December(ke/čki) 2006 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo



Sporočilo


vampirka -> December(ke/čki) 2006 (19.12.2006 11:29:13)

Voila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] ... naša tema!

In verjetno bomo predebatirale vse kar so naše predhodnice [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...

Torej - plenice...dobila sem za darilo kar nekaj paketov plenic...najprej smo preizkusili pampers, ki se kupijo v vseh trgovinah (izdelane za vzhodni trg [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]) - ritka se nam je vnela v parih dneh!!! Pamperske is Mullerja so bile naslednje - nimamo pripomb! Sedaj pa smo na DM plenicah - obup - nič ne držijo - pri straneh vse uhaja! No, glede materiala se pa ne smem pritoževat (niso "plastične"). Glede na priporočila bomo verjetno prešaltali na mullerjeve pleničke (njihova znamka).

Kakšne izkušnje pa imate ostale? Saj vem, da je šele kratek čas, ampak naši črveki zelo hitro "povejo" kaj jim ne paše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. 




cuma -> RE: December(ke/čki) 2006 (19.12.2006 11:39:00)

Vampirka: [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]iskrene čestitke tebi in vsem decemberkam, ki se ti bodo pridružile na tej temi! Želim vam veliko veselega čveka o vaših [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]!
Lep pozdravček od "ta stare" decemberke Cume [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




emaa -> RE: December(ke/čki) 2006 (19.12.2006 11:52:08)

Mi smo še na pleničkah za nedonošenčke, ki puščajo kot sito, tako da čez noč smo zanekrat na DMovih. SE kar obnesejo. Imamo pa na zalogi še Mullerjeve in imn Mullerja. Drugače pa smo zmatrano, saj je kar naporno, enega polno dojiti, brizgati za drugega, mu mleko voziti v LJ in še kaj pri njem biit. Baje se bova kmalu učila kako delati z njegovim katetrom za prehrano in ko bova znali in če bo David še stabilen, ga dobimo domov. Upam, da bo še naprej zdrav, da se ne bomo prepogosto vračali v bolnico.
DRugače pa spimo lepo, ponoči od 4-7 ur v kosu in je kar fino.




frufru -> RE: December(ke/čki) 2006 (19.12.2006 12:06:14)

Vampirka bravo za otvoritev. Mi smo z Lovrom sprobal že vse znamke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Je okoli toliko nosečk, da sem dobila pleničke za sprobat, pa je povsod teklo. Pamperska newborn je bila pa premajhna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Sem pa že prej kupila 3 racmanke (pralne plenice) za široko povijanje. Te pa držijo. Za enkrat so fine, nič ne pušča in jih rabimo brez dodatnega vložka. Tako, da sva jih z R kupila še 10. Sva rekla, da bova takrat, ko se sušijo pa s temi za enkratno uporabo kombinirala.




tejkaz -> RE: December(ke/čki) 2006 (19.12.2006 13:51:36)

jaz sem bila vcasih decembrovka, vendar sem pristala pri novembrovkah ;)
pri nas uporabljamo pamperske. zaenkrat nimam slabih izkusen z njimi. tudi en paket dm plenic smo uporabili. tudi nic slabih izkusenj. dobila sem par paketov pampersk tako da bom najprej uporabila tiste preden gremo eksperimentirat.
vse dojite, ali tudi dodajate?




vampirka -> RE: December(ke/čki) 2006 (19.12.2006 14:10:58)

Ema, kapo dol [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]...da vama vse to uspe skoordinirat...mi se samo polno dojimo (na 2 - 3 ure), pa sem že utrujena...ponoči nam uspe do 4 ure potegnit (več ne gre, ker smo majhni in rabimo večkrat po malo)...smo bili pa včeraj na kontroli in ima črvek že 2,8 kg [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]... edino popek nam še nagaja - je že 6.dan odpadel, ampak rosi se pa še zdaj - ga z alkoholom moramo pri vsakem previjanju čistit (upam, da se kmalu zaceli, da se bo Lauri lahko končno kopala)!




Zasanjana -> RE: December(ke/čki) 2006 (19.12.2006 15:26:17)

Super, da je naša uradna prva decembrka odprla našo temo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Pa da še mi pokomentiramo plenice; dobili smo jih malo morje.Pamperske v glavnem.Tiste, delane za zahodni trg in res nimam pripomb.Res, da jih uporabljamo šele par tednov...prej smo bili na tistih za nedonošenčke... nad tistimi sem pa razočarana.Vse je uhajalo ven in je bil Aleks pokakan do kolen.

tejkaz, mi se dojimo in dodajamo.

Drugače je za nami obupna noč.Nekaj ga je matralo, da se je drl od dveh do petih zjutraj, vmes pa mrknil za 10 minut in potem spet dretje...moram it, ker se že nekaj mrda v posteljici.




Shorty_ -> RE: December(ke/čki) 2006 (19.12.2006 15:27:01)

Živijo nevem če mi bo ratalo tole napisat do konca ker je ura za jest.
Glede Plenic mi DM-ove kar odgovarjajo, enkrat je čez priteklo pa še to ponoči. Ritka je lepa, popek je odpadel tretji dan, malo se še cedi vn ampak je kar lep.
Ne morem pa verjet kok cunjic se nabere pri taki mali žabici.
Glede dojenja jz čez dan dojim na cca 3 ure ponoči je danes spala  od 11-3 in od 3:30-8:30. Moram pa si stisnit vsak dan še kakih 70ml iz vsake joške viška k drugače me razgoni tko da če je ponoči kriza dobi po flaši moje mleko.
Mojga pa sem ravno danes poslala po nastavek za dojenje ker je ena bradavica bolj ploska pa se mala kar matra zagrabit.
a katera uporablja sabsimplex kapljice? men jih je babca svetovala tko da tudi to in bebe čaj mi bo lubi prnesel. predučerajšnjim sem jedla francosko solato tko da sem mela včeri zvečer žurko 15 minut.

Verjetno pišem brez repa in glave sam sem še mal zaspana tko da zdejle bo pupi dobila papico pol pa v mižule kar vsi trije[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Kako pa kej šivi punce?? jz sem včeraj malo pretiravala z likanjem in pospravljenjem cunj pa so me spet ful boleli danes pa je že bolje.

Nč pocrklajte svoje žabice, jz grem pa miško nafutrat al pa spumpat ker že zelo boli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]


Lep dan pa se mogoče še kaj oglasim.




frufru -> RE: December(ke/čki) 2006 (19.12.2006 15:33:58)

Pri nas je bila patronažna na obisku. Smo se 1. kopali. Pa se je naša sraka spet drla. Potem jo je pa v znak protesta polulal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Pol smo se pa dojili, se je pa še pokakal. In seveda spet hotel jest. Zdaj je pa zaspal, tako da mava z R malo miru za kosilo.
Pri nas je mleka še preveč, tako, da nič ne dodajamo. Upam, da bo tako tudi vnaprej. Je samo 1.2 dni jedel umetno hrano, pa je revčka napenjalo.




emaa -> RE: December(ke/čki) 2006 (19.12.2006 16:42:16)

Jaz letim v LJ. Drugače je bila patronažna danes na obisku, mali je od četrtka do danes pridobil 200g, tako da jih ima 2450, David pa 2410g. Luka je bil okopan že v porodnišnici (prejšnji ponedeljek), doma pa ga bomo (s sodelovanjem staršev, v porodnišnici to ni bilo mogoče) naslendji teden. Uživa pa v bani.




tejkaz -> RE: December(ke/čki) 2006 (19.12.2006 16:50:41)

nasa se pa tako rada kopa....
pri nas dodajamo za od drugega dneva kar smo doma. najprej novalac vendar ga je prevec goltala in potem vedno polivala, potem smo sli pa na aptimil comfort. ta ji pa zaenkrat ustreza. ko smo ze pri hrani... danes noce jest...  nimam pojma zakaj ne. tud spat ne. cel dan jo ze nosim po rokah. zvecer mi bodo kar odpadle...




Strawberrie Cherrie -> RE: December(ke/čki) 2006 (19.12.2006 17:50:42)

Heja hoja...
se vam hitro pridružim [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] in vse pohvale Vampirki, da je odprla KONČNO temo med STARŠI [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Mi smo doma, ravnokar smo jedli...[sm=duda.gif]
Ožbej je ful priden fantek, samo je in spi - ter malo joka; moram trkat na les,res je ZLAT...

Komaj čakam da se tukaj zberemo VSE[sm=smiley36.gif]




frufru -> RE: December(ke/čki) 2006 (19.12.2006 17:53:07)

london-paris dobrodošla doma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Ožbej je res luškan




Ženkica -> RE: December(ke/čki) 2006 (19.12.2006 18:41:42)

OOOOOOOOOOOOO [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Končno; komaj sem že čakala tole temo, da končno začnem pisat tja, kamor v resnici sodi moja Kaja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]; he he; vidim da je že prava velikanka v primerjavi z nekaterimi; 56 cm-jev in 3.600; iz porodniščnice smo šli z 2.050 g-jev, v petek pa bo stara 8 tednov.

To je za danes vse, se pišemo jutri, mož nujno rabi računalnik, sem ga mogla mal stran nagnat, samo tok, da sem se javila.

pa pa

Ženkica




Zasanjana -> RE: December(ke/čki) 2006 (19.12.2006 20:07:37)

O madoniš, Ženkica... tvoja Kaja je pa že taprava babnica!Našega Alekseja šiša za 2cm in 100g.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Jaz sem uletela zdajle gor z enim vprašanjem... v kaj so oblečeni vaši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  doma?Imajo dvojne dolge rokave?Jaz res ne vem, kako nej ga oblečem.Patronažna je skoz govorila, da mora met obvezno dvoje rokave... mi imamo 23 stopinj v stanovanju in če je v dolgih rokavih, ima vroč tilnik pa rdeč postane.




frufru -> RE: December(ke/čki) 2006 (19.12.2006 20:51:14)

Zasanjana meni je patronažna rekla, da naj bo temperatura v stanovanju 20°C, pa da naj ma dva rokava, ker so [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] termolabilni




tejkaz -> RE: December(ke/čki) 2006 (20.12.2006 7:33:17)

jutro
mi smo imeli danes prav lustno noc. prav naspala sem se. eva zdaj po 'zajtrku' spet spi, jaz bom pa po moje tudi malo se polezala.
a mogoce katera ve kako dolgo se uporablja aventova flaska z eno luknjico. eva ze od vceraj noce jesti po steklenicki, mleka pa ni, pa po moje zato ker premalo tece. joska ima le vec luknjic kot eno.
in kako se kaj pocutite kot frisne mamice?




tejkaz -> RE: December(ke/čki) 2006 (20.12.2006 7:34:25)

aja, meni je patronazna rekla da dokler nima otrok 3 kg mora biti v stanovanju 25 stopinj, potem 22, v spalnici pa 18. sam pri nas v spalnici nimamo 18 ker bi se mene zeblo...




Ženkica -> RE: December(ke/čki) 2006 (20.12.2006 9:03:00)

Jutro.

Za nami je uspešna noč, smo pridno spali; končno, in to celo v svoji posteljici. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Kaja ima oblečene dvoje dolge rokave (2 bodija = obvezen bombaž) in bombažne žabice + nogavičke in še hlače. Imamo pa cca 22 stopinj. Se mi zdi ravno prav, še tako ima včasih mrzle rokice, tako da mislim, da ni nič preveč.

He he punce, prav zanimivo vas je brati, ob vas se počutim že prav noro izkušena [sm=smiley16.gif] mamica, ker je Kaja "stara" že 8 tednov, torej skoraj 2 meseca.
No, tako, če vas kaj zanima, me kar vprašajte. Hi hi.

London_Paris: naj te potolažim; prvih 14 dni vsi dojenčki samo spijo, potem se pa začnejo žurke, skoraj garantirano; tudi jaz sem bila ful vesela, kako pridno dojenčico imamo, ko sem jo domov prinesla, evo, zdj je pa že pravi razgrajač [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]; no ja, vsaj vemo, da jo imamo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Aja, obdobje krčev in kolik naredi svoje, pusitite se presenetit.

Joj, komaj čakam da se dobimo s svojimi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], ko boste za akcije samo povejte, sicer moramo še ostale [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] počakat, da dobijo v roke svoje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] a ne? He, he, jaz prehitevam čas, se opravičujem [sm=zardeva.gif].

No, šibam zdj,

lepo se mejte,

Ženkica

P.s.: v albumu je kar nekaj fotk moje Kaje, če slučajno katero zanima




klavdijak1 -> RE: December(ke/čki) 2006 (20.12.2006 13:27:03)

Lep pozdrav dekleta!
Naj se vam še jaz pridružim na forumu nosečnost sem vas samo brala predvsem zadnji mesec upam da me sprejmete.
No naj povem da imamo pri nas že drugega fanta ki je na svet pokukal štiri dni pred rokom 12.12.
Pri nas spimo po 4-5 ur edino zvečer mal ponagaja pa saj kar pase da ga lahko mal crklamo.

Vidim da vse dojite pa ste imele na začetku kaj težav jest sem skoz v dilemi če imam dovolj mleka ker mi skoraj vsak obrok do konca sprazni obe dojki, mu pa tudi dodam mleko zvečer če noče zaspat.

LP




frufru -> RE: December(ke/čki) 2006 (20.12.2006 14:38:15)

Dan!
Jaz sem dopoldne preživela na občini (nekdanja porodnišnica, he,he), so neki kompliciral glede rojstnega lista in priimka, ker je bil na enem od papirjev moj priimek narobe napisan. [image]http://www.mama.si/forum/images/smiles/sm_chicken.gif[/image] birokratske ne znajo pisat, pa sem postala pecilni prašek. Čakala sem pa več kot eno uro.Pa nikjer nobenega stola, da mi je začelo v kletnih prostorih spet kljuvat. Potem pa kleplje po računalnik na 4 obrate[image]http://www.cosgan.de/images/midi/boese/a055.gif[/image] . Bi jo človek najraj[image]http://www.cosgan.de/images/midi/boese/c035.gif[/image] , pa sam natipkal.  Še dobr, da je Lovro potegnil s spanjem, pol ga je pa mtka napojila z mojimi stekleničkami iz hladilnika[image]http://www.mama.si/forum/images/smiles/icon_wink.gif[/image] . Včasih pa pumpanje prav pride. No in pa rojstni list le mamo, tako da lohka uredva očetovski dopust (R ta teden že poteče), zdravstveno zavarovanje, zdravstveno knjižico. ,... Mater kolk je te papirnate vojske, pa nobenih navodil. Mogoče pa zato rodnost upada[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Klavdijak1 dobrodošla, mislim, da ne bo nobena zamerla, če te vpišemo med seznam decembrk, samo moraš še ime bebice sporočit.




mml -> RE: December(ke/čki) 2006 (20.12.2006 15:50:01)

Dobrodošle,  tudi tukaj pridno čvekajte [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Lanska decembrka




manetka -> RE: December(ke/čki) 2006 (20.12.2006 17:53:16)

Ooo lepo, da smo že tukaj, bravo vampirka za temo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Madonca se kar čudim kako ste že vse aktivne, res čisto nič zmatrane od porodov?

Mene je kar precej fizično zdelalo, zato se nič ne javljam... Ker sem tako boga, da komaj poskrbim za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in zase, še dobro, da mi vsi domači toliko pomagajo...

Bo pa vsak dan bolje, danes sem celo zmogla nekaj korakov po vrtu, z Aljo v vozu. Se mi je tako fino zdelo pa čeprav je bilo samo dobrih 10 min.

no bodite fajn, upam, da se kmalu tukaj zberemo vse...

LP m.




frufru -> RE: December(ke/čki) 2006 (20.12.2006 18:17:05)

Joj Manetka saj si še živa, sem mislila, da te ni več[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Jaz zaenkrat čist lepo furam, ampak mam R na očetovskem dopustu in mi pomaga 100 na uro. Bomo videl, kako bo po božiču, ko gre v službo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Pa Lovro je zaenkrat ful pridkan. Nismo bili pa z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]še nič zunaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Upam, da gremo jutri.




Shorty_ -> RE: December(ke/čki) 2006 (20.12.2006 19:45:44)

Zdravo!
No najina pupa je res pridkana, nimam pripomb. Glede tega kako je oblečena mamo dvoje dolge rokave plus žabice, v stanovanju pa 23stopinj.
Klavdijak1, no lepo da si se javila, medve sva že v porodnišnici čvekale če se spomniš? Kdaj si pa rodila in kako sta se potem odločila za ime? mal sem firbčna upam da ne zameriš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Manetka čimprej se pocajtaj, jz sem res brez težav, sedim že skoraj naceli ritki in me šivi bolijo samo če likam predolgo, al pa postrani ustanem iz postelje.

Jz zdej dojim z nastavki in nama gre res super, že 24 ur si nisem rabila stisnit mleka, ker tamala tako lepo sprazni jošek, vsakega en obrok kupček podre tako, če se ji kolca spile 5-10ml bebe čaja in zaspi do naslednjega obroka.
A katera uporablja sab simplex, koliko kapljic pa daste na obrok? a jih date vsak obrok?

No lepo cartajte svoje sončke pa mirno nočko z čim manj joka in čimveč spanja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 




Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>