lahko tako hitro daš vlogo ponovno? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


Anonimen -> lahko tako hitro daš vlogo ponovno? (6.10.2006 19:41:56)

v letu 2005 sva z možem oba imela prihodke: mož osebni dohodek, jaz pa porodniško nadomestilo (sem brezposelna) brez dopusta. oz starševski dodatek. v delu leta 2006 je bilo enako - do septembra meseca. zaključila sem namreč drugo porodniško, ki sem jo nastopila 2 meseca po konvu prve. amapak ker sem v letu 2005 "prihodke" 10 mesecev,  v letošnjem pa samo 9, v piliva to tudi na izračun otroškega dodatka - ker poveča povprečni mesečni dohodek na družinskega člana. (smo 4-članska družina.)

zdaj me pa zanima, glede na to, da je treba v  vlogi za otroški dodatek  vedno dati podatke iz prejšnjega leta (2005), teer sem jo oddala septebmra letos, če lahko ponovno vlogo dam po novem letu in navedem podatke za leto 2006, ko so skupni dohodki nižji?'
je to dopustno eno za drugim oz. z razmakom 4 mesece dati ponovno vlogo za otroški dodatek????
mislim namreč, da bi se mi le-ta zvišal za nekaj tisočakov, če bi bili upoštevani prihodki letošnjega leta, ne pa lanskega.

poleg tega pa CSD nikjer ne upošteva, če je kateri od partnerjev brezposeln in posledinčno v tekočem letu - ko že prejema otroški dodatek nima lastnega prihodka,  podatke je pa moral dati za obdobje, ko je imel lastni prihodek!
s tem da nimam prihodkov so se nam namreč življenjekse okoliščine precej spremenile in težko shajamo z 1 plačo. obstaja kakšna možnost, da bi se zaradi tega, ker sem brezposelna oseba in prijavljena na zavodu za zaposlovanje, to dejstvo upoštevalo pri izračunu otroškega dodatka??? upam, da ste razumeli, kaj sem hotela vprašati...
hvala.




Anonimen -> RE: lahko tako hitro daš vlogo ponovno? (6.10.2006 22:01:14)

je to dopustno eno za drugim oz. z razmakom 4 mesece dati ponovno vlogo za otroški dodatek????


Jaz sem jo oddajala skoraj na dva meseca.In mi je sicer zabrusila, da se mi kao ne splača, da se mi bo le tisoč tolarjev poznalo. Sem ji rekla, ja sej men se bo, vm pa ne, ker ne gre z vašega žepa. Od takrat imam mir.

Če si pametna, kar mesečno preračunavaj na CSD šiška kaj se ti bolj splača.

Pa še en mejčken nasvetek:če ne želiš imeti opravka z delavko za okenčkom, ki deluje še bolj togo kot kak računalniški program, sprintaj vlogo, jo izpolni in priporočeno oddaj na  pošti.Za datum oddaje velja poštni žig.Če je pa kaj narobe, pa te itak obvestijo.No mene do sedaj nikoli niso, prej pa mi je vedno nekaj našla in zakomplicirala, in sem mogla še kej nosit, pa čakat. Sedaj ko bi pa one mogle pošiljat se jim pa očitno ne da zajbavat z malenkostmi!




Stran: [1]