Feng šui (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja



Sporočilo


GATA -> Feng šui (16.11.2006 20:41:01)

En pozdravček vsem,

imam vprašanje, ki se nanaša na feng šui. Je kdo mogoče zidal po tej metodi? Ali urejal stanovanje, hišo, vrt?
Zanimiva se mi zdi tale zadeva, ne vem pa ali je kaj resnice na tem ali ne. Ker bolj ko berem manj mi je jasno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

No, če kdo to sploh pozna bolj od "blizu" se priporočam za kakšno inf., bom pa vesela vsakega komentarja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

LP




Anonimen -> RE: Feng šui (16.11.2006 21:23:18)

Zanimiva se mi zdi tale zadeva, ne vem pa ali je kaj resnice na tem ali ne. Ker bolj ko berem manj mi je jasno .


Temu se reče v slovenskem prevodu ZDRAVA KMEČKA PAMET. iz katere so predvsem bušmani (beri američani) naredili svetovni buuuuum in tržno uspešnico. (je pa res da američanom kot narodu malček manjka zdrave pameti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).




Anonimen -> RE: Feng šui (16.11.2006 22:25:53)

Feng shui ali pa zdrava kmečka pamet - meni je všeč. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Kupila sem si Feng shui enciklopedijo in jo že en lep čas pridno študiram. Tukaj, kjer sem (v najemu), ne morem veliko narediti, ampak za čas, ko bom pa na svojem, bo pa stanovanje po tem principu. Kot prvo dobro izgleda in kot drugo - škodovati ne more.

Edino, kar prakticiram že zdaj, so zlati kovanci na rdeči niti. In delujejo. [sm=smiley2.gif]




GATA -> RE: Feng šui (16.11.2006 22:44:21)

Kerensa, kje si pa kupila to knjigo? A je prou tko naslov - feng shui enciklopedija?

Za katero stvar pa delujejo teli kovanci na rdeči niti?      No če deluje pol je res kej na tem...

No v določenih pogledih je res skor podobn zdravi kmečki pameti, sam kakšne stvari so pa temu odmaknjene, al pa mi ne znamo tko gledat na te stvari.

Sicer če kitajci to menda prakticirajo že kar dolgo... sam ne poznam nobenega kitajca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], zato pa tle sprašujem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




Anonimen -> RE: Feng šui (21.11.2006 19:28:01)

Jaz sem si tudi uredila stanovanje po Feng Shuiu. Imam knjigo FENG ŠUI ATLAS (Werner Waldman, David Gilberto Chong Lee), pa na netu imaš en kup strani, kjer si lahko ogromno prebereš.

http://www.fengshui-akademija.com/

http://www.fengshui.si/

http://www.fengshuiarts-sp.si/

http://www.lagea.com/fengshui.html

Od kar mi tole prakticiramo (skoraj eno leto), naš otrok bolje spi. Jaz se bolje počutim in rada sem doma. Sem prepričanja, da recimo, otroku ne smeš v sobo dat preveč rdečih reči, ker spodbujajo agresijo. Če je otrok nemiren, mu ne barvaj sobe na živo rumeno ali žive barve. V kuhinji absolutno ne sme biti rdeče barve, ker je tam že tako veliko ognja. Ogledala. Uf, o tem bi lahko pisala. Energijski prepih. Veliko veliko teh stvari je. Pa recimo, da v spalnici ni fino imet fotografij otrok. Je pa fino imet kaj rdečega, ker spodbuja strast.
Zdej je tako, lahko to vzameš kot lari fari, lahko se pa poglobiš v to in začneš uživat. Ampak mora te zanimat.
Jaz bom sigurno (ko bom velika in mi bo mož začel zidat hišo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) vse, ampak res vse naredila po Feng Shuiu.




GATA -> RE: Feng šui (22.11.2006 12:10:53)

sunqueen,

hvala ti za delitev svojih izkušenj glede tega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Pa hvala za linke. Bom tole zadevo pomoje kar naštudirala, ker me res zanima. Če kaj doprinaša k boljšemu počutju pa še toliko bolje.

Ker močno upam, da bomo tudi mi začeli zidati hiško, pa malo rišem, tko da bo zadeva iz nule in bom poskusila vključiti tudi kaj od feng šui-ja. Sam je tale zadeva hudo obsežna. No upam, da bo kaj pametnega ven prišlo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Mogoče kaj veš o poševnih strehah oz. bivanje pod tako streho?




Anonimen -> RE: Feng šui (22.11.2006 17:05:23)

GATA,
ne vem, sicer točno, ampak nekaj sem pa vseeno prebrala o mansardnih stanovanjih. Mi ga nimamo, pa se nisem poglabljala v to.
No, okno ne sme biti tik nad posteljo, ker tako energija neovirano teče proti spečemu otroku. In sploh, če je postelja pod poševno streho, bojda moti spanec. Poskrbi, da bo posteja postavljena ob ravno steno (tista, ki gre navpično gor).
No, toliko...več se pa sama poglabljaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




GATA -> RE: Feng šui (22.11.2006 22:53:19)

Hvala sunqueen, se bom še naprej poglabljala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], upam, da ne bom zabredla pregloboko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Sem pa najdla en forum - upam, da je dober... no mogoče te bo zanimalo http://www.tao-si.com/phpBB2/index.php




tehnofil -> RE: Feng šui (27.11.2006 16:34:20)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa
in kot drugo - škodovati ne more.

To je diskutable.




Stran: [1]