RE: 2. krst - neporočena!!! (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Poroka, krst, obletnice ...



Sporočilo


srki -> RE: 2. krst - neporočena!!! (11.1.2007 13:15:36)

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

No, če bi bila jaz fajmošter, otrok neporočenih parov ne bi krščevala.


No jaz sem krščansko vzgojena in se mi ta izjava niti malo ne zdi krščanska. Otok je sam svoja oseba. A zarad tega ker starša nista poročena nima pravice bit krščen. A ko je odrasu se pol tud neb smel krstit če nista starša poročena[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Drugače glede poroke: midva se ne bova poročila. Krstit pa bova dala vse otroke. Moj ne bi nikoli pristal na to "da ga vpišejo v eno knjigo"-njegova izjava[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] , meni pa poroka ne pomeni nič! Pa to še ne pomeni da otroka ne bom vzgajala v veri. Jaz osebno verujem ampak ne v cerkev kot inštitucijo.
Aja pa še neki: v svetem pismu je kar nekaj ženskih likov, ki so imele nezakonske otroke a ne? Moji osebno pa ne bodo nezakonski ker sem v srcu že dolgo poročena, papirja da mi to dokazuje pa res ne rabim.



[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




CAPA -> RE: 2. krst - neporočena!!! (13.1.2007 22:43:30)

Danes sem bila pri župniku in je vse urejeno. Krst bo! Tud ni nč kompliciral..
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] sem vesela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

bodite v rožicah




upica -> RE: 2. krst - neporočena!!! (23.1.2007 20:28:35)

No vidiš, da se da vse zmenit, saj so oni tudi le ljudje in če znaš pravilno pristopit k stvari in da si iskren. Upam, da je tebi na ta način uspelo. Sem vesela, da ste rešili ta problem.




CAPA -> RE: 2. krst - neporočena!!! (24.1.2007 10:33:42)

Hvala upica!

Ja bil je zelo sproščen pogovor. O vseh temah pomalem - o krstu in o vsakdanjih stvareh...

Še enkrat hvala za lepe želje in lep pozdrav[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




madela -> RE: 2. krst - neporočena!!! (27.1.2007 13:26:08)

Jaz imam tri otroke in pri prvih dveh nisem bila poročena pa ni bilo nobenih problemov. Drugače je bilo pri moji mami. Jaz sem prvi otrok in sem bila krščena,drugega mojega brat pa ni hotel krstiti.Mesec za tem,pa je umrl,tako da je mama prosila drugega župnika naj ga vendar ksti,čeprav je bil že mrtev. Na koncu je torej le bil krščen.Da se ti lahko kaj takega zgodi se zdi skoraj nemogoče.Mislim,da bi jaz župnika oblajala kot nora,čeprav tako ne bi imelo smisla.




tehnofil -> RE: 2. krst - neporočena!!! (2.2.2007 14:32:12)


IZVIRNO SPOROČILO: CAPA
...ker sem v srcu že dolgo poročena, ...



IZVIRNO SPOROČILO: CAPA
.... S tem, da jest sem vzgojena v krščanski veri...


IZVIRNO SPOROČILO: Meta.
Jaz tudi te logike ne razumem. Otroka bi dali krstiti, ker v to verjamete, sami pa se ne bi cerkveno poročili, ker v to ne verjamete.

Gre enostavno za to, da jemljejo vero na enak način kot kupujejo v Merkatorju. Vzamejo kar rabijo in jim je všeč ostalo pa enostavno zavračajo.

Samo to ni "vzgojena v krščanski veri" ampak je "naredi si sam" - brez Boga.




muška -> RE: 2. krst - neporočena!!! (6.2.2007 14:28:12)

Midva tudi nisva poročena, pa sva krstila drugega otroka, nama je pa prvič povedal isto.
In ko je zdaj ponovno začel o poroki, sem mu zastavila par provokativnih vprašanj (tako je on temu rekel) pri katerih nismo našli skupnega zaključka, tako da je potem odnehal. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




petra81 -> RE: 2. krst - neporočena!!! (7.2.2007 1:13:53)

In katera so bila ta provokativna vprašanja, ker bom jaz verjetno v podobni situaciji, ko bo!!!




TaRe* -> RE: 2. krst - neporočena!!! (10.2.2007 18:23:48)

Moj dragi nima nobenih zakramentov .Njegovi starši so se poročili bolj pozno,ko so bili na svetu že trije otroci in še to samo civilno.
Upam si trditi,da bi bila midva danes tudi poročena,če bi on imel zakramente,ker pa jih ni imel,sva potem pred tisto goro obveznosti in kolobocij da to pridobiš(vsaj tu v tej župnjiji je tako) klonila.V bistvu sva odlašala in odlašala tako dolgo,da zdaj vem,da se ne bova poročila nikoli.
Imava dve bejbe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in smo se seveda odločili,da ju krstimo...vsaj to,če potem dalje ne .Prvo nam je krstil naš župnik,čeprav je bilo malo nejevolje(mislim da je pričakoval,da  bo naslednji navrsti moj in da se  bova tudi vzela v kratkem).Ko sva dobila pa drugo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pa si nisva več upala iti prosit.
Krstili smo jo tako v mojem rojstnem kraju pri čudovitem patru Karlu,ki je vesel vsakega novega krsščenca .Povedali smo mu,kakšna je situacija in je rekel,da je zelo vesel za nas in da smo vedno dobrodošli ,kadarkoli bomo potrebovali kakšno pomoč(mislim da je namigoval še na kakšen krst)...pa mimogrede tudi denarja za krst ni hotel vzeti ampak ga je dal duhovniku iz Madagaskarja ki je gostoval v naši župnjiji.
To je pravi župnik,če mene vprašate...in sramotno za cerkev se mi zdi vprašanje"ali mi bodo hoteli krstiti otroka?" 




Moyca_ -> RE: 2. krst - neporočena!!! (18.2.2007 23:14:31)

seveda ga lahko daš krsiti brez da sta poročena




Moyca_ -> RE: 2. krst - neporočena!!! (18.2.2007 23:16:55)

aja, sem vidla da ste že porihtali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




tipajaz -> RE: 2. krst - neporočena!!! (27.2.2007 19:13:22)

Moji prijatelji so krstili četrtega otroka brez problema,
poročena sta civilno. Odvisno od župnika.




Lu -> RE: 2. krst - neporočena!!! (25.5.2007 11:18:07)

Pri nas je pa kar problem. Pri prvem sploh poorčena nisva bila pa je krstil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Potem sva se poročila samo civilno in zdaj ko želim krstit drugega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] mi ga noče. Sama imam vse zakramente, moj nima nič. Župnik želi, da se poročim cerkveno. Mogoče se pa bom. Samo ne zdaj zaradi krsta. Tako imamo danes sestanek z drugim župnikom, ki pa upam, da ne bo kompliciral in bo moj otrok končno krščen.




tehnofil -> RE: 2. krst - neporočena!!! (25.5.2007 14:41:31)

IZVIRNO SPOROČILO: Lu
Župnik želi, da se poročim cerkveno. Mogoče se pa bom. Samo ne zdaj zaradi krsta. Tako imamo danes sestanek z drugim župnikom, ki pa upam, da ne bo kompliciral in bo moj otrok končno krščen.

Kot da ste vsi malo usekani.

Zakaj hočeš zakrament krsta, vse ostale zakramente pa zavračaš? Kaj ti bo krst, če pa NIMAŠ vere? Niti je ne sprejemaš. Resno. Pa vsi kot čreda, "hočem krst" v bistvu pa sploh ne razumeš pomena.

Če ne živiš vere, če ne opravljaš zakramentov .....  samo da imam krst. Pa to je kot ena teleta.

Vedno boš našla nekega "župnika" ki bo naredil krst. Vprašanje, ki je bistveno je ali boš našla vero in ne "župnika". Ker krst deluje samo in le v moči vere.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]