rdeči izpuščajčki po ritki (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


bobek05 -> rdeči izpuščajčki po ritki (31.10.2006 21:30:11)

Pojavili so se pred cca. 2 dnevoma. Eni so manjši, eni so večji in so v (širšem) predelu zadnjične odprtine oz. jih nima prav na riti... Izgledajo pa kot rdeči izpuščajčki.
Nisem menjala ne plenic, ne kreme za ritko. Izšiščajčke sem mu pakrat namazala s kremo za ritko (Bebival), pa ni vidnega izboljšanja. Občutek imam, da jih je vedno več, še vedno jih pa ni toliko da bi rekla, da so po celi ritki. Ta manjši so v "skupinicah" oz. jih je več na kupu, eno par večjih pa je posebej ("izoliranih") - boljše ne znam opisat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Izpuščajkov ni nikjer drugje po telesu.

Od česa nastanejo in kako se jih znebiti?




PBJ -> RE: rdeči izpuščajčki po ritki (1.11.2006 9:49:57)

Mi imamo podoben problem. Ima pa blato malce bolj redko in pogosto kaka. Mi je zdravnica rekla, da je verjetno od zobkov, ker mu jih kar šest leze ven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

Smo pa pretekle dni imeli še vročino in dober teden nazaj pike po celem telesu. Naj bi bil virus.

Za ritko pa sem v lekarni dobila praška pasto in mu sedaj z njo mažem, pa je kar veliko bolje.





Anonimen -> RE: rdeči izpuščajčki po ritki (1.11.2006 10:24:08)

No pa,da še enkrat posredujem link o negi otroške kožice.

Mialim,da boš našla kaj zanimivega in si pomagala.

http://www.pomurske-lekarne.si/si/index.cfm?id=1762




bobek05 -> RE: rdeči izpuščajčki po ritki (1.11.2006 23:10:59)

obema hvala...




bobek05 -> RE: rdeči izpuščajčki po ritki (2.11.2006 21:14:05)

Tole pripisujem, če bo še katera imela podoben problem: pri nas gre za glivice, ki so baje pogoste dokler še ima otrok plenice... Za mazat smo dobili Canesten, ritko naj umivam s kamilicami, povijem pa ga naj najprej v tetra plenice in potem na tetra plenico plenico za 1x uporabo...




nana 27 -> RE: rdeči izpuščajčki po ritki (3.11.2006 20:54:43)

Naš je imel tudi ta teden podobne pikice oz. glivični izpuščaj. Pomagalo je, da sem ga je večkrat previjala (en dan, ko je bilo najhuje, kar na uro in pol). Pomembno je, da ritka ni izpostavljena vlagi in pri bomabžnih in tetra plenicah definitivno je. Po vsakem kakanju sem ga dala pod tuš in ga umila (še dobro, da je bil doma - v vrtcu to ne bi šlo), nato sem ga obrisala še z vatko pomočeno v "zvarek" iz hrastovega lubja in pustila, da se posuši ali pa sem ritko z najnižjo jakostjo pofenala. Potem sem ga namazala s canestenom in pri naslednjem previjanju z bepanthenom in nato spet s canestenom in tako izmenjevala do spanja. Pred spanjem pa sem ga namazala s praško pasto. Je baje bolje, da se gor ne nanaša nič mastnega.




s. -> RE: rdeči izpuščajčki po ritki (5.11.2006 12:30:01)

Za take reči je odlična krema tea tree. Je naravni antibiotik in je uporabna za vse vrste izpuščajev, alergije, rane, odrgnine, herpese, luskavico, dermatitis... Lahko jo dobite pri meni.




bajsek -> RE: rdeči izpuščajčki po ritki (5.11.2006 12:42:17)

Čao!

Našmu so se tud nardil izpuščajčki - rdeče pikice (kot mozoljček), sedaj so pa na sredini beli ratali! Ali so to glivice (jih še nikoli nism vidla, pa ne vem kako izgledajo).
A lahko ritko samo s praško pasto namažem in plenico dam gor, al morm dat še hladilno mazilo!




Stran: [1]