zimski pajacek ali spalna vreča (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?Sporočilo


niki5 -> zimski pajacek ali spalna vreča (31.8.2004 19:59:08)

V sredini oktobra pričakujem drugega otročička. Pri prvem sem uporabljala pozimi zimski pajacek, sedaj pa sem opazila da se dobijo spalna vreča za v voziček. Zanima me ali ima katera kaj izkušenj s tem, kajti mene je pri prvem ravno to motilo, da ti oblačenje dojenčka v zimski pajacek vzame kar nekaj energije in da ne govorim o tem, da se ves skuhaš, kajti ponavadi sem najprej sebe oblekla, potem pa njega v pajac. Ali pa če ti zaspi v vozičku ga potem ko prideš domov veliko lažje slečeš ne da bi ga prebudil. 9nebesa
Ali ima kakšna konkretne izkušnje s tem kaj je bolje in lažje oz. če se izplača?
Ne bi rada kupovala nečesa, če res ni praktično.

*maja -> zimski pajacek ali spalna vreča (31.8.2004 20:09:27)

Jaz bi ti namesto zimskega pajaca z nogicami raje priporočala zimsko vrečo, ki ima samo rokice. Je zelo praktična, otročka imaš zelo hitro oblečenega in slečenega in po mojem je tudi bolj toplo kot v klasičnem pajacu. Zimsko vrečo za voziček pa le kupi, jo boš kljub pajacu rabila...

LP Maja :sloncek:
niki5 -> zimski pajacek ali spalna vreča (31.8.2004 20:38:02)

Ker bom uporabljala košaro sem se nameravala izogniti zimski vreči, ob potrebi bi jo nadomestila s kakšno dekico. Pajacek imam pa še od prvega otroka, zato sem v dilemi ali jo kupim ali pa pač uporabim pajacek.. Ta, ki paše k vozičku se mi zdi kar draga.
Nina Nana -> zimski pajacek ali spalna vreča (31.8.2004 23:15:10)

Jaz sem si naredila vrečo iz termoflisa vmes pa polnilo. Na straneh sem dala zadrgo. Uporabljala sem jo že pri prvi :roza: in tudi sedaj jo bom.

LP
Annny -> zimski pajacek ali spalna vreča (1.9.2004 1:14:30)

Jaz sem kupila eno zanimivo varianto...je v bistvu nosilna torba za dojenčka (zelo mehka in udobna), ki se spremeni v termo vrečo- pritrdi se pa tudi na/v voziček (lahko se da tudi v vozičkovo košaro). Kupila sem jo zraven Quinnyja, ni pa original Quinnyjeva, temveč od nekega nemškega podjetja Eichhorn (never heard before)- je pa res super in mi je bila mnogo bolj všeč, kot tiste original vreče za voziček (no, ne vem, kako je pri drugih vozičkih, ker sem gledala samo Quinnyje in Asahije..).
malika -> zimski pajacek ali spalna vreča (1.9.2004 9:22:30)

Jaz sem tudi mnenja, da je ta vreča bolj praktična kot pajac. So me pa punce opozorile, da npr. v avtosedež oz. lupinico, pa otročka s to vrečo zelo težko napašeš in privežeš.Ampak glede na to, da imaš še pajac , kombiniraš in je ravno prav.
Annny -> zimski pajacek ali spalna vreča (1.9.2004 13:30:18)

Ja, tudi jaz imam vrečo in pajacek...mislim, da drugače tudi ne bo šlo(-:
Pikca -> zimski pajacek ali spalna vreča (2.9.2004 10:13:23)

Kakšne pajacke pa ste to nabavile, koliko debele - ali kot smučarski kombinezon ali zadoščajo malo tanjši? Jaz sem dobila enega tanjšega (bombaž+pliš, polnilo poliester), pa ne vem, če bo dovolj topel. Sicer imam voziček kombiniran z mehko prenosno torbo, ki se zapre z zadrgo, za v avto bo pa najbrž res premalo?

Lp, Pikca
mehurčica -> zimski pajacek ali spalna vreča (2.9.2004 10:41:20)

Jaz pa sem imela tak flis, ki je posebej za v lupinico-so luknje za varnostne pasove. Preko rokic sicer ni pokrit, zato sem mu oblekla bundico. Sem pa to uporabljala tudi v vozičku. Se ne spomnim točno, če sem mu na začetku mogoče še celo rokice uspela dat not, ko je še bil tako majhen. Se pa zapre na zadrgo in ko ga vzameš ven, se zadrga samo odpre in vreča ostane v vozičku. Kupila sem v Kiki.

LP:miska:
Stran: [1]