Sočutno spremljanje žalujočih staršev (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> V objemu žalosti



Sporočilo


Solzice -> Sočutno spremljanje žalujočih staršev (18.10.2006 20:16:26)

Pozdravljeni,
rada bi z vami delila moje veselje, ki sem ga doživela danes v Slovenj Gradcu.
Torej, društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenj Gradec je v svoj sklop strokovnih predavanj vključilo tudi predavanje o Sočutnem spremljanju žalujočih staršev.
V predavanje jih je popeljal "glasbeni slide" potem pa so prisluhnili o pomenu žalovanja in kar je najbolj bistveno kaj starši potrebujemo, kaj čutimo in kaj pogrešamo ob tragičnem dogodku.
Po odmevih, pogovorih, vprašanjih sem začutila, da jim je srečanje sedlo v srca. In naj še napišem, da se je predavanja udeležilo kar 62 medicinskih delavcev.
Ob tej priložnosti se bi rada zahvalila vsem, ki so se udeležili predavanja in vsem družinam, ki so dovolile, da predstavim ( brez imen seveda ... ) njihove poti žalovanja.

Vse skupaj pa prav toplo pozdravljam in objemam,
petra, Solzice

Ps. in še ena zelo lepa novica - spominski park v Celju bo kmalu pripravljen :)




Anonimen -> RE: Sočutno spremljanje žalujočih staršev (18.10.2006 22:37:38)

Takšno predavanje bi več kot nujno potrebovali tudi v Mariboru.Sama sem še študentka zdravstvene nege in me ta stvar zanima.Bo kaj podobnega tud pri nas?

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Lep pozdrav!






anajmad -> RE: Sočutno spremljanje žalujočih staršev (19.10.2006 17:42:37)

Lepo,da se premika naprej. Prav vesela se,da ste prišli tako daleč,da ti ljudje bodo lahko pomagali žalujočim staršem,ob boleči izgubi. Le tako naprej!!!




Solzice -> RE: Sočutno spremljanje žalujočih staršev (20.10.2006 6:02:23)

Elanor,v Mariboru smo bili pred enim letom na Strokovnem posvetu Babic Slovenije. Bilo je tudi zelo aktivno predavanje in ni bilo zadnje. Pripravljeno imamo tudi izkustveno ( aktivno ) delavnico in upamo na vse veš takšnih predavanj in vse boljšega povezovanja s porodnišnicami in patronažnimi službami ter ostalimi. Anajmad, hvalaobema pa lp    




Stran: [1]