/Animacije/.gif/smails/hungry.gif[/image] in ji dam jest. In potem čez dve uri isto. In tako trikrat na noč.... Vam povem, da sem že čisto blesava [sm=smiley29.gif] od tega nespanja. Sem zadnjič pisala na MON - pediatrija in vprašala, če še res rabi toliko hranjenja ponoči. Pa mi je zdravnica odgovorila, da ja. Da naj to pač počnem čisto avtomatično in da saj BO podaljšala ta obdobja med hranjenjem... V redu, samo KDAJ????????? Pa zakaj ne gre nič na boljše. Kvečjemu na slabše. Res, zdaj sem že v tisti fazi, ko kar z očmi zavijem [image]http://www.studiofaca.com/download/Animacije/.gif/smails/smail0005.gif[/image], ko preberem, kako nekateri prespijo celo noč brez hranjenja. Priznam, malo od zavisti in veliko od besa[sm=smiley7.gif], da mora pa ravno pri nas biti tako grozno. Eh... pa vse bi še nekako prenesla, če bi se Lina vsaj preko dneva dojila lepo. Pa tudi to ne gre in ne gre. Saj sem že najbrž pisala o tem, kako kar nekaj joka pa stoka, pa se odklaplja in priklaplja.... NOBENEGA užitka ni v najinem dojenju. Sama slaba volja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. In potem sem se včeraj odločila, da se bom samo še kakšen mesec ali dva trudila, potem bomo šli pa na flašo, in sem si zaradi tega že tudi kar oddahnila, potem pa sva zvečer poskusila Lini (zelo lačni, mimogrede) dat mleko na flašo.... Ja, sanja svinja kukuruz.... Ni varijante, da bi Lina pila iz flaše... Ali pa ji bomo morali kar naprej porivati cucelj v usta, da bo enkrat dojela, kako se to počne. A morda ve poznate kak nasvet kako naučiti otroka piti iz flaše?????

Eh, res sem žalostna , da se je vse skupaj takole obrnilo. Pa tako lepo je kazalo na začetku.

No, drugače sta pa obe s Tio kar naprej nekaj bolani. Zdaj spet Tii iz nosa teče en tak zelen smrkelj, Lina pa kašlja. Najbrž ne bo nič z jutrišnjim cepljenjem. No, upam, da mi jo bodo vsaj zvagali in izmerili, da vidim kako napreduje v tej smeri. Meni se zdi namreč, da tako hitro raste. In se redi tudi (kljub vsem težavam - pa saj ni čudno, pri tolikokratnem hranjenju). Sem jo zadnjič sama stehtala doma - pri dobrih 4 mesecih je imela 7200g. Tia pa 7500g pri 6 mesecih!!!!

LU, našo Tio je tudi že več kot en mesec nazaj en fantek ugriznil v ličko. Pa ni bilo do krvi, samo močan uščip je bil. Ampak se ji odtis zobkov še zdaj pozna!!!!!!! Mi gre že prav na živce. Pa mažem z ribjim mazilom, pa Bepanthenom, pa Tea tree kremo... Ne vem no, kako dolgo se pa to celi... V glavnem, pričakuj, da bo tudi pri vas enako. Hi, mimogrede, vidim da je Tian fotokopija Maje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

ASSO, za široko povijanje pa tudi jaz ne vem... Jaz bi kar v posvetovalnico poklicala, ali pa v porodnišnico, ti bodo že povedali. In držim pesti, da se pošlihta vse skupaj! [image]http://www.studiofaca.com/download/Animacije/.gif/smails/tkl.gif[/image]

RIBICA, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] ker si pridna v šoli. Samo, zgleda da si malo preveč zaljubljena [image]http://www.studiofaca.com/download/Animacije/.gif/smails/verliebt.gif[/image], glede na to, da Campari [sm=smiley2.gif][sm=smiley17.gif] stresaš v pecivo..... Pa, mimogrede, hvala za tisti nasvet o tekstu. Sem ravno tisti dan premišljevala, kako naj to naredim.

Kje pa ste vse ostale. Dajte, oglasite se kaj!

Pozdravček, Pikapolonica [sm=pikapoka.gif]





Naty*Taja -> RE: 9. nebesa - 2 krog (5.12.2006 12:34:23)

Pikapoka - naj ti dam en dobronameren nasvet, ker vidim, da greš po moji poti izpred leta in pol!!!!!! Ja, mi nismo spali do malo čez leto, ker je mami takele napake delala! Glej, meni je zobozdravnica od Marcelinota dala pravi recept kako priti do več spanja! Tvoja mala definitivno ne rabi toliko, kot hoče, in res ne vem kako to, da ti je pediatrinja to rekla!? Meni je ta zob. takole obrazložila - mali se zbudi recimo ob enih in ti mu daš pit sokec- to je tako, kot bi mu dal jest, no in potem se vedno zbuja ob isti uri, ker se telo pač tako navadi!! In tako se je naš res zbujal na dve uri, ker sem misla da je žejn in sem mu dala sok, čaj... No potem pa smo po njenem nasvetu ukinli tole. Kake štirinajst dni pač ni dobil nič in je mogel tako ali drugače zaspat. Se moreš prav psihično pripravit, da pač ne boš spal tako dolgo, dokler mu ne kapne!
No in rezultat - mali spi od osmih zvečer, do 6,7 zjutraj brez bujenja!!
Res zlata vreden nasvet! Pa tudi sosedi je ratalo zizo tako ukinat ponoči....
Poskusi ji pač nič dat. Recimo da se zvečer okrog osmih, devetih najesta (v ta namen "šparaj" zizo, da bo res polno in se mala orng naje, potem pa, če se res naje, ne rabi do kakih 3 nič. Jo pač uspavaj kakorkoli že! Potem pa spet do kakih 6, 7 nič in potem itak že vstaneta! Poskusi in zdrži kakih štirinajst dni, s tem, da ne smeš niti za milimeter popustit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ker te bo hitro pogruntala! Poskusi kaj pa lahko zgubiš?! Spiš itak ne, lahko pa se kvečjemu spravi na bolje!Aja- če bi pa res slučajno bila žejna pa ji vmes daj samo vodo po žlički! Flaše ji pa po mojih izkušnjah ne boš vturila, dokler imate zizo, ker... pač ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]! Sej ko pa zize zmanjka je pa tudi flaša dobra -  samo kdaj bo to, se bo pa ona odločla! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
No ja so pa to samo moje izkušnje, ni rečeno, da bo pri vas isto, upam da vsaj približno bo pomagalo, ker te čist razumem, kaj preživljaš!





GoYa -> RE: 9. nebesa - 2 krog (5.12.2006 22:47:59)

Ojla,
lih tolk, da se mal javim in vas pozdravim.
Pri nas nič posebno novega. Vse po starem. Lina raste, je pravo veselje z njo. Evo, vam pošilja en mežikec.

[img]http://shrani.si/files/p1010024oj3e.jpg[/img]




Bejba -> RE: 9. nebesa - 2 krog (6.12.2006 10:33:54)

Hoj, hoj. Da se še jaz na hitro pofočkam.
Ja, naš ta večji je zbolel (vnetje ušes), tako da imam sedaj oba doma in moram reči, da je hudo pestro. Hvala bogu za našo babi (taščo), ki mi malo priskoči na pomoč.Pa še Anže se je nekako odločil, da doma ni treba več popoldne spat. Pa do sedaj res ni bilo nobenega problema. Samo položili smo ga v posteljo in je zaspal, zdaj pa poje, se pogovarja, razmetava,....vse, samo zaspati ne. V vrtcu pa brez problema. Sem mislila, da pač res ne rabi več spanca, ampak ko ni spal popoldne, je bil potem tako tečen, da bi ga raje cel dan nosil kot poslušal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Kar se Nika tiče - zaenkrat moram potrkat, da čez dan lažje in hitreje zaspi. Ampak se je pa pojavil drug "problem", spi samo pol ure, redko redko kdaj kakšno minutko več. Ponoči je včasih super, včasih pa se velikokrat zbudi zaradi dude. Še vedno nisem pogruntala od česa je odvisna lepo prespana noč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].
Ga je pa tud Anže neki začel sračkat ponoči, čeprav je prej lepo spal. Dobro, sedaj je bolan, je malo bolj razumljivo, ampak tudi pred boleznijo je včasih kar kričal ponoči in zganjal histerijo. Nič ni pomagalo, metal se je po postelji, dokler ga ni minilo in je nazaj zaspal.
Upam, da kmalu mine.

No, tako je pri nas. Pestro. Komaj čakam lepo vreme in sonček, pa se zima še začela ni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].

Lepo se imejte in se beremo.

LP; Bejba




Anonimen -> RE: 9. nebesa - 2 krog (6.12.2006 16:10:24)

Hehe, Pikapolonica, ni to zaljubljenost, to je moja mati, ki ocitno blazno rada ''reciklira'' [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Samo so vsi (razen mene in mami) navduseni nad piskoti. Za najin okus imajo prevec zacimb notri.

Ce katero zanima, tole je recept:
380g moke
210g rjavega sladkorja
1 zlica sode bikarbone
140g medu ali javorjevega sirupa (in ne camparija[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image])
3 zlice zacimb za medenjake (jaz bi dala za moj okus le eno ..)
2 jajci

premaz:
1 jajce
zmleti orehi, listici mandljev, kaki drugi orescki ..

Zmesas moko+sladkor+ sodo bikarbono, malo stepes/razzvrkljas jajce (ne z mikserjem, jaz sem z uno metlico za ''rocno stepanje''), zmesas med z zacimbami in nato vse skupaj (rahlo) zgnetes. Zvaljas na 1/2 cm cca na pomokani povrsini in z modelcki oblikujes piskote. Jajce za premaz spet ''raz/po-zvrkljas''[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in s copisem premazes piskote in jih po zelji s cim posujes. Peces 10 min na 160° v ze ogreti pecici. (peki papir + pekac). Pa treba jih je dati dovolj narazen, ker kar dosti ''vzhajajo'' ..

Drugace pa sem kar malo zalostna, ker se nimam okrasene sobe, pa ze 6.12. smo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Ponavadi sem imela ze novembra .. zdaj pa ni in ni casa zaradi te glupe sole [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] 

Ma pa dones RD moja mami, stric, sosolka in mami od sosolke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 

LP, Ribica




Anonimen -> RE: 9. nebesa - 2 krog (11.12.2006 13:14:34)

Hej,

ste se zive?

Ce ima katera cas v petek - Srecanje RRjevk v Lj

Žiža, a se je Sara za potolazla glede igrack? Pri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] od alesa25 fuuuuuull pali krokodil - sem mu napisala knjigico, da krokodil odnese vse igrace, ki niso pospravljene in je pri tamalemu totalno zazgala. Krokodil pomaga pri temu, kdaj gre spat, ce noce kaj pojest, ce ne uboga (da bo odnesel mene ali pa alesa) itd. Pa tudi od plenic se ga bo dal odvadit s krokodilom, ker je zadnjic popoldne ze bil brez plenicke in je A. rekel, da ko se je mal polulal v hlace je cist bogo gledu in pol sel se 3x na kahlo, da ja ne bo krokodil jezen. Sva mu pa rekla, da krokodil prnese vlakca vsem otrokom, ki se odvadijo od plenic, na vlake je pa cist nor. Pa zdaj en dan je bil full priden in mu je krokodil kao prinesel avto cistilca (mu ga je babica kupila in je rekla, da naj mu ga da kar tako, da mu potem za NL ne bo nic kupila..je brala clanek v reviji Otroci .. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]). Tako da vsaj pri L. vse zazge, ce se mu prebere pravljico, meni pa tudi ni problem se zmislit kaj takega. Aja, star je pa 2 leti pa 4 mesce.

Kako so pa ostali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] in [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]?

Aja, a bodo vasi 2-letniki pisali Dedku mrazu/Bozicku in kako se to sploh napise? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

LP, Ribica




Tinca7 -> RE: 9. nebesa - 2 krog (12.12.2006 7:56:29)

Ja pa res babnice, kje pa ste? Verjetno ste skos zunaj, ker je še tako toplo.

Pri nas sicer nič posebno novega. Lara je postala kar močno problematična. Tako je trmasta, da se moram kar močno zadržat, da je ker nekajkrat na dan nebi čez rit. Vsaka stvar je NEEEEEEEE! Da se spravimo ven traja cca 30 minut, ker ne bo ubula čeveljčkov, in ne bundice in ne kape,.... No sej razumete[sm=hudicek.gif]. Pol gre pa oči sam s pesotom ven, se pa dere dokler ne pride nazaj, pa še pol mal. Ampak seveda se čez dve ure zgodba ponovi. Strgal se mi bo. Zdej sem pa res vse sprobala, sem bla jezna, sem jo ignorirala, sem ji poskušala lepo razložit,...nič ne pomaga. In tako je za čist vsako stvar ki jo hočem od nje. Sej vem, da je faza, ampak jaz imam počasi dovolj kreganja.  

Da pa je še bolj pestro, so mi noge tako fino otekle, da ne moram obut nobenih čevljev. Tako da zdej črtam vso sol iz jedilnika[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], pa spet počivanje, počivanje, počivanje. Pomoje bom doživela tako šok terapijo, ko se bo tale rodil in ne bom mogla več počivat. Ah ja, bo že kako.

No, fino se imejte, pa napišite kaj lepega!




Anonimen -> RE: 9. nebesa - 2 krog (23.12.2006 0:40:55)

Se zivi? [sm=zmeden2.gif]




Pikapolonica -> RE: 9. nebesa - 2 krog (24.12.2006 11:46:09)

Hoj, ribica[sm=ribica.gif] , ja, mi smo še živi, za vse ostale pa nisem več sigurna..... Ne vem kaj se dogaja s temi 9nebesi....

No, pri nas se stanje še vedno ni nič popravilo. Noči so samo še slabše in jaz res ne vem več kaj naj naredim. Zdaj si samo želim, da bi bilo tako kot nekoč, ko je sicer jedla na tri ure, ampak je vmes vsaj spala!!!!! Zdaj se pa kar naprej zbuja. Na vsako uro ali uro in pol... Ne vem, morda se mi je razum zameglil.... ampak skupaj z mojim sva se odločila, da preneham dojiti. In danes imamo hud dan pred nami, najvajanje na flaško namreč. Hud pa zato, ker Lina na flaško še ne zna piti  in se začne dreti že, ko ji samo cucelj v usta porineš. Hudo bo, ja. Vem! Je sodelavka dala isto skozi. Njena mala je praktično izpustila tri obroke in šele ko je bila zares lačna, je tudi mleko začela piti. Saj vem, najbrž se večina zdajle ne strinja z mano - da sem torej grozna, ker ji bom vzela tisto, kar je neprecenljivo - moje mleko namreč. Ampak jaz tako ne morem več. Enostavno ne morem več.

In še nekaj bomo izvedli danes. Ko sva bili s Tio v torek pri zobozdravnici, naju je sicer zelo pohvalila, ker ima Tia res lepe in zdrave zobke, samo dudo moramo dati pa NEMUDOMA stran. Ker se že kaže nepravilna rast.... Dude torej danes grejo. V škatlico, pa na okensko polico, da jih luna vzame. Božiček bo pa kakšno lepo darilo prinesel. Hja, zdajle se mi zdi še vse tako verjetno in izvedljivo. Zvečer se bo pa pokazala realna slika, ko ne bo in ne bo konec drenja. Ko bo pri moji hčeri nastopil delirij.... Ne vem... letošnji Božič pa najbrž res ne bom nikoli pozabila!

Ah, upam no, da se še kakšna oglasi. Da ne bodo [sm=9nebesa.gif]  kar izpuhtela!

Želim vam čudovit božični večer... miren, topel in poln ljubezni.  Božiček naj vam pa prinese  tisto, kar si najbolj potihem želite.

LP, Pikapolonica [sm=pikapoka.gif] 








Anonimen -> RE: 9. nebesa - 2 krog (24.12.2006 14:17:27)

O, kolk sta lusni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Caki, danes boste zaceli z odvajanjem dojenja Line in z odvajanjem od dude Tie? Ojej [sm=smiley3.gif] 

Vam zelim miren bozic v dobesednem pomenu besede, hehe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

LP, Ribica




GoYa -> RE: 9. nebesa - 2 krog (25.12.2006 10:29:58)

Ojla,

čist smo mrknile[sm=zardeva.gif]. Rabimo mal spodbude. Zato je Ribica tu, da nas mal "brcne" [sm=smiley2.gif].

[sm=pikapoka2.gif], naredila boš tisto, kar se ti zdi prav in jaz se strinjam s tabo. Ker menim, da "razruvana" in živčna mama ne pripomore k temu, da bo otročiček miren. Če boš ti pregorela, kaj pa bo Lina potem? Koliko otrok je že od samega začetka na adaptiranem mleku, ker pač dojenje ne gre. Pa kaj! Ravno tako zrastejo v zdrave korenjake. Tudi tvoja Lina bo. Pa itak je sedaj že toliko stara, da lahko začnete tudi z GH. Predvidevam, da še niste, ker ste se dojile. Mogoče si boste z GH tudi mal olajšali ta "projekt".
Verjetno je pred tabo sedaj eno težko obdobje, ko bo treba spremenit način hranjenja, pa še Tio odvadit od dude, ampak mal se boste pomatrali in potem upam, da bo to obrodilo sadove in boste končno lahko ponoči lepo spali. Tako ti privoščim. [sm=smiley31.gif]


No, moja Lina pa je še vedno pridna. Upam, da se bo tako nadaljevalo. Čedalje bolj čeblja in se krega z mamico in očijem. Srček moj mali. Jaz včasih kr še ne dojemam, da mamo doma enga cukrčka[sm=smiley1.gif]. Moj G pravi, da je zato tako pridna in lušna, ker smo jo dolgo čakali.
Drugače pa se mene nekaj loteva. Upam, da ne zbolim, ker bomo za NL same (oči dela - ta prekleti evro) in prideta k nam prijateljica in njena mala navihanka Kalina. Če zbolim, se lahko pod nosem obrišem.

Z Lino vam želiva lepe praznike!




Tinca7 -> RE: 9. nebesa - 2 krog (25.12.2006 18:38:29)

Pikapolonica, bodi močna! Čisto te podpiram. Sej veš, da sva se z Laro in Tio istočasno matrale z dojenjem in moram rečt, da sem se odločila, da če ga bo tale kaj sračkal in kaj odklanjal, ga bom takoj odstavila, ker ni hujšega matra kot otroka "silit" k hrani. Pri nas je nažalost še vedno tako in se še vedno sprašujem, če ni vse skupaj posledica vsega tistega matra in živceranja.

Lara pa je malo bolna. Kašlja kot star dec, iz nosa ji ful teče, vročine pa na srečo (še ) nima. Tako da smo bolj kot ne doma. Sicer mi kar ustreza, ker so moje noge postale prave nepremičnine. Tako so zatekle, da ne spravim gor nobenih čevljev[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].  Nič ne pomaga (brez soli, kreme, dvignjene noge, čaji,....). Zdej pa res komi čakam, da pride tale moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] ven.

Vsem želim vesele praznike!




Anonimen -> RE: 9. nebesa - 2 krog (25.12.2006 22:16:24)

 
Ker v vsakem se letu nam vedno mudi,
ustavite čas vsaj za praznične dni.
Naj leto se staro tedaj poslovi,
s seboj pa odnese vse vaše skrbi.
 
SREČNO 2OO7!
 
RibicaRR




Bejba -> RE: 9. nebesa - 2 krog (26.12.2006 19:43:26)

Ho hoj
Ja, tala 9.nebesa res zamirajo. Moramo biti bolj pridne.
Pri nas vse po starem. Nik ponoči zelo lepo spi, po večini celo noč brez zbujanja, včasih pa se zbudi samo za dudo in nazaj zaspi. Tako, da ponoči imamo res mir. Se pa zadnje čase zbuja ob 6. zjutraj, kar pa mi ravno ne paše. Upam, da bo kmalu začel spet vleči vsaj do 7h. Čez dan pa je druga pesem. Ne in ne zaspat, ko pa končno zaspi pa zaspi za cca. 20-30 minut. Ja, vsega res ne moreš imet [sm=smiley2.gif].
Anže je priden, če ga ne prime njegova trma. Zdaj mu je hudo dolgčas, ker nismo več toliko zunaj kot smo bili v lepšem in toplejšem vremenu. Notri se sploh ne zna sam zaigrat. Zdej mu je malo bolj všeč Nodi, tako da ga malo pogleda, ampak ni ravno pretiran manjak na TV in risanke. Par minut, pa spet akcija.

Pikapolonica, jaz te popolnoma razumem in podpiram. Jaz sem se pri obema hudo matrala z dojenjem od vsega začetka. Prvega sem dojila en mesec (še to pri vsakem obroku dodajala), drugega pa le kakšna dva tedna. Pri prvem sem se hudo sekirala, pri drugem pa sem bila že sprijaznena z dejstvom, da pač meni to ni dano in amen. Pa na koncu sem spoznala, da je flaša veliko bolj enostavna, pa naj kdo reče kar hoče. Nisi vezan na to, da moraš imeti malega škorčka vedno ob sebi, točno veš koliko poje in da je sit. Kaj je lepšega? Pikapolonica, če imata z Lino težave, enostavno uvedite flaško. Tako bosta bolj zadovoljni tako ti kot ona. Moja dva sta oba na flaši praktično od začetka, pa sta veliko manj bolana kot kakšni, ki se dojijo (že trkam). Danes veliko preveč poudarjajo to dojenje na vsak način, pa če se mama pretrga zraven. Jaz pa pravim, da če je otrok lačen in dojenje ne gre, daj flašo in basta.
Kar se pa dude pri Tii tiče, pa te tudi podpiram. Naš Anže je bil dobesedno zlepljen z dudo podnevi in ponoči. Sem rekla, da nam je pa ne bo ratalo ukiniti do šole, če bo šlo tko naprej. Potem pa smo se jo tako zlahka rešili, da še sedaj ne morem dojeti. Mislim da pri cca 22 mesecih mu je duda v vrtcu padla iz posteljice in varuška mu je rekla, da mu jo je vzela muca, ki je bila ravno takrat na oknu. In Anže je brez besed zaspal brez dude. Ko sem ga prišla iskat, mi je varuška to povedala in jaz sem "zgodbico" nadaljevala naprej. Zvečer je bila muca ti ti in ene parkrat smo morali zgodbico ponovit, pa je zaspal brez problema. Potem se je še kdaj spomnil na dudo, ampak ni bilo sile. Tudi Nikove ni nikoli dal v usta. Upam, da tudi vam rata na čimlažji način.

Tinca, tebi pa res nisem nič folž zdaj. Jaz sem v prvi nosečnosti res zelo uživala, druga nosečnost a mi je bila res breme. Seveda, če sem imela še enega nagajivega škrata in nič časa zase. Naj ti čas do poroda čimprej mine.

Vsem skupaj želim vesele in predvsem MIRNE praznike ter veliko sreče, zdravja in veselja v letu 2007. Naj vam bodo vaši sončki vedno v veselje in ponos!

LP; Bejba [sm=rozica.gif] 




Naty*Taja -> RE: 9. nebesa - 2 krog (26.12.2006 21:40:43)

Hojla babike! Ja , bo treba bit bolj pridne! Jaz kr naprej čekiram, če je že kej novega, pa nič [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. No potem pa spet en slap...
Pikapoka ti kr naredi, kakor tebi paše! Te podpiram tudi jaz in tudi po moje ni  hujšga, kot tole siljenje z dojenjem v vseh naših porodnišnicah, pediatrih.... Če ne gre pač ne  gre in včasih je zaradi česarkoli že bolje dat flašo!
Mi pa zdej malo večkrat jemo, ker zgleda, da ima naša mala pri skoraj 9 kilah malo večje potrebe!! Bomo kr kmalu mogli kej gostga dat zraven! Pa se še malo razvajam, ker je potem kr napej tisto miksanje, pa ekstra kuhanje.... se mi še ne da, ker imam še dost mlekca! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Ga pa tavečji nekaj sere - noče zaspat zvečer! Pa bi kr naprej pil, pa se igral, pa risal, pa lulal - ja, vsake toliko se spomni in pove za lulat in kakat, čist mu pa še ni preblisknal, sam zvečer, ko je treba spat it, bi pa 100 krat lulal!!
No ja, sej ga bo minilo. Drugače pa gre z januarjem v vrtec, ker je mami čist out in se bo sesula, če bo še dolgo v takelem tempu. Nič ampak res nič nimam časa zase, razen, če si ga na silo vzamem - otroke poturim tašči in atiju za kako uro, potem pa itak nimam več srca ju pustit. Jao, kot da bosta brez mene umrla kr takoj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ja no, sej tamala bi! JE taka mamina maza, da to ni res! Se dere ko jesihar, če me en čas ne zazna v svoji bližini, ko pa zagleda mamico, se pa kr skoz solze nasmeji in je čist ok. pa še na zizo se priklop in je vsa srečna! Ti, ti moja mala pupa! Jaz sem ful srečna, da imam enga velikega lepega, nagajivega fanta, sladko malo pupiko in atija, ki mi veliko pomaga!
Sploh je bil tale božič nekaj čudovitega! Pravi Božič z mojo lastno familijo!! ..... Bi še kr kakega škratka imela.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pa kake dve leti še ne no! Razen, če se vseka.
Tinca - a si bila na testu za sladkorno? Mene g ni dala,kljub tako zelo zatečenim nogam, ki so baje znak za sladkorno. Mala je imela gosto kri, ko se je rodila in pa zadebeljeno steno na srčku in so mi vsi kardiologi rekli, da se to
največkrat pojavi   zaradi nosečniške sladkorne! Bodi pozorna in radovedna!!! Sej te nočem strašit, sam iz iskušenj ti želim dati iztočnice za to, da boš od g zahtevala vse za to, da bo vse vredu, če se seveda že sama ni spomnila!
No grem zdej spančkat, ker vprašanje,kako dolgo mi bosta pustila....? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Lepo lahko nočko in javljajte se bolj pogosto!




Naty*Taja -> RE: 9. nebesa - 2 krog (29.12.2006 11:31:13)

Še kr nič novega.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Anonimen -> RE: 9. nebesa - 2 krog (30.12.2006 0:44:24)

Hehe, jaz tudi vsak vecer precekiram, pa nic novega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Pisat se mi pa po pravici povedano ne da, ker zvecer vsa zmatrana se visim na raucnalniku do 1h, 2h zjutraj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Cez dan sploh ni casa .. je treba Luno ven peljat, it sem, tja, bit s fantom, spet Luna .. itd itd itd.

Se pa lahko pohvalim, da sem imela v sredo prvo uro voznje v avtosoli in da mi ni avto niti enkrat crknil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ampak grem se naslednjic na poligon oz. neprometno cesto, ker mi se ne gre cist ok .. me mal daje bremza in sklopka v ovinke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ampak se pozna, da sem se ze mal svercala na parkiriscu pri Zalah s fantovim avtom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Samo je Citroen C3 tkoooooooo fajn avto s tkooooo mehko sklopko, da se kar se tega tice, twingo lahko skrije [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Aja, pa na Siddharti sem bila na Presercu v sredo in sem se sedaj vsa polomljena ... imam tak ''musklfiber'' od mojega kvazi plesa (ne maram plesat kjerkoli drugje, kokr zaprta varno v svoji sobi..) .. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Javite se kaj ... jutri imam spet polno dela .. moram spect piskote, narest darila za sorodnike in RR-jevke .. Luna 3x .. pa se sama sem doma, juhuuuuuuuu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

LP, Ribica




Tinca7 -> RE: 9. nebesa - 2 krog (30.12.2006 10:09:34)

Hojla punce!

Sej ste res kar neki napisale[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Pri nas ni nič novega. Noge zatekajo 100/h, Lara je še mal bol trmasta. Sva z možem že ugotovila, da je veliko hujša, če sva oba z njo, kot če je samo eden. Sigurno se desetkrat na dan skregamo, ker noče narest nečesa, kar je nujno (previt, preoblečt, preobut, jest,....). Morm rečt, da me bojo teli prazniki čist zmozgal.
POvrh vsega sem šle pa v sredo v porodnišnico mal bušila pokazat, ker malega nič nisem čutila že od torka zjutri. In me dohtrca nap****** kolkr sem dolga in široka, zakaj hodim tja, naj grem k svoji zdravnici ( je na dopustu),... Pol sem bla tam skor 4 ure, zato da sem šla na CTG in ultrazvok. Skratka z malim je vse OK, odprta sem 1 cm, posteljica pa kaže znamenja staranja. Sej bi rajš vidla, da mi tega nebi povedal. In za konec mi gospa doktor še reče, da porodnišnica ni zato, da dela običajne preglede. Halo otroka nisem čutila! Sej me je sestra pol potolažila, da je baje tale taka zver, da vsazga napade in da je tečna, ker pač dela med prazniki. Ampak vseeno. če jo slučajno v porodni zagledam, jo bom ven poslala.

Uživite še v preostanku praznikov, pa SREČNO 2007!




asso -> RE: 9. nebesa - 2 krog (3.1.2007 7:45:25)

Ojla,

Najprej vsem srečno, zdravo, mirno in polno uspehov v letu 2007.

Ja, po dolgem, dolgem času se javljam. Neki mi je računalnik trokiral tako, da tako dolgo se mi prav ni dalo pisat. Sedaj pa moram.

Res smo malo lene, se vidi, da imamo vse cel kup dela. Jaz na dan operem ene tri stroje. Vsak dan en pomivalni pa, da o likanju niti ne govorim. Hišo imam itak, kot da bi bomba padla not... ampak vseeno mi je lepo.
Tarin je pridna. Čez dan še kar veliko prespi, če ne se lepo pod mostom zaigra, če ne pa jo nosimo, saj krči jo z novim letom niso zapustili. Ponoči se je začela zbujati 1x za dojenje, ampak ni hudo. Ja, tam do 3. meseca pa je prespala tudi celo noč. Pač se 1x tam okoli 3. zbudim, podojim (10 min) in vsi lepo spimo naprej...
Nastia, ja ona pa je poglavje zase. Nima sekunde mira. TV skoraj ne ve kaj je. No, ja sej ve. Kakšne pse, mačke bi non stop gledala da skačejo in to je vse. Nodija pred spanjem 100x, čez dan pa niti sekunde. Vpraša za gledat, pol pa ko ji damo je vse drugo zanimivejše od TV. Bo že no.
Naty-Taja sej tudi Nastia se pred spanjem zmišljuje vse možne neumnosti: pa lulanje, pa ne vem kakšno igračo bi vzela v pojstlo, pa pobožat Tarin... tako, da naš ritual uspavanja traja eno uro... Do sedaj jo je bolj tati dajal spat, jaz sem bila bolj s Tarin, ampak njega tako lepo vrti..., da sedaj grem jaz k njej in na bolj ojšter način jo obrnem tako, da je malo hitreje... Tatija več upa obračati, ker se seveda pusti.

Pikapolonica, upam, da si uredila z uvajanjem mleka pri Lini in z ukinitvijo dude pri Tii. Pa najbrž si, saj jaz opažam, da je itak vse odvisno od nas staršev. Če se mi za nekaj odločimo to tudi speljemo in ponavadi tudi brez večjih problemov.
Sej tudi jaz imam neke probleme pri dojenju s Tarin. Dosti krat se mi pred joško dere, kot da jo iz kože dajem in noče in noče jesti tudi, če je od prejšnjega dojenja minilo 4 ure. Ugotovila sem, da je to takrat ko je zelo zaspana. Tako, da jo najprej malo uspavam in ko zapre učke takoj na joško in potem je brez problema.

Tinca upam, da boš tudi ti kmalu cartala, ker to je res naporno. Z eno doma in proti koncu nosečnosti, ko itak sam sabo ne moreš nič. Trma starejših pa je itak tudi potem popotnica...

Bejba, ja pri nas je to dnevno spanje z jokom trajalo tam do Nastinega leta in pol. Potem pa je pogruntala, da ni tako slabo it spat popoldne. In mislim, da bo ista zgodba s Tarin. Za zaspat je jok. Jo v vozičku zibam pa nekako lažje zaspi. Ko pa ne bo več vozička? Ja pač navadit se bo treba...

Kje pa ste ostale. LU, pa ŽIŽA, pa PINKIPONKI tudi eno stoletje ni bilo slišati.

Lepo se imejte in potrudimo se, da se malo več oglasimo.

Nekaj slik sem mislila še dodati pa sedaj mi ne rata [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Bom kdaj drugič, ker zdej namesto, da kaj naredim sem že eno uro za računalnikom in niti kave še nisem spila. A ostala sem eno uro prej, da kaj naredim...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Pa-pa asso




Lu -> RE: 9. nebesa - 2 krog (4.1.2007 21:13:42)

Živjo!

Tudi jaz vam želim eno srečno in predvsem zdravo novo leto 2007!!!

Drugače je pa pri nas čedalje bolj pestro.

Maja ima energije za 3 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], mali pa čedalje manj spi čez dan tako da imam tudi jaz bolj malo časa za pisanje. Včeraj smo imeli 3 mesece. Imela sva tudi pregled in prvo ceplnjenje. Je bil kar bogi. Ima pa 5700g in 61 cm. Bolj suh kot ne in loviva težo. Ni še panike. Se tudi meni joka na joški, ampak pol zaspi. Tako, da mleko očitno imam samo je bolj lene sorte in očitno ne poje tistega gostega mlekca.

Bejba glede dude je Maji v vrtcu tudi na tla padla in jo je kuža pojedu. Doma ne pali. Tako, da doma spi z dudo in Flokijem ( en roza pajac - nepogrešljiv )

:pikapolonica: vem, da se je težko sprijaznit z flašo. Sem bila pri Maji ista samo če ne gre, ne gre. Nič se ne sekiraj. Isto bo gor zrastla kot že mnogo drugih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]

asso tudi moje stanovanje je bilo katastrofa. Danes je pa tašča prišla in mi je pomagala narediti čistko. Pa še perilo mi bo zlikala. Imam tako pridno tašo, da je kaj. Full ji hvala. Mi tako odleže da je kaj.

Ja bolj smo pospravljali zato, ker z mojim prodajava stanovanje in bodo hodili gledat. Upam, da nama rata in se seliva v večjega, z atrijem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Tinca7 vem kaj prestajaš. Kdaj pa imaš rok? Koliko bo že razlike med [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] Ja, mi bomo po vsej verjetnosti imeli še enega. Ampak ko bo Tian dopolnil 2 leti. Nič prej.

Naty-Taja glede zmišljevanja pred spanjem so očitno vsi otroci istih fint polni. Pri nas isto. Ni lulanje, ker dama gre na kahlo samo občasno, je pa pila bi, ...

Toliko od nas.

Lepo bodite.




žiža -> RE: 9. nebesa - 2 krog (4.1.2007 23:31:48)

dober večer damice mamice!
končno še moj glas. Sej preberm že na vsake toliko časa, za pisat pa kr nimam časa. Tam pri septembrkah mal bolj sodeljujem to je pa tud vse.
Mi smo kr fajn. Urban je še vedno priden, da ni za govorit. Enostavno ne morem verjeti, da je lahko 3mesečnik tako potrpežljiv. Glavno da ima dudo pa da me vidi pa je najbolj srečen otrok na svetu. Res je mamina mazica. Samo da me vedi se že smeji. Edino bruhava 100/h. Po vsakem dojenju joka dokler ne podre kupčka in zbruha precejšne količine mleka, ponavadi gre v loku in imamo že vse ofrajhano. No sej 15. imava kontrolo na pediatrični. Ponovili bodo snemanje CMCRF. Upam na dobre izvide.
Sara je pa vražiček posebne klase, kot sem prebrala iz vaših postov tipičen primerek letnika 04. Brez veze, da se ponavljam... vse je NE, vse bo sama, ne bo spala, ne bo jedla, zvečer jo 100x lulat, pa kakat, pa žejna, pa kje je zajc, pa kje je Urban [sm=smiley29.gif]..... [sm=smiley29.gif]Ah saj bo bolje. Glavno, da je zaposlena od nog do glave pa je vse Ok.
Pikapolonica, tud jaz se čist strinjam s teboj. Če ne gre dojenje je po mojem mnenju boljše nehati, kot živcirati sebe, otroka in še **** ljudi okoli sebe. Če bi jaz zdej imela iste probleme kot pri Sari neham prvi moment. Kakšno stiskanje, pumpanje, shranjevanje tistega mleka... al se doji tako da je v veselje obeh al se pa neha, pa flaška pa basta.
Tinca, zdej bo pa vsak čas a ne? Jaz ti kr želim kakšen dan prej, pri vseh težavah, si že daleč prilezla.
Joj, kolk je že ura, mojga pa še kr ni domov... danes ima košarko, potem pa še moški debatni krožek... Grem posteljo pogret...
aja...
NAJ VSAK DAN SREČA SREČO SREČA...... [sm=pujs.gif]SREČNO 007[sm=pujs.gif]




Pikapolonica -> RE: 9. nebesa - 2 krog (8.1.2007 11:54:22)

Hojla!

Ja, kako malo je treba, da se vse spet pojavimo na površju.... in kako malo, da spet poniknemo....

No, pa nas bom tokrat jaz spet malo višje prestavila.

V glavnem, zadnjič sem napisala, da letošnji Božič si bom pa res zapomnila. Tii smo vzeli dudo, Lino smo se odločili navaditi na flaško... In neverjetno a resnično - USPELO NAM JE. Za dudice sem najprej mislila Tii rečt, da ji jih bo odnesel Božiček, pa sem si potem premislila, da ne bi ubogemu otroku Božička zamerila za celo življenje. Pa smo na koncu rekli, da jih je lunica vzela in jih je dala majhnim otročkom, ki nimajo mamice in atija, pa jokajo. In je prav lepo sprejela. Prva dva večera je bilo sicer malo joka, ampak ponoči se pa zaradi pomanjkanja dudni niti enkrat zbudila.... Še dobro da je bila med prazniki vces čas doma in se je tako navadila sama od sebe zaspati tudi popoldne in potem ni bilo hudo v vrtcu. Je pa zdaj hecna, ko menda vsem otrokom v vrtcu teži, da morajo dati dude stran.

No, Lino smo pa tudi uspeli navaditi na flaško, čeprav.... Zdaj imamo tak režim. Dojiva se zvečer, ponoči in zjutraj, vmes ima pa dva obroka na flaško. Jaz pa si v tem času enkrat do zadnje kapljice mleko izčrpam. Tako vsaj enkrat na dan dam mlekarnam tisto - popolno stimulacijo, mleko je pa tudi bolj kalorično (saj ima tudi smetanco) in tega potem popije ob popoldanskem obroku. Na žalost pa se mi ves preostanek mleka skoraj praviloma do naslednjega dne skisa, tako da ji moram en obrok na dan dati adaptiranega. Pa ji nič kaj ne diši. Ga popije komaj kakšnih 120ml. No, in odkar delamo tako, so tudi noči boljše. Zdaj je "samo" še dvakrat na noč. Spi pa po 4-4,5 ure. Predvsem pa spi veliko bolj, če jaz spim v dnevni sobi, ona pa z atijem v spalnici. Pa jo drži za rokco, pa se noskata... Ne vem, a mene morda voha. Mislim, da je mlekec tam, čisto blizu, pa je toliko bolj nemirna.... Ravno danes me je sploh ekstra presenetila. Najprej je spala od 21.15 - 01.45, potem pa do 7h zjutraj, ko se je spet podojila!!!!!! In zdaj še vedno spi!!!! Mislim, človek ne more verjet. AJa, pa odkar zna piti na flaško, zna sesati tudi dudo. In tudi to velikokrat ZELO pomaga.

No, ampak tole pa moram povedati. Da ne bom vedno samo nekaj Line kregala. Naša ljubica je pa drugače (če ni ravno kaj lačna ali zaspana ) en pravi malo dobrovoljček. Toliko kot se pa ta otrok presmeji.... Tia se je vedno samo nekaj jokcala, Lina pa.... SMEJKO, kaj naj rečem. In pa kako rada se carta pri meni...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Jaz sem pa tako srečna takrat, ko se mi stisne noter v vrat in ko me med dojenjem dobesedno in ves čas boža po obrazu.

Drugače sva pa včeraj (ja, komaj včeraj) končno začeli z uvajanjem GH. Sem tudi pri Tii lepo počakala  do skoraj 6 meseca. Smo se pa odločili, da začnemo z večerno kašico - da bi jo še malo bolj nasitili pred nočjo. Tako bo zdaj še nekaj dni, potem grem pa na zelenjavo. Pravijo, da je bolje začeti tako, kot pa sadjem, da jih ne navadiš prehitro na sladke okuse in ti potem zelenjavo manj zavračajo.  

NATY-TAJA, a ti si zdaj že začela uvajat. Si tudi bolj med poznimi, kaj?

Na, ura je 9h, naše dete pa še vedno spi. Pa ravno danes, ko sem s svojimi zadnjimi evrčki hotela na razprodaje. No, pa saj že lani ni bilo nobenega navala. Upam da bo isto tudi letos.

ŽIŽA, maš prav. Letnik 2004 je en čisto poseben letnik. Si predstavljaš, da se nekje dobimo s temi našimi malimi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]...

Moja me je tud včeraj skor ob živce spravla, ko je že ležala v postelji, pa se je ZANALAŠČ ugriznila najprej v en prstek, da sem ja prišla nazaj k njej in ji ga namazala s kremico, potem se je ugriznila še v drugega, potem jo je bolela nogica in potem se je spomnila še da je zadnjič padla na ustnico in sva morali namazati še to... Pel se mi je pa itak film strgal, pa je raje ati prevzel zadevo.

LU, a vi bi pa kar še enega????? UAU, tole si pa zasluži en [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. No ja, saj jaz bi tudi, ampak si ne upam več. Ker nisem več najmlajša bi se za to odločila samo, če bi mi kdo GARANTIRAL, da bo otroček zdrav. Sem dala že dvakrat preveč strahov skozi. No, k sreči imam dve prekrasni in zdravi deklici, ampak TO JE TO.  Če bi imela pa kakšnoh 10 let manj, u... takrat pa takoj še tretjega!

ASSO, tebe sem pa že zelo pogrešala, veš. No, da je le vse v redu. AJa, saj res, a ste se že šli smučat. In če ste, kako je bilo. Bo Nastia naš smučarski up prihodnosti... [sm=smiley2.gif] Mi naše Tie letos še nič nismo na smučke dajali. Drugo leto pa sigurno.

TINCA7, zdaj bo pa kmalu, kaj? Mislim nate in se veselim lepih novičk! Če bo pa tista koza od zdravnice v porodni, pa med bolečinamo misli nanjo in stiskaj pesti, pa si predstavljaj da njo stiskaš za vrat.... Ne, saj se hecam.  Itak da je ne bo tam.

V glavnem, jaz sem vmes bila že na razprodajah in si kupila eno majčko. JEEEEEEE! Drugače je pa ena sama žalost od ponudbe, če mene vprašaš. Za punce sem pa sicer gledala, a nič kupla, ker mam polne omare cot in je škoda dnarja.

Tko, zdaj pa grem. Kaj pametnega naredit. Me čaka cel kup perila za zlikat.

Aja, pa danes sem rezervirala naše mini počitnice - 5 dni toplic. Gremo spet v Terme Olimia. Ferbruarja. Komaj čakam!

Pa-pa, Pikapolonica [sm=pikapoka.gif]




Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>