Nahod (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


arielca -> Nahod (15.1.2007 15:01:36)

Iščem kakšen učinkovit recept, ki pomaga pri nahodu. Naša 13-mesečnica kiha, teče ji iz noska, ima zamašen nos in motne učke. Sicer nima vročine, je in pije normalno, tudi razpoložena je.
V nosek ji dajem fiziološko raztopino, pred spanjem v sobici naredim kopel iz kamilic. Ima kdo še kakšno idejo?
Hvala.




tina104 -> RE: Nahod (15.1.2007 15:50:43)

Nam pediater vedno reče: vlažiti prostor (lahko sušiš perilo v prostoru, kjer otrok spi), Sterimar v nos čim bolj pogosto, dosti pit.

Nekateri predlagajo tudi kake vitaminske sirupe za dvig odpornosti, potem podloženo vzglavje, da otrok lažje diha.

Kaj dosti v bistvu niti ne moreš narediti.




Blejka26 -> RE: Nahod (15.1.2007 20:03:21)

če dojite,lahko otroku namesto raztopine soli-fiziološke-pred dojenjem in spanjem s pipeto nakapate v nos nekaj kapljic svojega mleka.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]
naraščajoča kopel nog(od 6.meseca dalje)potrebujete:kad s prho ali velik umivalnik in zalivko,mlačno vodo (30stopinj),kopalni termometer,brisačo,tople nogavice.
__)v posodo nalijte toliko vode,da so noge do gležnjev v vodi.Postopno dolivajte vročo vodo,da se temperatura vode dvigne na 40stopinj.Zadostuje prebližno 10-15minut kopeli.Nato otroku osušite noge in mu obujte debele nogovice,da bodo noge ostale tople.
Kopel nog uporabite 2krat dnevno ,najbolje že ob prvih znakih ,da se pripravlja nahod.
enako  oziroma podobno kopel naredite tudi za roke.ROke naj bodo v vodi malo čez komolce.
vse to sem prepisala iz knjige domača lekarna za otroke.Sama še nisem poiskusila ker sem jo komaj dobila.




Eca -> RE: Nahod (16.1.2007 7:38:00)

Jaz pa našemu lumpu namažem predel prsi in vratu z mazilom iz evkaliptusa, ki se dobi v Hoferju in je namenjena dojenčkom in malim otrokom. Kako se točno reče žal ne morem povedati, ker je lumpi na počitnicah, mazilo pa z njim (iz preventive). S tem mazilom ga namažem zjutraj in zvečer. Nosek se mu hitreje sčisti. Ima pa podoben vonj kot ga je imela včasih kitajska maža (vsaj meni je tak ostalo v spominu).

Lp, Eca





via_2 -> RE: Nahod (16.1.2007 10:28:10)

ne sušite perila v sobi, kjer otrok spi, saj so v mehčalcih in pralnih praških različne sestavine, ki so strupene in se tudi pri sušenju perila lahko sproščajo - čeprav v majhnih količinah - jaz tega vseeno ne prakticiram.




Stran: [1]