Zahi -> RE: Kofein (30.10.2006 12:13:11)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Misek Popijem 4, 5 kav na dan. 4,5 velikih salic, vcasih se vec (obozujem okus kave). Popolnoma normalno funkcioniram brez kave in nisem razdrazljiva, ne boli me glava, niti imam kakrsne koli druge telesne simptome. Kava mi ne vpliva na spanje, po njej prav komot zaspim. Sem tudi strastna kadilka in zopet normalno funkcioniram ce ne morem kaditi. Nikoli ne prizgem cigareta v prostorih kjer se ne kadi, pri nekomu kjer ne kadijo. Ne dolgo nazaj sem bila v bolnici. Stiri dni nisem kadila. O, ja, zelela sem si cigareta, vendar nisem imela nikakrsne telesne apstinencne krize. Veliko je taksnih. Odvisnost je tukaj v glavi, ne v telesu. Pri THC-u se dolgorocna uporaba kaze v okvari mozganov. Preberi se kaj od tistih raziskav, ki ne peljejo "vodo" na tvoj "mlin". Probaj biti potem en teden brez kave.. mislim, da ne bo ČISTO isto brez, če spiješ 4-5 kav na dan.. učinek in posledice kofeina so znani.. ne moreš rečt, da imaš ti samo v glavi "efekt" kofeina in ne v telesu.. če si strastna kadilka.. potem imaš potrebo po cigaretu kot si navedla.. in ta "potreba"je v tem primeru telesna odvisnost.. ki je v glavi.. ampak telo daje glavi tak ukaz.. dolgoročna uporaba alkohola pa? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|