Njoki (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Tipi -> Njoki (15.11.2006 9:32:09)

Mi lahko prosim, katera napiše recept za njoke v smetanovi omaki.

lp




pipi -> RE: Njoki (15.11.2006 10:18:04)

Ojla,

jaz jih naredim tako: skuham njoke, odlijem vodo, pristavim nazaj na majhen ogenj, dodam smetano sladko ali kislo, lahko oboje, nariban sir ali zdenka sir en ali dva trikotnika, sol, poper, ko je sir stopljen na krožnik in to je to. Lahko dodaš še popečeno pancetko pa kakšne dodatke, odvisno od domišljije in okusa.

Čao.




facka -> RE: Njoki (15.11.2006 10:20:33)

http://www.drustvo-gurman.si
http://www.kulinarika.net

pa si malo poglej in z iskalcem poišči, boš našla full receptov še drugih




Anonimen -> RE: Njoki (15.11.2006 10:21:20)

500 g njokov,200g sladke smetane,200 g gorgonzole,20 g masla,1 majhna čebula
Priprava;čebulo prepraži na maslu,da postane rumena,zalij s smetano in dodaj gorgonzolo(naribano).Še malo prekuhaj,da se raztopi.Soliti ni potrebno,ker je že sir dovolj slan.Na koncu dodaj kuhane njoke in rahlo premešaj. DOBER TEK!!!!




Anonimen -> RE: Njoki (15.11.2006 10:51:08)

hello, še en recept "ala carbonara"

sestavine:
kisla smetana, narezana šunka na majhne trakce, čebula, vrečka parmezana, jajc (ali tudi ne), začimbe - vegeta, poper

čebulo prepražiš na olivnem olju in dodaš šunko, vse skupaj pražiš. Da se malo zapeče šunka. Odstaviš in malo ohladiš.
V posodi posebaj zmešaš kislo smetano, parmezan, jajc če želiš in vegeto, malo popra.
Ko je malo ohlajeno vse skupaj zmešaš, lahko še malo postaviš na ogenj, ploščo, vendar pazi, da se ne "sesiri". Preliješ njoke ali testenine!

Dober tek!

to bo moje kosilo jutri!!! Hvala za idejo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Tipi -> RE: Njoki (15.11.2006 10:54:16)

najlepša hvala.

lp




lali82 -> RE: Njoki (15.11.2006 11:45:31)

Aja pa ful je pomembno katere njoke kupis (razen ce jih ne naredis sama). Jaz obožujem njoke ampak dobri so mi samo od mlinotesta, pa eni ki jih kupis v tušu v delikatesi kar na vago. Ostali ki se dajo kupit pa niso kaj prida!

Drugače jih pa jaz delam z bešamel omako in piščancem na vrh pa proti koncu kuhanja naribam še malo sira. Mnjami[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]