junijke- prednosti roditi pred poletjem (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


zrak -> junijke- prednosti roditi pred poletjem (18.10.2006 8:53:45)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Nekatere pišejo, da si želijo roditi pred poletjem.. mene pa zanima zakaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], saj npr. jaz junijka ne bom mogla hoditi na kopanje s komaj enomesečnim otrokom , ali ja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].. kaj pa ko bomo imele še vedno kakšne kile od nosečnosti..., pa prsa polna mleka...
No zanima me katere so prednosti roditi pred poletjem..

Prednost se mi zdi v tem, da je otročiček lahko kar veliko na zraku zaradi lepega vremena, ampak samo ob določenih urah..

Povejti mi vi v čem vidite še prednosti...
sicer jaz sem srečna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], pa ne glede na to v katerem mesecu se rodi.. sam da se in da je zdrav....pameten, lep,.. hahah,... malo heca.. samo da je zdrav

srečno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




total -> RE: junijke- prednosti roditi pred poletjem (18.10.2006 8:57:33)

Men je pa ful blo dobro ko sm bla noseča glih poleti,lahka si se malo obleku,bil na morju,kazal buščeka,jeseni pa rodit.In glih lepo na kg zgubiš,nekateri že prenehajo z dojenjem in si spet na poletje fit,ti in otrok....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




CUKRČEK -> RE: junijke- prednosti roditi pred poletjem (18.10.2006 8:58:43)

jaz sem imela rok začetek julija in na srečo je hči pohitela in se rodila 3 tedne prej, ker drugače bi jaz "škripnila" od vročine. MEni je bilo namreč fuuuul skoz vroče, ko sem bila noseča. Blazno težko sem vročino prenašala. In si ne predstavljam, da bi mogla celo poletje "trpet".  




eva1 -> RE: junijke- prednosti roditi pred poletjem (18.10.2006 9:01:36)

Sej je vsejn, kdaj se otrok rodi-vsaka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] bo našla + in - ...recimo jaz nebi želela rodilti poleti, ker sem že v prvo ful zatekala, in ker v vročini se zatekanje še rajše pojavi...pa vročina slabo prenašam...+ pa je seveda to, da je otrok lahko veliko zunaj, ga ni treba zaviti v 3 dekce predno ga ven pelješ....jaz ima rok januarja-, pa takole razmišljam, - zato, ker bo mraz + zato, ker ko bom uvajala gosto hrano, bom vse našla na vrtu,velika izbira sadja in zelenjave....tako da brez veze razmišljat kdaj je bolje rodit-samo da bodo malčki zdravi!




darjatimci -> RE: junijke- prednosti roditi pred poletjem (18.10.2006 9:14:51)

Če že lahko izbiraš čas rojstva se meni tudi poletje ne zdi najbolši čas.Meni je najbolj primerna pozna zima ali zgodnja pomlad,ravno ko prideta z dojenčkom malo k sebi gresta potem lahko ven na zrak in tudi mame se malo znebimo šlaufov in oblečemo kaj lažjega,da se ne skrivamo v jaknah in plaščih.Je pa tudi malo odvisno iz katerega konca si na primorskem je sigurno malo drugače kot pa na primer gorenjskem.




janapan -> RE: junijke- prednosti roditi pred poletjem (18.10.2006 9:16:57)

jaz bom tudi rodila junij 8če bo vse po sreči)...jaz si mislim da je vseeno kdaj rodiš...vedno so + in -. Meni se zdi fajn da bom lahko z otročičkom veliko zunaj - pa se mi zdi ker bo poleti ko bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] star 2 meseca ful vročina in se bomo kuhali, žal mi je ker vem da ne bomo šli poleti na dopust.....ma vseeno mi je kakorkoli bomo že ;))), aja pa še zopet bom šla na delo po porodniški tik pred poletjem...uaau




žužu -> RE: junijke- prednosti roditi pred poletjem (18.10.2006 9:20:27)

ja, so prednosti.
prvega sem jaz rodila avgusta, bilo mi je grozno vroče, bila sem vsa otečena- za znoret.
drugega sem rodila februarja. super je bit čez zimo nosečnica, res. sva prišli k sebi in že prvo poletje je blo čudovito.
tretjega sem rodila oktobra. tudi ok, ker smo šli lahko na morje, že zaradi otrok.
zoprno je, če že imaš otroke, pa rodiš poleti in so potem vsi prikrajšani za počitnice. če pa je prvi otrok, pa ni tako važno.




nejcko -> RE: junijke- prednosti roditi pred poletjem (18.10.2006 9:21:50)

Jaz imam obe izkušnji. Prvič sem rodila v začetku novembra, torej sem bila noseča ravno čez poletje. Na srečo nisem imela nobenih težav in sem vročino dobro prenašala, fajn mi je bilo tudi, ker sem lahko veliko plavala, ker sem lahko bila komot oblečena - brez raznih jaken, žab in ostale navlake[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Problem je nastal kasneje, ko je bilo dete že rojeno. Ubogega otročička moraš dobro obleči, preden greš ven, in naš je vedno doživljal zraven živčne zlome, se drl, skratka oblačenje malega otročka v zimske cunje je res grozljivka. Poleg tega ne moreš biti toliko zunaj, pa tisto leto je bilo ogromno snega in je bil en krog z vozičkom pravi mišični podvig. In zima se je takooooo vleeeeeeeekla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].
Drugič sem rodila v začetku julija. Super! S tamalo sem bila lahko veliko zunaj. Zjutraj, ko sem ta večjega peljala v vrtec, sem tamalo, če je še spala, samo preložila v voziček, jo pokrila z rjuho in smo leteli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Na srečo so mi šle kile kar hitro dol  (pa  tudi če ne bi šle - saj vsak vidi, da imaš novorojenčka) in smo šli že po enem mesecu prvič na morje. Sicer je bilo bolj švoh poletje, ampak otroka ni bilo treba mučiti z jaknami pa kapami itd. Super.

Osebno mi je imeti otroka spomladi ali poleti veliko bolj enostavno, splaoh če je to drugi otrok, ker se vse lahko odvija mnogo hitreje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. In ogromno si lahko zunaj, kar je super za oba otroka. Si ne predstavljam, da bi mogla popoldan dve ali tri ure stati z novorojenčkom zunaj na snegu, medtem ko bi se večji sankal. Seveda je to moja izkušnja, ki sem večinoma sama z otrokoma.




Anonimen -> RE: junijke- prednosti roditi pred poletjem (18.10.2006 9:44:01)

js si tud želim roditi od marca-junija..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

čeprav, očitno bomo mogl počakat in začet delat na [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] šele nekje poleti, če si bom tko želela..

ah, sej itak je vseeno.. sam da bo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




bskrle -> RE: junijke- prednosti roditi pred poletjem (18.10.2006 10:15:56)

Rodila sem 2x julija, 1x aprila.
Prednost, mož ima poleti počitnice, očetovsekga je koristil septemba. Tako da sem imela dosti pomoči.
Če rodiš aprila z otročkom, mirno greš na morje.

Poleti je v porodnišnicah bolj vroče, manj je osebja zaradi dopustov.




Tracy -> RE: junijke- prednosti roditi pred poletjem (18.10.2006 10:34:11)

Jaz si želim vsakega imeti v svojem letnem času. Enega že imamo zimskega, sedaj pričakujemo poletnega (junij), potem pa še kakšnega. Sicer verjetno ne bomo imeli 4, ampak 3 pa gvišno.
Pozimi:- slabost oblačenje




Tracy -> RE: junijke- prednosti roditi pred poletjem (18.10.2006 10:37:00)

Ne vem kaj mi je. Sem kar potrdila, še predno sem napisala.

zima: + ko pride poletje je mali že velik, za španciranje

poletje: - vročina za take malčke
             + ni treba veliko oblačit

No pa sem povedala
lp




x_srečka_x -> RE: junijke- prednosti roditi pred poletjem (18.10.2006 11:26:02)

Jaz si tudi zelo želim imeti še enega pomladanskega otroka ali pa zgodnje poletnega. Ko je spet zima je že večji in sedi.
Jaz pa imam pozno poletnega otroka (september) in zdaj ko je malo bolj mraz, mu moraš oblačiti kapo, pa bundico, tako majhi otročki se pa ne marajo tako oblačit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




N _ B -> RE: junijke- prednosti roditi pred poletjem (18.10.2006 11:40:41)

Prva je poletna in je bilo prav fino. Od prvega dne, ko sva prišli iz porodnišnice sva bili cele dneve zunaj. Ko je bilo že hladneje ni bila več tako občutljiva za mraz. Ko je bil sneg smo lupinico fiksirali na sanke in je noro uživala, ko je po 5 minutah zaspala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Kot nosečka sem vročino kar dobro prenašala.

Prijateljica ima decemberčka in je bil otrok prvič zunaj po 5 tednih, ker je bilo tako hladno.




Stran: [1]