Čebriček (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?



Sporočilo


Marjetka K. -> Čebriček (31.8.2004 7:42:59)

Kako se obnese čebriček? Je bolj praktičen kot banjica? Kje se ga da kupit in koliko stane glede na ceno banjice? Hvala za vaše odgovore!:sloncek:




Lunca1 -> Čebriček (31.8.2004 7:59:52)

Kupiš ga lahko v Infantinu (Kranj) ali pa v Toysu v Avstriji. Najbrž pa tudi v drugih trgovinah. Mislim da v infantinu stane tam nekje okrog 5000 sit, pojma nimam pa koliko stanejo banjice.

LP Lunca




dory -> Čebriček (31.8.2004 8:56:56)

Mi imamo tistega z infantina...s stojalom...res enkratna zadeva...in ker se po CR nisem mogla ne vem kako sklanjat res prava resitev :)


papa,teja




ZARA -> Čebriček (31.8.2004 13:28:33)

...jst ga uporabljam od 1.5 meseca in Zara prov :sloncek: uziva, kar za banjo ne bi mogla rect...
Se mi zdi,da se je bala ceprav sva jo cist pocasi in lepo notr dajala ampak se kr ni mogla navadit.
Kupila sem ga v Avstriji v KIKI (trgovina s pohistvom)!!
Tuki notr pa vse vid okrog sebe pa prakticno sedi (lebdi) v vodi,tko da men je zlo dober... ker je njej vsec!!!IN TO JE NAJBOLJ POMEMBNO!!!

papa:sloncek:




Anja167 -> Čebriček (31.8.2004 14:51:27)

Mi imamo samo čebriček. V njem smo že od prvega kopanja pri starosti 10 dni. Prvi dan, ko je našega mulca namakala patronažna, je bilo malo joka, saj ga je dvigala iz vode in spuščala. Odkar se kopamo sami, mali prav uživa, ampak je ves čas do vratu v vodi. Joka šele, ko gremo ven iz Tummy Tuba. Glede na njegove izraze na obrazu in glede na to, kako se pomiri, ko ga spustimo v vodo, izgleda, da uživa. Mnoge mamice tarnajo, da v banjici tako majhni otroci še ne uživajo.

Glavna pomanjkljivost Tummy Tuba se mi zdi v tem, da je včasih pri majhnih otrocih, če se zvijajo, težko z eno roko držati (mu podpirati) glavico, z drugo pa otroka podrgniti po vseh delih telesa. Sama imam težave tudi s pranjem glavice: otroka kar precej potisnem naprej, da skloni glavico nazaj, in potem imam na voljo kakih 5 cm prostora za zajemanje vode, da mu jo polivam po glavici. (Če je katera mamica nagruntala, kako se lahko umiva glavico, bi bila zelo vesela, če pove.) Sicer pa si lahko ogledaš luškan film, ki kaže, kako se otroka kopa: http://www.domovital.com/_en/index.html (link na levi)

Ko so otroci večji, je najbrž tudi premalo prostora za čofotanje in igranje z igračkami in takrat se banjica najbrž izkaže za boljšo. Banjice so, kot vem, cenejše, dobiš jih že za okrog 3000 SIT. Tummy Tub dobiš za 6000 SIT - glej http://www.connecta.si/tummytub/




Urša -> Čebriček (31.8.2004 22:13:19)

Jst pri naslednjem :duda: definitivno nabavim tummyja-mi je žal, da ga nisem že prej, sam je naša češplja zdaj že prevelika in veselo čofota na vse strani, da sm mokra jst in cela kopalnica. :)-
Sm pa zanč neki probala, sam za foro. Sm jo dala kr v navadno vedro... :)-:)-:)- da bom vidla, kako bo reagirala. Je bla tko stlačena, sam fuuuuuuuul navdušena! Kr neki je začela čebljat pa z rokico udarjat-z nogicam se itak ni dalo. :)- Tko sm vidla, da je ta pogruntavščina s Tummyjem res odlična, sploh za tiste micene, ko komi z utesnjene maternice pridejo in se spet počutijo doma. :bravo::bravo::bravo:Zdej majo baje v prodaji tud tazga, ki naj bi bil za dalj časa-do 8. meseca? :ups:




erika -> Čebriček (31.8.2004 22:20:37)

Pri nas pa tale Tummy ne funkcionira. Mala hoče brcat z nogicami pa ne more (stara je 5 mesecev). Dokler še ne zleze preveč dol, še poskuša malo brcati - vidi se kot da bi hotla skočit iz čebrička, potem pa kmalu začne tečnarit. Vode pa ne natočim preveč, ker je sicer hitro z noskom pod gladino.




Anja167 -> Čebriček (2.9.2004 12:14:27)

Na prospektu za Tummy Tub so tudi otroci, ki izgledajo stari več kot eno leto. Saj so res čisto stlačeni noter, ampak baje, da gre. :)




Stran: [1]