Šamrole (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


*biba* -> Šamrole (20.12.2006 17:16:04)

Pozdravljene!
Jaz bi pa tako rada znala narediti ŠAMROLE pa jih ne znam!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Imam tiste rolce in sem jih tudi enkrat probala naredit pa mi je testo kar razpadlo od rolc,[sm=smiley9.gif" border=0>

Prosim za kakšen nasvet.




nynna -> RE: Šamrole (20.12.2006 19:45:40)

kupiš listnato testo ga razvaljaš in narežeš na trakove. nato jih naviješ na tiste palčke in jih pomažeš z jajcem ter daš pečt. nafilam jih pa jaz z vanilijevo kremo iz vrečke (brez kuhanja) in stepeno sladko smetano (skupaj zmešaš). ful dobre![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




2 Sraki -> RE: Šamrole (20.12.2006 21:15:56)

Jaz razrežem trakove 2 cm široke in približno 25 cm dolge. Modelčke dobro premaži z oljem, navij trak od ožjega konca proti debelejšemu in zadnje dva cm traku premaži z vodo, da se sprime skupaj s spodnjim testom. Položi rolco na peki papir tako da imaš spodaj tisti konec kjer se konča trak.

Ko je pečeno napolniš z beljaki kuhanimi nad soparo (cca 20 minut). Na en beljak daš 7 dag sladkorja, jaz za 1 testo (500g) rabim priblizno 3-4 beljake.

Dober tek




lelaval -> RE: Šamrole (20.12.2006 22:31:32)

Ne uporabljaj razvaljanega listnatega tesa, ampak nerazvaljano. Jaz naežem trakove 2,5 - 3 cm, jih namažem z jajčko in potem navijem na modelčke tako, da se obovi malo pokrivajo. Pa nič ne razpadejo (jajčka pa da še lepo barvo). Ko pa jih jemljem z modelčkov - moraš jih takoj, ko so še vroči, pa modelček malo stisnem, da testo odstopi. Se mi nič ne lomijo.




CUKRČEK -> RE: Šamrole (22.12.2006 6:43:06)

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=5687


Kaj pa če bi namesto šamrol naredila tole?? Nekako sličijo na šamrole , pa m še bolj preprosto so za naredit.




Stran: [1]