|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   DEBATE O VOZIČKIH!
5.11.2006 22:42:06   
Nyah*
Drage moje, za vas imam eno prosnjo.

Kot ste opazile, nam je Ribica RRuser posted image user posted image user posted image  prav prijazno naredila zelo pregleden seznam vseh vozickov, potem pa se po firmah opise, slike in vse, kar je o njih nasla. HVALA JI!!

Sedaj pa vas prosim, da ne odpirate novih tem o primerjavah vozickov, katerega kupiti ipd., o tem lahko debatirate kar zgoraj pri posameznih firmah.
Forum zaradi vecnih, premnozicnih debat o vozickih izgublja preglednost.
Za novorojencka je potrebno se veliko drugih stvari kajne?

Ce pa RES ne najdete odgovora, tudi v iskalniku ne, pa seveda odprite temo, da vam punce in fantje svetujejo in pomagajo.

Ne zameriteuser posted image user posted image ,


Nyah.

< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 5.2.2007 13:05:12 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DEBATE O VOZIČKIH!
22.7.2008 9:18:49   
majaS80
Pozdrav,

mene pa zanima nekaj:
vse več mladih mamic vidim z novorojenčki, ki jih vozijo na sprehode kar v jajčkah ali pa že v športnih vozičkih.
Ali ni tako, da je potrebno novorojenčka imeti vsaj prve mesece v ležečem položaju, naprimer v košari ali pa vsaj v vozičku ki se da popolnoma v ležeči položaj?

Sem namreč malo zmedena kaj se tiče nakupa vozička, in ko vidim, da se tako majhni dojenčki vozijo že skoraj v sedečem položaju. Ali je to sploh OK za otoka?  Ali gre smo za trenutno modo???

Hvala
LP



_____________________________

MajaK

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: DEBATE O VOZIČKIH!
22.7.2008 9:45:33   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: majaS80

Pozdrav,

mene pa zanima nekaj:
vse več mladih mamic vidim z novorojenčki, ki jih vozijo na sprehode kar v jajčkah ali pa že v športnih vozičkih.
Ali ni tako, da je potrebno novorojenčka imeti vsaj prve mesece v ležečem položaju, naprimer v košari ali pa vsaj v vozičku ki se da popolnoma v ležeči položaj?

Sem namreč malo zmedena kaj se tiče nakupa vozička, in ko vidim, da se tako majhni dojenčki vozijo že skoraj v sedečem položaju. Ali je to sploh OK za otoka?  Ali gre smo za trenutno modo???

Hvala
LP




Dojenček rabi prve mesecečim bolj ravno podlago. Lupinice niso nikakor primerne za na sprehode. Enim je pač škoda denarja še za košaro, ene mislijo da je to moderno, enim se ne da montirat košare, pa dajo sam lupinico gor itd. Uglavnem če nimaš vozička, ki se čisto poleže potem je košara nujno potrebna.

< Sporočilo je popravil Lianna -- 22.7.2008 9:46:24 >

(odgovor članu majaS80)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: DEBATE O VOZIČKIH!
25.8.2008 12:51:18   
ina24
Sicer malo pozen odgovor....

Midva nisva kupila vozička s košarico ampak od Peg perego športnega. Lepo se da ga v vodoravni položaj, malo podložiš (lahko) s kakšno dekico in je čisto ok.
Za ta voziček sva se odločila, ker lahko leži v vodoravnem položaju, in sedi in je vsestransko uporaben...ne ker bi nama bilo škoda denarja, saj je tudi ta bil pošteno drag.

Glede lupinice se ne strinjam s Lianno. V lupinici ti lahko voziš otročka, saj ni potrebno, da otrok vedno leži v vodoravnem položaju, lahko je tudi nekoliko dvignjen, ampak v lupinici mu bo hitro vroče, pa še gibati se ne more. Naša se je že po 14 dneh razkomotla v vozičku.

Prav tako imaš lahko tamalo čez dan v ležalniku/gugalniku, ki ima malo odzignjeno vzglavje, čez noč pač spi v posteljici, ki je vodoravna.
Ni več tistega...ja otrok more spat na ravnem, nosit ga moreš leže nevem kok mesecev...naša se že od 1,5 meseca nosi napol sede (sedaj že sede) saj ni hotela ležat.

Ampak vseeno pazi, če boš kupila voziček ki nima košare, da se ga res da spustiti v dosti vodoroavno površino. Ker novorojenček še ne sme sedeti v vozičku! Pa ne kupuj čisto poceni vozičkov.

No sedaj me pa popluvajteuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: DEBATE O VOZIČKIH!
25.8.2008 13:00:43   
jana84
to se pa čisto strinjam s teboj ina24...Mislim, da nekateri res pretiravajo glede tega koliko časa je lahko dojenček v lupinici...Sicer pa nekaterim dojenčkom paše en položaj ,drugim pač drugačen...
Mi sedaj čakamo naše prvo dete in smo kupili voziček, ki se popolnoma poleže v vodoraven položaj. Zraven pa smo v kompletu z vozičkom kupili tudi mehko torbo za prenašanje otroka (bolj zaradi praktičnosti, če ti majhen otroček zaspi v vozičku, mi pa živimo v drugem nadstropju dosegljivim zgolj po stopnicah) ter lupinico, ki se fiksira na voziček... Uporabnost in praktičnost enega in drugega bomo pa komentirali, ko pride uporabnik/ca.
Kolikor pa poznam izkušnje drugih, se mi zdi da je zeloooo praktično da se voziček poleže, tudi za kasneje ko je otrok že malce večji in zaspi v vozičku, potem pa enostavno poležeš hrbtišče vozička in že lahko spi kot v posteljici.

(odgovor članu ina24)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
25.8.2008 13:00:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ina24)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: DEBATE O VOZIČKIH!
25.8.2008 19:33:00   
ina24
Naša je na začetku tudi raje zaspala v vozičku kot v posteljici in ji je prav všeč bilo, tudi če ni košare. S tem da midva sva jo pol kr z vozičkom zapeljala v sobo, ker smo v hiši v sp.nadstropju in je spala naprej user posted image .Če pa potrebuješ košaro zato kot navaja jana_k, pol jo pa imaš, nama nebi prav nič prišla prav.

Nama tudi ni bilo všeč, da bi imela lupinico, katero bi prestavljala iz vozička v avto, čeprav naj bi bilo bolj praktično...naša ne zdrži dolgo v lupinici, ko pridemo na cilj hoče ven...itak, saj je čisto utesnjena noter...pa poleti je vroče...

Čim manj komplicirati, tem bolje.user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: DEBATE O VOZIČKIH!
16.9.2008 12:42:58   
Nachosan
Pediatri pravijo, da je treba dojenččke do 3. meseca nositi v ležečem položajo zato, ker hrbtenica še ni dovolj močna, da bi nosila težo in se lahko sesede (beri: otrok ima lahko, ko bo starejši težave z hrbtenico).

lp

n.

< Sporočilo je popravil Nachosan -- 16.9.2008 12:44:01 >

(odgovor članu ina24)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: DEBATE O VOZIČKIH!
6.2.2009 12:55:39   
cowgirl
Ker je tale vsesplošna debata o vozičkih se na vasobračam z vprašanjem, če je katera kupila voziček preko e-baya ali zagovarjate da je zadevo treba sprobat v trgovini? user posted image

Gledam namreč tele (no-name vozički ampak izgledajo super):
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280307048687&ssPageName=ADME:B:WNAFP:DE:1123


_____________________________

Carpe diem

(odgovor članu Nachosan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: DEBATE O VOZIČKIH!
6.2.2009 13:07:14   
Anonimen
Jah ne vem če bi ga kupila kar tako brez probe ... zgleda res super ... samo ... No jaz sem bila na začetku po urah raziskovanja na internetu trdno odločena, da je Quinne Speedy voziček za nas ... ko sem ga pa v živo šla gledat v trgovino mi je pa vse dol padlo ... tak da odločitev je tvoja, jaz pa sedaj vem, da se v to nebi spuščala.

(odgovor članu cowgirl)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: DEBATE O VOZIČKIH!
17.2.2009 8:07:29   
xmarijanax
In, cowgirl, kaj si se odločila, a boš kupila tisti voziček? Meni je tudi zlooo všeč....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: DEBATE O VOZIČKIH!
24.2.2009 8:40:41   
cowgirl
Sem šla čez kak teden pogledat spet na ebay, ampak ga ni blo več na netu... user posted image

Sem šla pa pogledat voziček od BABY BOOMa... ki jih prodaja ena firma iz Kopra. Pa mi je bil še kar všeč, ampak sem potem malo spraševala kolegice kaj je pomembno pri vozku in so vse rekle, da za naravo, makadam, sneg itd je NUJNO da se fiksira sprednje kolo, pa da je zelo uredu, če se da spreminjat lego ročaja/balance. Da je super, če lahko otroka gledaš od spredaj in da ko je večji, da je fino, če lahko opazuje okolico...

Moram še ponudbo v Slo pregledat, pa še kdaj skočit v baby center in probat kateri vozički gredo v avto. Tudi to je pomembno.user posted image




_____________________________

Carpe diem

(odgovor članu xmarijanax)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: DEBATE O VOZIČKIH!
24.2.2009 12:59:58   
metka_zone
čav!
Jaz sem imela za prvega otroka Peg Perego GT3 in sem bila zelo zadovoljna, ker sem ga lahko imela v vodoravnem položaju in nisem potrebovala košare. Res je bil super! Kupila sva še avtosedež O+ in sva tudi bila zelo zadovoljna. Je pa mali imel odejo, na kateri je ležal in nikakršnih problemov. Sedaj sem zopet noseča in se po glavi tolčem, saj sva ta komplet prodala en teden preden sva izvedela za nosečnostuser posted image  in za novega spet dati toliko....user posted image .Morda veste kako je z naročilom pri Bimbomarketu, saj je tam samo 519e športni del in se mi zdi dokaj ugodno? Sem iskala tudi po e-bayu, ampak žal ni bilo nič.Tukaj pri nas so res zasoljene cene....

(odgovor članu cowgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: DEBATE O VOZIČKIH!
25.2.2009 18:25:48   
malaMravljica
Otika, zakaj ti v zivo ni vsec Quinny speedy? Jaz ga tudi gledam na netu in mi je vsec, v zivo ga pa se nisem sla pogledat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: DEBATE O VOZIČKIH!
25.2.2009 18:38:21   
Lolita23
IZVIRNO SPOROČILO: cowgirl

Sem šla čez kak teden pogledat spet na ebay, ampak ga ni blo več na netu... user posted image

Sem šla pa pogledat voziček od BABY BOOMa... ki jih prodaja ena firma iz Kopra. Pa mi je bil še kar všeč, ampak sem potem malo spraševala kolegice kaj je pomembno pri vozku in so vse rekle, da za naravo, makadam, sneg itd je NUJNO da se fiksira sprednje kolo, pa da je zelo uredu, če se da spreminjat lego ročaja/balance. Da je super, če lahko otroka gledaš od spredaj in da ko je večji, da je fino, če lahko opazuje okolico...

Moram še ponudbo v Slo pregledat, pa še kdaj skočit v baby center in probat kateri vozički gredo v avto. Tudi to je pomembno.user posted image





Jaz imam rdeči voziček od baby booma in sem zadovoljna z njim, sej pa ima nastaljiv ročaj mislim po višini, dobiš zraven košaro, kjer otroka gledaš v voziček, pri športnem je pa stran obrjen, kar je tudi super, saj ga ponavadi zanima okolica.Pa jaz ga bom imela tudi za na morje, kjer je sam makedam, kot tu doma, pa je čist v redu voziček.No to je moje mnenje


_____________________________

18.3.2009

(odgovor članu cowgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: DEBATE O VOZIČKIH!
26.2.2009 17:49:59   
miška09
pri nakupu vozička je kar problem ker najprej vidimo kako je lep, ko ga imamo doma in ko ga uporabljamo se pa po glavi tolčemo in preklinjamouser posted image .
Jaz sem imela tako smolo kupimo voziček pol se pa pokaže da je čisto prevelik, da ga spravim v avto sem morala kolesa sneti, vam povem da to ni nič luštno še po avtu sem imela umazano GROZA. Poleg tega je bil še pretežak
tako sva se odločila da tega prodam (jaz bi ga kar šenkala da ga ne vidm več tolk sm jezna)in kupiva drugega, ker je takrat naša dojenčica bila stara 7 mesecev je že lepo sedela sva se odločila za športni del.
Kupila sva voziček JAGUAR CAR (športni del) in sem TAKOOO ZADOVOLJNA, lahek, enostavno se zloži in sestavi(brez da gredo kolesa dol) res pravo nasprotje pa tudi lep je (po mojem okusu)
Seveda tudi naša malčica se odlično počuti saj ko greve nasprehod kar vriska imam res srečo zelo rada je v vozičku

Sedaj ga uporabljamo že dober mesec brez problemov vozimo se po asvaltu , makedamu ; voziček se lepo pelje
MI SMO ZADOVOLJNI 

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: DEBATE O VOZIČKIH!
27.2.2009 8:00:25   
monty
lep pozdrav!

a katera ve kje imajo vozičke od ABC DESIGNA, iščem namreč nov model 3 TEC za leto 2009 pa v nobenih trgovini ni videti da bi jih imeli. sicer ga lahko naročim po netu, samo kar tako na pamet brez da ga v živo vidim mi ravno ne diši naročat vozička.

hvala

(odgovor članu miška09)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: DEBATE O VOZIČKIH!
27.2.2009 8:11:02   
Pika Zoja
IZVIRNO SPOROČILO: miška09

pri nakupu vozička je kar problem ker najprej vidimo kako je lep, ko ga imamo doma in ko ga uporabljamo se pa po glavi tolčemo in preklinjamouser posted image .
Jaz sem imela tako smolo kupimo voziček pol se pa pokaže da je čisto prevelik, da ga spravim v avto sem morala kolesa sneti, vam povem da to ni nič luštno še po avtu sem imela umazano GROZA. Poleg tega je bil še pretežak
tako sva se odločila da tega prodam (jaz bi ga kar šenkala da ga ne vidm več tolk sm jezna)in kupiva drugega, ker je takrat naša dojenčica bila stara 7 mesecev je že lepo sedela sva se odločila za športni del.
Kupila sva voziček JAGUAR CAR (športni del) in sem TAKOOO ZADOVOLJNA, lahek, enostavno se zloži in sestavi(brez da gredo kolesa dol) res pravo nasprotje pa tudi lep je (po mojem okusu)
Seveda tudi naša malčica se odlično počuti saj ko greve nasprehod kar vriska imam res srečo zelo rada je v vozičku

Sedaj ga uporabljamo že dober mesec brez problemov vozimo se po asvaltu , makedamu ; voziček se lepo pelje
MI SMO ZADOVOLJNI 



No, pri nas je bila zadeva podobna, najprej smo kupili Buzza 3, pa vse dodatke, s košaro, vrečami, ni da ni. Sej je na pogled luštkan voziček, pa je na pram tem jaguarjem, pa gt3 in podobnim, zame še vedno mnogo boljši, ampak sem pogrešala nastavljivo višino sedeža, vodljivost vozička (buzz se mi zdi malo samosvoj ali kako naj rečem, mogoče celo prevodljiv - res najmajhen premik ga premakne), pa en kup takšnih malenkosti.
Ko smo kupili Zappa, evo to pa je marela vredna svojega denarja. Ker meni je noro pomembno, da se ogrodje zloži čisto na majhno in ga bomo uporabljali za potovanja in letala sedaj tudi druge bebike -> na letalo je to precej preprosto nesti v kombinaciji z maxi cosi lupinico.
Drugače pa bomo kupili Stokke Explory. Ima vse to, kar si želim, na izgled mi je fenomenalen, blazno vodljiv voziček, nastavljivost sedeža, daljša garancija od vseh vozičkov. Tako da komaj čakam, da gre mimo NS pa še kakšen teden ali dva, da se lahko mirne vesti podam v trgovino.

(odgovor članu miška09)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: DEBATE O VOZIČKIH!
27.2.2009 8:51:37   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica

Otika, zakaj ti v zivo ni vsec Quinny speedy? Jaz ga tudi gledam na netu in mi je vsec, v zivo ga pa se nisem sla pogledat.


Predvsem mi je bil slabo vodljiv in pa oni paščki za naklon hrbtišča so mi bili čisto adijo ... nobenega klik klika z eno roko ampak kar neko brezstopenjsko zategovanje jermenčkov z obema rokama, zraven morš pa pazit, da ti vse skupaj z otrokom vret na hitro ne pade dol ... ne vem no ... me ni prepričal.

(odgovor članu malaMravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: DEBATE O VOZIČKIH!
17.3.2009 8:31:19   
zvezda2
tudi mi imamo voziček Jaguar car

smo zelo zadovoljni sedaj smo v trdi košari, kar je za dojenčka to zares priporočljivo saj ga varuje pred mrazom, soncu, vetru,...skratka zaščiten in res nekatere ne zastopim zakaj jim je tako težko kupiti trdo košaro saj gre to za njihovega otroka.

Ta voziček ti za ugodno ceno nudi vse od jajčka, trde košare ter športni del rabiš vse čeprav nekatere dele uporabljaš samo nekaj mesecev ampak vse to potrebuješ

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: DEBATE O VOZIČKIH!
17.3.2009 9:00:00   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: monty

lep pozdrav!

a katera ve kje imajo vozičke od ABC DESIGNA, iščem namreč nov model 3 TEC za leto 2009 pa v nobenih trgovini ni videti da bi jih imeli. sicer ga lahko naročim po netu, samo kar tako na pamet brez da ga v živo vidim mi ravno ne diši naročat vozička.

hvala


v pikapolonici sem jih vidla (v bistvu že lani), pa zdej so bili v katalogu predstavljeni.

(odgovor članu monty)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: DEBATE O VOZIČKIH!
27.5.2009 11:29:36   
Teyla
Ojla
sem nova članica na tem forumu. Sama nisem noseča, bi pa želela imeti malo štruco čim prej. user posted image
Kakorkoli, prebrala sem skoraj vse možne teme glede vozičkov, pa se mi zdi, da sem vse bolj zmedena.
Zakaj nekatere pravijo, da so kupile še en voziček, ko je bil otrok malo večji? Ali ne obstaja funkcionalen voziček od rojstva do primerne starosti, kjer otrok že lepo hodi poleg tebe?
Ali je pač cena tista ki odloča?
Sama bi namreč rada kupila voziček, ki bi ga lahko uporabljala od začetka pa do otrokovega tretjega leta. Se pravi popolnoma ravno dno, kot je primerno za novorojenčka in potem dvig vozička v sedečo lego v stilu športnega.
Pa še zanima me, če je košara nujno potrebna, če ima voziček ravno dno? Rada bi imela s tem čim manj komplikacij.

Že vnaprej hvala vsem, ki boste odgovorile na moje vprašanje (upam, da nisem preveč zmedeno pisala user posted image ).

lp

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
28.5.2009 9:37:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Teyla)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: DEBATE O VOZIČKIH!
15.6.2009 15:14:06   
hana24
Imam eno vprašanje o Jane vozičkih za tiste uporabnice, ki so kupovale letnik 2007.
Ali se kateri sanja, kakšna je turkizna barva? (ne da ne vem, kakšna je dejansko turkizna barve, me samo skrbi, da ni skupaj v kombinaciji s kakšno roza ali kaj podobnega, ker ne vemo, kaj bomo imeli)
Naročila bi vozek po internetu, pa za košaro capazo ni slike, bila naj bi pa turkizne barve. V kolikor mi katera lahko pomaga, bom zelo vesela.
Hvala

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: DEBATE O VOZIČKIH!
24.6.2009 11:25:50   
Isabelle
Sicer imam še kar nekaj mesecev do poroda, ampak se počasi o vsem informiram, tudi o vozičkih.In ko tko gledam mi je še najlepši tale--->http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=176264.Pa me zanima mnenje mamic ki imajo tale voziček če je uredu?

< Sporočilo je popravil Isabelle -- 24.6.2009 11:26:43 >

(odgovor članu hana24)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?