Pes bruha - veterinar? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Hišni ljubljenčki

Sporočilo

Anonimen -> Pes bruha - veterinar? (23.12.2006 13:01:32)

Luna je danes ob 7h dvakrat bruhala (hrana), potem je malo pred deseto se enkrat bruhala - rumena tekocina pa mal trave. Jedla ni nic. Sva sle ven, je bila normalno zivahna (vsaj zdi se mi no .. res pa je, da ni nic vlekla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]), full je pojedla trave in je preden sva prisle domov zunaj travo zudi malo zbruhala ven (samo slina pa malo trave .. res malo obojega..) in je ene 5 min doma norela, zdaj pa ze eno uro pa pol lezi v svoji kosari in noce jest - ne piskota, ne briketov, ne samo riza kuhanega na vodi.

Je treba k veterinarju? Pa pila tudi se ni nic odkar je vstala.

LP

Anonimen -> RE: Pes bruha - veterinar? (23.12.2006 13:04:11)

pomoje ni treba panike delat. js bi počakala do jutri. oziroma bi poklicala veterinarja pa vprašala.

Anonimen -> RE: Pes bruha - veterinar? (23.12.2006 14:53:24)

Po mojem tud ni treba panike delat. Moja je tud ene parkrat bruhala zaradi prenažiranja s travo. Baje da je trava dobra za prebavo.
Če je pa bruhala rumeno oz. svetlo zeleno, je bruhala žolč in po takem bruhanju še človek rabi svoj čas, da začne jest normalno in se žolč začne obnavljat, ker je to žleza z notranjim izločanjem.

cuma -> RE: Pes bruha - veterinar? (23.12.2006 15:14:50)

Če bo še bruhala in če bo tudi driskala, jo takoj pelji k veterinarju. Jaz imam zelo žalostno izkušnjo z navadno trebušno virozo, ki se je kasneje izkazala kot zapora črevesja in mi vzela mojega [sm=kuza.gif] za zmeraj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].
Bodi vztrajna ribica in če ne bo bolje po nekaj dneh, zahtevaj odvzem krvi in ultrazvok. Držim [sm=miska.gif],da bo šlo mimo kar samo od sebe!

Lp Cuma

Anonimen -> RE: Pes bruha - veterinar? (23.12.2006 16:28:56)

Se vedno ni nic jedla in pila, pa doma skoz spi oz. lezi. Je pa res, da je bila v sredo in cetrtek sama doma, prej je bila pa 10 dni mami na bolniski in je bil skoz nekdo doma.

Ma saj pomoje tudi ni panike, ce en dan ne je, bo sigurno ''prezivela'', samo nisi navajen take utrujenosti pri hiperaktivni kuzi.

Kakala je pa zjutraj, in to full pa cisto normalno. Driske pa nima.

LP, ribica

Shania -> RE: Pes bruha - veterinar? (27.12.2006 12:48:52)

Ribica, kako je zdej z Luno?

Anonimen -> RE: Pes bruha - veterinar? (28.12.2006 23:36:29)

Sem pozabila potem napisat. Do 6h zvecer ni nic jedla, pila, skoz je spala, zunaj je bila sicer malo bolj obvladljiva, pa vseeno kar zivahna, popoldne sem se jaz z njo spala, potem je pa pojedla, takoj ko sva vstale, riz in brikete, pa se piskot. Naslednji dan je bila pa seveda cila in zdrava [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] 

Je bila sama dva dni, prej je bila mami 10 dni doma na bolniski, pa se baje je full nekih stvari pozrla v petek zvecer (ni cudno, da ji je potem slabo).

LP, Ribica

Shania -> RE: Pes bruha - veterinar? (29.12.2006 10:04:55)

No, sam da je okej.

lp,
Shania

Stran: [1]