HELP - tabletka (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


PIAF -> HELP - tabletka (23.11.2006 7:34:35)

Slišala sem, da obstaja tabletka, ki jo moraš po spolnem odnosu vzeti v nekem določenem času, da ne zanosiš. Ali katera ve, po kolikem času jo moraš vzeti in ali jo dobiš samo pri ginekologu?

Včeraj se nama je z možem "pač zgodilo" (no, njemu se je), imava že dveletnega sina in zaradi finančnih in drugih problemov si zaenkrat ne moreva privoščiti še enega otroka. azmišljala sva komaj čez dve, tri leta....in sedaj ne vem kaj naj. Včeraj pa sem ravno imela ovulacijo....shit.




Mina1 -> RE: HELP - tabletka (23.11.2006 7:42:00)

Ja obstaja takšna tabletka, ki naj bi jo čimpreje zaužila, zdej pa, ali jo predpiše le G ali pa jo lahko kupiš v lekarni, pa ne bi vedela.  Mislim da je ena ali celo dve tabletki, ki jih moraš v določenih urah po odnosu vzeti. Najbolje, da takoj pokličeš G.




Anonimen -> RE: HELP - tabletka (23.11.2006 16:06:47)

To tabletko moraš vzet v 72 urah. Če si imela spolni odnos pred parimi urami vzameš lahko 2 tableti stediril d in čez 12 ur še dve tableti. Če je že več časa od spolnega odnosa pa 3x po 2 tableti v razmiku 12-tih ur. Najbolje pa, da pokličeš v kakšno ginekološko ambulanto pa vprašaj. Lahko pride do kakšne slabosti, bruhanja...




Anonimen -> RE: HELP - tabletka (25.11.2006 0:17:03)

Vzeti moraš v 48h urah od odnosa.Ni pa nujno,da dobiš stediril d,jaz sem dobila nekaj drugega.Sem pa morala vzet 4 tablete in čez 12 ur še 4.O slabosti naslednji dan pa raje ne bi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]Pokliči v gin. ambulanto.




* Mateja * -> RE: HELP - tabletka (26.11.2006 0:39:28)

Ja mis mo na tak način dobili dudo, ker tablete pač niso primle!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Nič zato, vseno uživamO!!!




Anonimen -> RE: HELP - tabletka (26.11.2006 15:54:01)

Ma jz sem tut imela enkrat tako smolo. Pa ravno praznik in gin. ni delala, da bi pa na dežurni paniko zganjala me je bilo pa preveč sram. Na srečo sem doma imela zalogo kontracepcijskih tabletk (Cilest) in sem jih vzela takoj 4 in čez mislim da 12 (ali čez 24 ne spomnim se) ur spet 4...Tut jz ne bi o slabosti...toliko da nisem lastnega želodca izbruhala...Čez par dni sem pa šla za vsak slučaj še do gin. pa mi je rekla, da bi lahko vzela "samo" 2x po 2 tabletki. Prijelo se pa ni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tehnofil -> RE: HELP - tabletka (27.11.2006 13:15:38)

IZVIRNO SPOROČILO: PIAF
+Slišala sem, da obstaja tabletka, ki jo moraš po spolnem odnosu vzeti v nekem določenem času, da ne zanosiš.

Ne, ne. To ni da ne zanosiš ampak da splaviš, kar zanosiš. Tehnično gledano ni razlike med splavljenjem 1 dan starega zarodka od treh tednov ali 3 mesecev. Razlika je samo pravno gledana. To je tabletka za splav. Podobno deluje maternični vložek. Kot (mehansko) sredstvo za splavljenje.




Stran: [1]