polno dojenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


zmajck -> polno dojenje (24.11.2006 17:12:09)

Imamo tri tedne starega korenjaka. Vsak obrok se dojiva (na 2,5-3 ure), potem pa dobi še dodatek (po priporočilu patronažne sestre, ker se ni dovolj redil).

Zanima me, kdaj ste, če ste imele podobno situacijo, pričele polno dojiti.

Hvala za odgovore




Seven* -> RE: polno dojenje (24.11.2006 17:24:31)

Za zacetek poskusi ne dojiti tocno na ure, ampak tocno takrat kot si on zeli. Koliko se je pa zredil? Kaj meni pediatrinja? Patronazne vcasih ni dobro poslusati.. [sm=smiley1.gif]

na http://www.dojenje.net bos nasla kup uporabnih informacij, samo prebrskati je potrebno.




tita2006 -> RE: polno dojenje (24.11.2006 17:27:51)

Svetujem ti, da si nabaviš tehtnico, saj boš le na ta način točno vedela koliko tvojega mleka dobi otroček[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in koliko potrebuje še dodatka. Jaz sem z dodatki prenehala ravno nekje pri enem mesecu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Seveda pa sem se prej temeljito prepričala s tehtnico, koliko mleka sploh imam. Dnevne potrebe malčka pa verjetno veš so od 120-150 ml mleka/kg. Dobljeni rezultat deli s številom obrokov in vedela boš, koliko mora otroka dobiti mleka na posamezen obrok. To je edina metoda, da boš lahko 100% sigurna. Vse ostalo je le teorija... Čim bolj uspešno papanje vama želim.




viv_ -> RE: polno dojenje (24.11.2006 21:17:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Za zacetek poskusi ne dojiti tocno na ure, ampak tocno takrat kot si on zeli.


Če bi jaz dojila točno takrat, ko si ona želi, bi jo mogoče 1x na 5 ur... Tako da budim na 3 ure [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] in jemo točno na ure. Včasih pač ne gre drugače!




Katrin -> RE: polno dojenje (24.11.2006 21:21:11)

Pozdravljena!

Tudi jaz sem bila ob prihodu domov iz porodnišnice precej zmedena in brez izkušenj. Naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je kar nekaj dni izgubljala na teži in potem je trajalo kar dolgo, da smo spet dosegli porodno težo in začeli pridobivati na teži.
K sreči sem imela zelo razumevajočo patronažno sesto, ki mi je svetovala, naj se ne sekiram; da je punčka zdrava in ji prav nič ne manjka. Nikoli ji nisem dodajala; poplno dva se dojili vseh prvih 6 mesecev.
Mi je pa patronažna posodila tehtnico in sva se prve dni velikokrat tehtali pred podojem in po podoju. To je precej zamudno, a na ta način sem bila mirna, ker sem videla, da je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] dovolj pojedla.

Prepričana sem, da imaš tudi ti dovolj mleka in da bo malček začel pridobivati na teži, zato se ne obremenjuj preveč.

Lp, katrin




Katrin -> RE: polno dojenje (24.11.2006 21:23:09)

IZVIRNO SPOROČILO: viv
Če bi jaz dojila točno takrat, ko si ona želi, bi jo mogoče 1x na 5 ur... Tako da budim na 3 ure [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  in jemo točno na ure. Včasih pač ne gre drugače!

Nikoli nisem gledala na uro. Vedno sva se dojili po potrebi (na 2 uri ali pa na 5) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lp, katrin




TONČI. -> RE: polno dojenje (24.11.2006 21:47:49)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Jaz bi ga in sem ga tudi dojila kadar je hotel. To pa zato, ker se je dojil le 5 min. Sej ne vem, če sploh je bilo 5 min. Pa smo se kmalu dojili tam na 4 ure. Drugače ga pa samo hrani s svojim mlekom. Več kot je povpraševanja večja je ponudba. Če ga boš hranila tudi z dodatkom se bo tako navadil in bo konec dojenja. Mali bo kmalu pogruntal da je lažje piti iz flaše kot iz dojke.




viv_ -> RE: polno dojenje (24.11.2006 23:16:40)

katrin - tamala je imela zlatenico in jo je bilo potrebno zbujat. Zato, da je dovolj jedla in več kakala, da se je bilirubin izločal. Pa še, na začetku je premalo pridobivala na teži.





ribica. -> RE: polno dojenje (25.11.2006 0:08:50)


Kaj pa ti misliš, imaš dovolj mleka ali imas tudi sama občutek, da samo z dojenjem ne dobi dovolj. Po mojem se na začetku kr z dojenjem malo bolj pogosto razvajajta, dokler ne najdeta nekega pravega ritma. To s pridobivanjem na teži je včasih mal smešna zadeva. Npr. pri nasem drugem malčku, je tud patronazna pri kakih dveh tednih napol pojamrala, da komaj da se je zadovoljivo zredil in da ga bo prisla cez dva dni spet tehtat. Tamali se je pa rodil tezek cez 4 kile in jaz sem imela mleka za trojčke nahranit. Bilo je prav absurdno, saj toliko da mi ni rekla da bova morala dodajat, men pa joški tik pred eksplozijo. Tak da moj nasvet je, jejta bolj pogosto po malem, če bo šlo. Nisi pa nič rekla, če tvoj dojenček kaj poliva? To se tud pozna.




Seven* -> RE: polno dojenje (25.11.2006 10:58:46)

Viv ima tudi prav. Namrec, zlatenicni otroci so pogosto zelo zaspane sorte in res radi prespijo obroke. Tole zna biti problem.  Imam prijateljico, ki je imela tudi zlatenicnega otroka, pa nikakor nismo nasli resitve. Zdaj mleko izbrizgava  in daje po flaski.

Edino kar lahko naredis pri "lenobnem" otroku je, da ga pogosto pristavljas, kadarkoli imas moznost. Ce na dojki zaspi, ga poskusi zbujat. Poskusi ga dojiti v zelo aktivnem okolju, kjer se ful stvari dogaja, da je moznost da zaspi manjsa.

Tako da.. Dojenje na zahtevo je res najbolj pogosta resitev, ne pa vedno. Zato je potrebno vedeti celotno zgodbo.

Na spodnjem naslovu je navedenih nekaj uporabnih linkov o "dojencku zaspancku", ipd..

http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=9219&t=9219#reply_9219

Zelim vam lep dan, tukaj pri nas sije sonceeeeee...










Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.11.2006 22:02:10)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




domci -> RE: polno dojenje (27.11.2006 9:40:18)

Tudi nama je patronažna svetovala naj dodajam še dodatek pa ga hvala bogu nisem. Na začetku je bil lenček za papat sedaj pa ga ne spravim z joške [sm=smiley24.gif]
Mela sva nizko porodno težo pa ko je jedel je kar zaspal tako da se nikoli ni dobro najedel čez mesec in pol pa je začel jesti no sedaj ima že 10 kg in je pravi debelušček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. jaz bi na tvojem mestu raje povprašala pediatra te patronažne včasih res brcnejo v temo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.12.2006 18:16:37)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Tia27 -> RE: polno dojenje (7.12.2006 13:10:02)

Zelo me jezi ko non stop govorijo na tri ure dojit, ma noro, jaz se tega nisem nikoli držala, dojim takrat ko otroček želi, ne gledam na uro ampak ga pristavim in če hoče je, če ne ne.Tudi pri taprvi sem tako delala in je bilo vse utečeno, menim da je dojenje nekaj naravnega in ne maram da bi bila tempirana, zdaj je pa tri ure mimo, gremo..mislim...predlagam ti da delaš po želji dojenčka, oziroma po svojih občutkih, če se redi lepo se nimaš kaj bati.LP




domci -> RE: polno dojenje (9.12.2006 19:36:21)

IZVIRNO SPOROČILO: Tia27

Zelo me jezi ko non stop govorijo na tri ure dojit, ma noro, jaz se tega nisem nikoli držala, dojim takrat ko otroček želi, ne gledam na uro ampak ga pristavim in če hoče je, če ne ne.Tudi pri taprvi sem tako delala in je bilo vse utečeno, menim da je dojenje nekaj naravnega in ne maram da bi bila tempirana, zdaj je pa tri ure mimo, gremo..mislim...predlagam ti da delaš po želji dojenčka, oziroma po svojih občutkih, če se redi lepo se nimaš kaj bati.LP


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] točno tako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




pearl -> RE: polno dojenje (12.12.2006 11:45:14)

Naša se hrani takrat ko hoče, ko ne, niti ust ne odpre. Je pa prve tri mesece tulila kot žirafa, ko je bila lačna, zdaj pa jo moram kar spomniti, da je čas za hranjeje, le ponoči, se ure še drži.
Če boš vstrajala pri dojenju in ne boš kaj preveč dodajala, se bo dojenje samo uredilo in otročiček bo prav lepo napredoval.
Je pa res, da so prvi tedni najbolj težavni in kaka mamica tudi prekmalu obupa. Nastajanje mleka se tvori glede na  ponudbo povpraševanje in tukaj ekonomija še kako drži.




Stran: [1]