kronična utrujenost (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Za nosečke dvojčkov, trojčkov, četverčkov



Sporočilo


katipi -> kronična utrujenost (4.1.2007 22:54:19)

Pozdravljene! Sem mamica dveh fantkov, sedaj pa sem v sedmem tednu in pričakujem dvojčka. Nisem še imela prvega pravega pregleda, ampak sem za večplodno nosečnost izvedela, ko sem zaradi kronične utrujenosti in konstantne slabosti obiskala dežurno G. Zanima me, če ste tudi ve bile tako utrujene? Saj dopoldne v službi še nekako gre, ko pa pridem domov, me po kosilu tako tišči v želodcu, in obide me tako huda utrujenost, da sploh ne morem početi nič  drugega, samo spala bi. Zvečer je spet nekoliko bolje. Še dobro, da imam doma pomoč, ker drugače res ne bi zmogla sama. Želim vam srečno 2007 vsem skupaj!




max23 -> RE: kronična utrujenost (4.1.2007 23:14:12)

Jaz pa moram rečt, da sem pri drugi nosečnosti(imam 3 mec. stari dvojčivi in 3 leta st.fantka) bila kot rožica. Ni mi bilo slabo, dobro sem se počutila, vse sem lahko počela brez kakih naporov. Le 14 dni pred porodom so mi fajn zatekale noge, vendar brez bolečin, zato sem morala paziti na prehrano. Vendar ni bilo prehudo in sem rodila v 34t brez zapletov. Razen seveda, da sem imela prevelik apetit, kar se mi še sedaj pozna. TO je bila moja edina "utrujenost". Pa srečno




FLASK_A -> RE: kronična utrujenost (5.1.2007 0:12:22)

No, jaz sem sicer 1.noseča, tko da nevem če moj odgovor tudi šteje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Sem v 20.T in še vedno takoooooo zeloooo utrujena, da se mi zdi, da bom kar celo nosečnost prespala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Moj [sm=love.gif] se samo še čudi, ker mu sploh ni jasno kako lahko človek tako veliko prespi (ponoči+popoldan) Res me muči in upam, da se bo kdaj nehalo, ker bi rada v času do poroda še kaj na faxu naredila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pa baje smo utrujene mamice tiste, ki pod srčki nosimo fantke. Tiste s punčkami so pa baje čist naspidirane[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] No, to so pač govorice.




bskrle -> RE: kronična utrujenost (5.1.2007 7:42:55)

JA, vse 3 nosečnosti, obupno!
Mine po 13.  tednu, samo to ti lahko napišem.




ANDREJA 75 -> RE: kronična utrujenost (5.1.2007 13:05:20)

Jaz pa sem noseča 16.t in me popoldne še vedno zdeluje spanje .
Samo jaz ponoči ne morem spati.Lahko ti pa povem ,to je moja 3[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in pri prvih 2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] mi ni bilo popolnoma nič sedaj pa sem prestajala grozne slabosti čez cel dan in še ponoči več sem bila na WC kot kje drugje(bruhanje) no sedaj je slabost malo pošla me pa občasno daje glavobol in spanec (POP) drugače ,če pa kaj preveč delam pa sopiham [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] mene lakota zaenkrat še ne daje razen prve tedne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ,ko mi je bilo slabo ,če sem bila lačna.




Jesica -> RE: kronična utrujenost (5.1.2007 22:05:33)

JA, FUUUL utrujena. To je moja prva nosečnost. Dvojčki. Hodila sem v službo samo do 9t. To je izgledalo tako, da sem prišla iz službe, šla spat, vstala, povečerjala in okol 21h me je spet zmanjaklo. Non stop mi je bilo slabo, bruhala sem na 3-4 dni, tako, da ne tkao pogosto. Meni je moja G. takoj dala bolniško, ko je videla, da sta dva (v 7t), pa sem se še 14 dni nekaj silila v službi, potem pa sem jo le poslušala in ostala doma po 9t.  Od cca 16t mi ni več slabo, tudi zaspana nisem več čez dan, saj sem doma in sem spočita. Res bi tećko prenašala stres v službi. Sedaj sem 24t. Moj nasvet, če se da, pojdi na bolniško, je življenje lažje potem. Meni precej, ker ne morem dolgo sedeti, stati...saj mi noge enostavno ne zdržijo. Imaš pač klasično nosečniško počutje. Baje je pri dvojčki še bolj intenzivno, ker je večja prisotnost nosečniškega hormona. Želim ti, da se ti hormoni vsaj malce umirijo v drugem trimesečju. Meni vsaj slabo ni bilo več.




tatam -> RE: kronična utrujenost (12.1.2007 11:10:04)

1.1. sem rodila dvojčke,to je bila moja tretja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in se ne more primerjati s prejšnjima. Prej sem obakrat delala vse do zadnjega,še dvigovala...Stopnice sem zmogla komot.Sedaj pa na začetku grozne slabosti-hvalabogu brez bruhanja, utrujenost,kmalu po 15.tednu me je začela bolet sramna kost,navzgor sta ful pritiskala,noge so me komaj držale,stopnice pa so bile živa groza...Na bolniški sem ostala v 12.tednu.Od 30.tedna naprej sem skoraj samo še ležala,saj me noge niso več držale..Aja,zredila sem se 30 kg,sedaj mi jih je ostalo še 8!
Tak da je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] z dvojčki veliko težja,ja!




trinityslo -> RE: kronična utrujenost (25.2.2007 21:13:08)

Men je blo prvih par mesecev isto. Je blo prav hecno, cele dneve se mi je spal in non stop sem bla v postelji, samo da sem jo zagledala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Na sreco je pol minilo ....... sam so pa prisle druge tezave [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ....... na sreco smo vse prestali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




ursk@ -> RE: kronična utrujenost (27.2.2007 17:46:15)

Meni je bila cela nosečnost ena sama groza. Odkar sem izvedela, da sem noseča, nisem šla več v službo - NAPAKA. Doma sem se valila iz enega na drugi bok in si želela, da pridobim še kakšen kilogramček. Jest nisem mogla skoraj nič... Pa vendar je minilo in povem ti, da se je splačalo. Še enkrat bi šla čez vse brez pomislekov.
Čimbolj se zaposli, če rada čvekeš - čvekaj, ...
Lepo nosečnost!




trinityslo -> RE: kronična utrujenost (28.2.2007 10:03:43)

ursk@ jaz pa mislim da ni bila napaka da si bila in nisi bla v sluzbi. Sama sem bila od 5 tedna dalje skoz na bolniski, sem mela strogo lezanje. Je blo mucno, grozno, ne bi si zelela se enkrat jit skoz to. Samo vsaj jaz sem imela kljub temu da sem res fejst pazila nase in malcke veckrat probleme, v 23 tednu mi je zacela celo odstopat posteljica. Saj ne recem da se to lahko vsem zgodi, vendar verjetnost da pride do zapletov pri vecplodnostni nosecnostiu je vec in sluzba in z njo stres te stvari samo poslabsata. Se pa strinjam, da je taksna nosecnost lahko zeloooooooo naporna, samo ko pol dobis v narocje dve lepi kepici ti je ves trud poplacan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]