Še enkrat MIRENA!! (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Spolnost



Sporočilo


tanjagrm -> Še enkrat MIRENA!! (8.11.2006 15:03:40)

oJLA!!
Že pred časom sem vas spraševala za mnenje o kontracepciji Mirena,.. no in ker sem od vas in še iz drugih virov izvedela v glavnem dobre stvari sem se tudi sama odločila zanjo,...

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image],.. no zdej bo kmalu že tretji teden od vstavitve,.. jaz imam pa še vedno rjave in skoraj krvave izcedke,... v presledkih 2 dni,.. tako da ko se prekine  vedno mislim no zdej bo pa ok,.. potem pa spet,.. pa vrtoglavice,...zaradi izcetka sploh ne morem imeti sproščenih sppolnih odnosov,..,.. skratka,.. a se to kdaj konča,...po navodilih sem preverila če se ni kaj premaknilo ampak izgleda vse ok,...

mnenje prosimmm!!?? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Mojca P. -> RE: Še enkrat MIRENA!! (8.11.2006 15:35:57)

Jaz jo imam sele en teden, pa zaenkrat nic ne krvavim....sem se pa pred vstavitvijo odlocila, da bom izcedke ze pretrpela (baje lahko trajajo do pol leta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]), bolj me  je bilo strah krcev o katerih nekatere govorijo. Mi je pa ginek. ob vstavitvi preventivno dala 5-dnevno kuro amoksiklav tablet, ker gre vseeno za tujek v telesu in nikoli ne ves....je pa res zaenkrat vse ok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Drzim pesti, da tako ostane.
Tebi pa priporocam, da se posvetujes z ginekologom, ce te karkoli skrbi...sigurno on ve, kaj je normalno in kaj ne.




Seven* -> RE: Še enkrat MIRENA!! (8.11.2006 15:39:20)

A je bolelo?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Mojca P. -> RE: Še enkrat MIRENA!! (8.11.2006 15:56:25)

Seven, a vstavljanje mislis[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]??

Sploh ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]...kot ce ti bris vzame...po vstavljanju so me pa malo jajcniki boleli, ampak je minilo po enem Lekadolu in za zdaj je vse ok!




KIKI**** -> RE: Še enkrat MIRENA!! (8.11.2006 16:10:58)

Jaz imam mireno že 18 mesecev.
Od vsatvitve sem 3 misece krvavela čisto po malem res izcedki po 4-10 dni pa par dni nič pa spet. Poklicala sem ginekologinjo in je rekla da je to normalno-vstavitev sama je bolela ko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], še rodit bi raj šla enkrat kot vstavit mireno,
po 3 mesecih se je vse uredilo in sedaj imam redno menstruacijona 28-30 dni, se mi je pa 2x vmes naredilo da sem imela 2x zapored menstruacijo po 4-5 dni.
ampak je pa menzica 5x bolj blaga in krajša
jaz je ne zamenjam za tabletke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




tanjagrm -> RE: Še enkrat MIRENA!! (8.11.2006 16:30:07)

urinij9i6gjf93okot4pk,....,no to je komentar mojega Lovra ki se je pravkar zbudil iz popoldanskega počitka,.. jaz se vam pa zahvaljujem za odgovore,,... bom še počakala malo čez 14 dni imama tako kontrolo,..

čauči,..!
Tanja




anajmad -> RE: Še enkrat MIRENA!! (8.11.2006 19:02:38)

Jst jo imam že 4 mesece in povem vam,da imam same probleme. Menstruacija mi traja po 14 dni,potem en teden premora in spet vložke v gatah. Ampak bom vztrajala,ker pa imam bistveno manj bolečin,kot prej in tudi manj boleče menstruacije. Sem bila 10 dni nazaj na kontroli in mi je g. rekla,da lahko traja tudi do enga leta,da se uravna. Počutim se tudi bistveno boljše,nisem več tok napihnjena,pa še zaradi miomov je pri meni boljše,ker jih mirena zavira.
Seven ,vstavljanje je bilo pri meni vsaj zelo neprijetno. Sem se cel dan ful slabo počutila.Toda ,naslednji dan je bilo za 100% boljše.
Jst pač spadam med tiste,ki to navajanje na mireno traja bolj dolgo.




soncek&luna -> RE: Še enkrat MIRENA!! (8.11.2006 19:51:34)

jaz imam mireno od lanskega decembra. vstavit sem jo dala 2 meseca po porodu... sama vstavitev ni bila boleca, verjetn, ker sem bila skoraj takoj po porodu.... sem imela pa na zacetku probleme z njo, kot anajmad, 14 dni krvavitve, teden dni brez pa spet... ta mesec je bil prvi mesec, brez kakrsnihkoli bolecin in "menstruacija" je trajala samo 3 dni, pa se to bolj nic. upam, da se je koncno uredil, ker sem pred dvemi meseci jo hotla ze odstranit.




al1* -> RE: Še enkrat MIRENA!! (8.11.2006 20:39:25)

Jaz jo imam sedaj 3,5 let.
Vstavitev me ni bolela, sem pa imela potem kakšne štiri mesece izcedek.
Sedaj pa ima 1x mesečno rahlo menstruacijo, ki traja en dan. Kupujem samo tanke dnevne vložke.
Edino težavo sem imela lani junija, ko sem konstantno krvavela 14 dni in mi je G predpisala neke hormone, da se je vse skup porihtalo.




TONČI. -> RE: Še enkrat MIRENA!! (9.11.2006 11:27:39)

Sedaj pa ima 1x mesečno rahlo menstruacijo, ki traja en dan.


Kaj bi dala za to. Ma majo eni srečo.




ali*** -> RE: Še enkrat MIRENA!! (9.11.2006 12:56:42)

Jaz sem si jo dala vstavit letos v septembru. Pri vstavitvi sem skoraj omedlela [sm=smiley11.gif] ampak mi je takoj po posegu bilo dobro. Malo čudno sem se še počutila tisti dan, potem pa je bilo vredu.

Zdaj imam krvave sledi že ves čas. Zelo je neprijetno ker imam občutek, da me ob tem obdaja nekakšen neprijeten vonj[sm=smiley13.gif].

Med ovulacijo pa je bila kriza[sm=smiley5.gif]. Ščipačo in zvijalo me je malo,  v predelu trebuha sem bila zelo napeta, dojke pa kot da sem pravkar rodila in se je nabralo veliko mleka, ob tem pa sem fasala mastitis. Bog nedaj da se me je kdo dotaknil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Menstruacija mi je v prejšnem mesecu zamujala za 10 dni in zdaj traja že 11 dni [sm=smiley6.gif].

Zadeva je že zelo moteča ampak bom počakala še nekaj časa saj sem tudi jaz med zbiranjem informacij prebrala, da lahko traja pol leta da se zadeva poštima.




tina a -> RE: Še enkrat MIRENA!! (9.11.2006 14:55:41)

od vseh avtoric postov imam očitno mireno najdlje .. že 3 leta

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Sama vstavitev mirene je bila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] boleča. Noro me je bolelo. Potem pa sem imela podobne težave kot jih imaš ti ... izcedke, neredne krvavitve, en dan ja drugi dan ne. In to se je vleklo nekaj časa - mislim da približno 3 do 4 mesece.

Potem pa so se težave nehale in mirene ne menjam. Kljub tem težavam in bolečinam ob vstavitvi, se bom čez 2 leti zopet odločila zanjo brez premišljevanja.

Ne obupaj ... nič ni narobe. Telo se je pač odzvalo na tujek.

[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]




Stran: [1]