Luščenje kože na prstih rok (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


Dejča -> Luščenje kože na prstih rok (24.10.2006 19:22:38)

Pri naši 16-mesečnici smo včeraj opazili, da se ji lušči koža na prstih rok in to kar precej (ji kar cveti). Nimam pojma, kaj bi to bilo. Sva že spraševala v vrtcu, če so kaj takega počeli, pa je vzgojiteljica zatrdila, da niso. Ima kdo kakšno idejo, zakaj je prišlo do tega? Vsak odgovor in nasvet bo dobrodošel.




GATA -> RE: Luščenje kože na prstih rok (24.10.2006 21:59:20)

Mogoče preobčutljivost na klor [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .

Sicer za tako majhne ne vem, poznam pa nekoga, ki se mu občasno po roki to naredi, sicer tudi po dlani - zaradi klora. Drugje na koži pa ne. Namaži ji rokice s kakšno kremo ki vsebuje glicerin.

Še bolje pa je da greste k pediatru, da takoj ugotovite kaj bi bilo.




mala zirafa -> RE: Luščenje kože na prstih rok (26.10.2006 20:08:03)

Meni se to dela na blazinicah ko prične zunaj mraz in če imam roke pogosto pod vodo.Dela pa se mi samo na obeh prstancih.Mislim da gre za neke vrste ekcem.Če tvojega otroka zelo moti, ga pelj pokazat.Dandanes je teh alergij malomorje.Lahko gre tudi za pomanjkanje kakega vitamina, minerala?




žanai -> RE: Luščenje kože na prstih rok (26.10.2006 20:16:46)

Ojla!

Meni je pediatrinja rekla, da se to pogosto pojavi, če otroku umivamo rokice s tekočim milom, ker le to preveč izsušuje kožo (ne da se ga lepo sprati s kože). Če ga uporabljaš doma ali pa ga imajo v vrtcu, ga raje zamenjajte s trdim milom. Pa tudi drugače mila raje ne uporabljaj prepogosto. Ponavadi je dovolj, če otrokove rokice le spereš pod tekočo vodo. 

Upam, da boste rešili problem!
Pozdravček!





Stran: [1]