toplice primerne za nosečnice? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanjuSporočilo


Yskra -> toplice primerne za nosečnice? (3.1.2007 13:45:13)

Pozdravljene!
Sem v osmem mesecu nosečnosti (rok 14. 2.) in bi rada šla z možem za par dni na dopust, v toplice. Nekateri so mnenja, da se jaz ne bi smela kopati. Zanima me, ali se res ne smem kopati in zakaj ne?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Eca -> RE: toplice primerne za nosečnice? (3.1.2007 13:49:31)

Hej!

Jaz sem slišala precej mnenj o ZA in PROTO obisku. Moje mnenje pa je proti in sicer zato, ker sem večkrat dobila glivice na nogah. Zdravljeneje je z antibiotiki in to kar precej močnimi, pa še dolgotrajno in nohti na nogah BLJEK! Sem si nabavila natikače za na bazen pa nisem sigurna, če to pomaga. Med nosečnostjo raje ne grem v toplice.
Aja, pa menda so možne tudi okužbe nožnice.... tega sicer nisem sprobala, mogoče bo katera druga vedela kaj več o tem povedati.

Lp, Eca
Sisy -> RE: toplice primerne za nosečnice? (3.1.2007 13:54:17)

Jaz pa sem v 10.tednu pa si tudi želim it kopat v toplice pa me zanima če je to pametno....

kakšen nasvet?
nuala -> RE: toplice primerne za nosečnice? (3.1.2007 14:23:25)

Jaz sem med nosečnostjo hodila v toplice.
Na začetku nosečnosti sem potrebovala občasno malo počitka in razvajanja, ker sem drugače zelo veliko delala. V vodi nisem ostajala  predolgo in nisem hodila v tiste masažne bazene, sem pa lepo plavala, počivala in jedla.
Proti koncu nosečnosti, ko sem bila že kot en slon, so mi toplice spet pasale ker sem bila v vodi bolj gibljiva kot na suhem.
Pa po porodu 2 meseca sem spet šla tja, z dojenčkom ( ki pa se ni kopal ), malo se rekreirat, pa razvajat.

težav nisem imela nobenih, zelo mi je pasalo vsakič. Sem pa zelo zdrav človek tudi sicer, se nikoli ne prehladim,  nimam težav z ledvicami, ušesi, glivicami ali čim podobnim zaradi česar bi bile topšlice lahko tvegane!
Anonimen -> RE: toplice primerne za nosečnice? (3.1.2007 14:35:36)

če so vsi tako pametni,potem jih vprašaj ZAKAJ ne.
In lahko se kopaš ja,ni prepovedi,razen če se ne odpiraš,če ti ne grozi prezgodnji porod itd
Pikica pokica -> RE: toplice primerne za nosečnice? (3.1.2007 14:50:07)

Jaz sem se v prvi nosečnosti hodila kopati. Plavanje mi je zelo pasalo, res pa je, da se nisem predolgo namakala v topli vodi.
Nisem imela nobenih težav.
Ker imamo zdaj doma mladega škratka, ki obožuje vodo, se bomo prav tako v tej nosečnosti hodili kopati.

Ker sem iz CE konca, hodimo ponavadi v Laško ali na Dobrno, sicer pa sva z možem v prvi nosečnosti bila 2x v Žusterni v Kopru po nekaj dni.

LP

Naja31 -> RE: toplice primerne za nosečnice? (3.1.2007 14:52:57)

Ne, zato ker so ženske v času nosečnosti še bolj dovzetne za različne vaginalne okužbe, ki v "normalnem" stanju niso nevarne, v času nosečnosti pa lahko ogrozijo plod.
Namakanje v pretopli vodi pa se odsvetuje ker se lahko telo pregreje, kar ravno tako lahko ogrozi plod. Tako kot se odsvetuje obisk savne.
Upam, da je anonimna zadovoljna z odgovorom.

Jaz že tako nisem ljubitelj bazenov. Če samo pomislim kaj vse ljudje not počnejo, me vse mine.  
pika79 -> RE: toplice primerne za nosečnice? (3.1.2007 16:32:28)

Živijo,

Jaz sem šla v toplice nekje v prvem trimesečju,...načeloma toplic ne priporočajo, ker je voda pretopla (ne sem imeti več kot 32stopinj celzija) Pretopla voda je nevarna za splav,..pregretje telesa,...poleg tega je na bazenih veliko glivic, ki jih lahko stakneš,...lahko pa uporabiš tampon namočen v jogurt nekateri pravijo da to pomaga,...pa predlagam ti tudi da nisi predolgo časa v vodi,...pa bo vse ok,...razmisli pa tudi zaradi zraka, nabazenih je precej slab zrak za nosečke,...lahko da bo vplivalo na tvoje počutje,...

toliko od mene,...
Anonimen -> RE: toplice primerne za nosečnice? (3.1.2007 17:41:05)

hajoj,hajoj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Izvolite link in si preberi,da lahko,da ne bo splava in okvar al ne vem neki
http://med.over.net/phorum/search.php?f=19&search=toplice+i+n+nose%E8nost&globalsearch=0&match=1&date=0&fromday=4&frommonth=12&fromyear=2006&today=3&tomonth=1&toyear=2007&fldsubject=1&fldbody=1&moderationbit=0
Seven* -> RE: toplice primerne za nosečnice? (3.1.2007 17:51:21)

Seveda lahko.. Se celo koristno je, ce ne pretiravas. 
kapica -> RE: toplice primerne za nosečnice? (3.1.2007 20:35:49)

Tudi jaz sem mnenja da lahko.
Dokler se nosecnica dobro pocuti in nima nobenih komplikacij, ne vem zakaj ne bi mogla iti plavat. Pa pac ne gres v bazen z najbolj vroco vodo, vendar v plavalni bazen ki ponavadi nima tako visoke temperature.
Nosecnica bi se naj odlocala po tem, kar ji srce in pocutje povesta, ne po tem kar pise v knjigah, ker je pri vsaki drugace [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
FLASK_A -> RE: toplice primerne za nosečnice? (3.1.2007 22:05:45)

Jaz si zelooo želim it plavat ampak mi je g to odsvetovala. Dva meseca preden sem zanosila, sem imela vnetje, ki baje v hudi meri lahko povzroča tudi neplodnost ženske in sva oba z mojim [sm=love.gif] mogla jest neke tabletke. No, stvar je v tem, da sedaj na bazen ne smem zaradi možnosti okužbe in pol imam baje lahko res hudo sranje.

Če pa želiš, nekatere zelo priporočajo plavanje v DIFu (Lj), kjer imajo plavanje za nosečnice po temeljitem prečiščevanju bazena. Jaz pa ne bom tvegala.

SREČNO!!
ribicau -> RE: toplice primerne za nosečnice? (4.1.2007 10:56:21)

...jaz sem bila v 5. mesecu na morju v bazenu in sem takoj staknila vnetje tam spodaj (čeprav ga prej v življenju še nikoli nisem imela - sploh nisem imela do takrat nobenih problemov). Sem bila takoj na svečkah.....in še sedaj se mi kdaj pa kdaj ponovi! PDP pa imam par dni pred tabo. Jaz na tvojem mestu ne bi šla!

LP
Strawberrie Cherrie -> RE: toplice primerne za nosečnice? (4.1.2007 19:53:18)

Kupi si tampončke za kopanje in le pogumno -> jaz sem sicer bila v 6mesecu, ampak je tako NORO pasalo - za križ, pa še popolnoma sem se razgibala, ponoči pa spala kot dojenček - pa vedno ko prideš iz vode SI NUJNO SPREOBLEČI vsaj SPODNJI DEL KOPALK!
masna -> RE: toplice primerne za nosečnice? (20.1.2007 11:16:49)

Kje pa se dobi te tampončke za kopanje?

Jaz mam tudi pogosta vnetja sedaj sem v 11t in sem bila že 2x zaradi tega pri moji g. Sicer nisem bila v bazenu ali kaj podobnega vendar sem jo kar tako vprašala kako je stem. rekla mi je da redko kateri ginekolog v SLO sploh hodi v bazene, ker če bi vedela kaj vse je tamn noter sploh ne bi šla. In mi je tako bazene odpriporočala ...
Anonimen -> RE: toplice primerne za nosečnice? (20.1.2007 12:43:51)

Jaz bom pa rekla takole vsem "pametnim" anonimkam. Dajte se opogumit in napisat kaj pod svojim nikom, da bomo vedele, kdo so vse tiste pametne napadalke.

Še odgovor: prijateljice so vam nanizale predloge zakaj JA oz. zakaj NE se kopati v bazenih oz. v toplicah. KAj je pa vam prioriteta se pa morate same odločite.

Tampončke za kopanje sem jaz kupila v Müllerju, imajo jih pa tudi v Sanolaborju. So pa precej dragi, in mislim, da sta samo 2 ali 3 noter.
Pikca -> RE: toplice primerne za nosečnice? (21.1.2007 8:25:12)

No, pa še moje mnenje oz. izkušnja. V 1. nosečnosti sem se kopala brez kakršnihkoli problemov, hodila sem tudi na plavanje na DIF. Zdaj v drugo sem spet začela hoditi na DIF na vodno telovadbo, a se mi je kmalu pojavilo blažje vnetje. Ne vem zagotovo, če je bilo to posledica kopanja, a zdaj se kopanju raje odpovem, zihr je zihr. Tko, da... sama presodi.
Lp, Pikca
Marogica -> RE: toplice primerne za nosečnice? (21.1.2007 9:22:31)

Tudi sama sem se kopala v prvi nosečnosti in to 4 tedne pred porodom. Brez tamponov in drugih "pripomočkov"(če sploh obstajajo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]). Ni bilo nobenih težav.

Sem se pa kljub temu izognila bazena z zelo toplo vodo, kakor tudi savne.
Anonimen -> RE: toplice primerne za nosečnice? (21.1.2007 9:49:08)

Glede glivic oz. vnetja ni noben problem, sploh če maš še zaprt MV, če se že odpiraš je drugače.
Ni pa še priporočljivo kopati v bazenu v pozni nosečnosti, zaradi morebitnega odtekanja plodovnice, saj tega ne bi opazila. Tako pravi Pušenjak.
sevenka -> RE: toplice primerne za nosečnice? (21.1.2007 12:02:03)

Midva s fantom greva za valentinovo v Rogaško. Pa me zanima, če mi odsvetujete savno in kopanje? Predvsem me zanima za savno, to si bolj želim. 
Anonimen -> RE: toplice primerne za nosečnice? (21.1.2007 12:10:04)

Plavanje je za nosečnico priporočljiv šport.

Če imaš možnost, izberi bazen z ogrevano morsko vodo, npr. v Strunjanu ali morda kje v bližnji Istri, namesto klorirane.

Uporabi tampone za plavanje, preobleci se po kopanju.

Ne pretiravaj v plavanju in uživaj!
Anonimen -> RE: toplice primerne za nosečnice? (21.1.2007 12:18:23)

Predvsem me zanima za savno, to si bolj želim.


pozabi savno!
Anonimen -> RE: toplice primerne za nosečnice? (21.1.2007 13:14:20)

IZVIRNO SPOROČILO: Sisy

Jaz pa sem v 10.tednu pa si tudi želim it kopat v toplice pa me zanima če je to pametno....

kakšen nasvet?


Zakaj bi se pa bala toplic, če se pa ne bojiš Egipta? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Mislim ene imate pa res čudne [sm=smiley29.gif].

Da te citiram: "Nosečnost ni bolezen!"

Aja, pa potem lahko letiš h G. pa se ji zlažeš, da si imela čuden izcedek, pa ti takoj naredi UZ in boš lahko mirna, da je vse  vredu. Saj tako si svetovala drugim, ne?

Včasih se sprašujem koliko so določene osebe stare, da imajo takšna vprašanja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Stran: [1]