Zdravljenje alergije po metodi dr. Wohlmanna (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija



Sporočilo


janaa12 -> Zdravljenje alergije po metodi dr. Wohlmanna (29.1.2007 18:33:17)

Ali ima kdo izkušnje z zdravljenjem alergij po dr. Wohlmannu, ki se izvaja v Ljubljani?   V  kolikšnem času po  opravljenih terapijah so se pojavile izboljšave?





nova sloncica -> RE: Zdravljenje alergije po metodi dr. Wohlmanna (30.1.2007 12:13:46)

Zdravljenje po tej metodi je neboleče in naravno. Nima stranskih učinkov in otroku ni porebno dajati nobenih zdravil. Izboljšave so odvisne od alergije. Pri enih so vidne takoj (lahko je alergeno hrano) pri enih kasneje in več terapijah (npr. atopični dermatitis). Pri nas so izboljšave nastopile postopoma, saj je malček potreboval več terapij. Danes je popolnoma zdrav in lahko vse je.

Lp




trdozimc -> RE: Zdravljenje alergije po metodi dr. Wohlmanna (30.1.2007 13:19:50)

nova sloncica, ali lahko napišeš kaj več o terapijah (kako zgledajo, koliko naj bi bil otrok star, koliko stane posamezna...), ali ste imeli pri vasem malčku dokazano alergijo (s kožnimi ali krvnimi testi) na kaj določenega ali samo AD, ste bili pred tem na kakšni dieti, koliko časa je zdaj že brez znakov?
Lahko mi napišeš tudi na ZS, ti bom pa zelo hvaležna za odgovor. LP!




janaa12 -> RE: Zdravljenje alergije po metodi dr. Wohlmanna (30.1.2007 18:03:23)

nova slončica, hvala za odgovor. Tudo mi smo v dveh mesecih opravili potrebno število terapij (6).  Izboljšave naj bi se pokazale v 3 do 6 mesecih. Zadnjo terapijo smo sicer opravili pred 2 mesecema (prvo pred več kot 3 meseci), vendar sem začela dvomiti, ker ni še  nobenih rezultatov (imamo AD). Vem, da je odvisno od primera  do primera, vendar, ali mi lahko napišeš kdaj  ste opazili, da gre otroku na bolje. Mislim tako, okvirno. Ali je bilo 2,3,4 mesece po terapiji?
Hvala





nialana -> RE: Zdravljenje alergije po metodi dr. Wohlmanna (8.2.2007 19:06:11)

Pozdravljene! 

Naj še jaz napišem našo izkušnjo - upam, da bo kateri v pomoč. Naša - sedaj sedemmesečna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] - ima AD že od svojega tretjega meseca. Kožni testi niso pokazali nobene alergije, krvni pa alergijo na jajčni beljak. Kljub moji strogi brezjajčni dieti se stanje po dveh mesecih ni nič izboljšalo, zato smo se odločili za terapijo pri dr. Wohlmannu. Na testiranju (ki poteka tako, da prek ampul, v katerih so ujeti različni koncentrirani alergeni, zdravnik ugotavlja, katera snov dojenčku škoduje) so ugotovili, da mali škodujejo jajca, mleko in pregomin, da pa alergija ni huda in bi se dalo pozdraviti z eno samo terapijo. Ta je bila za petmesečno pupo še kar naporna, ker je morala biti relativno pri miru dobro uro, da so z laserjem obdelali akupresurne točke na ušeskih. Jaz naj bi bila po terapiji vsaj mesec na strogi brezmlečni in brezjajčni dieti, česar sem se držala, kolikor se je pač dalo. Po mesecu in pol po terapiji smo imeli kontrolo, in po pravici povedano, sem se zelo bala rezultatov, ker se stanje na kožici ni popolnoma izboljšalo (vmes je nihalo od zelo v redu do precej slabo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]). Pa vendar so testi pokazali, da ni več alergična ne na mleko, ne na jajca. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Problematičen je pa pregomin (testiral je poskusno, čeprav ga naša ne pije), sama soja pa ne (zato jaz za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], ki imajo alergijo na KM, zelo priporočam Allernovo od Novalaca - z njo jaz pripravljam kašice in je super, in ne pregomina). Zato je zdravnik predlagal še eno terapijo - pregomina in pa mojega mleka (ker je še vedno dojena). To smo imeli prejšnji teden in zdaj upam, da smo z alergijami za nekaj časa opravili. Koža je zdaj - po dobrem mesecu in pol - nekje 85% boljša, popolno izboljšanje pa naj bi se pokazalo po približno štirih mesecih, kolikor je po moje potrebno, da se telo očisti...

Kakorkoli, jaz verjamem, da smo na dobri poti k ozdravitvi, zato to metodo toplo priporočam. Še posebej, ker me uradna medicina (od pediatrinje prek alergologinje pa do dermatologinje... - samo kortkosteroidi in antihistaminiki pa večne diete...) ni z ničemer prepričala oz. me je hudo razočarala.

Upam, da sem kateri olajšala kakšno odločitev.

LP!    




noe -> RE: Zdravljenje alergije po metodi dr. Wohlmanna (9.2.2007 20:48:01)

Kakšna je pa cena teh tarapij?




nialana -> RE: Zdravljenje alergije po metodi dr. Wohlmanna (10.2.2007 0:32:16)

Ena polna terapija stane 150€ - toliko smo mi plačali prvo (drugo so nam računali slabih 40€, ker je bila krajša od polne). Ampak mi smo bolj izjema, baje je ponavadi (to je v primeru hujših alergij) potrebnih v povprečju 4-5 polnih terapij.

Vsekakor se najbolj splača iti vsaj na testiranje oz. diagnozo, kjer ti potem povejo, koliko terapij bo potrebnih, in se potem še vedno lahko odločiš, da z le-temi ne boš nadaljeval. V tem primeru ti zaračunajo samo ta posvet (v tolarjih je bilo 7.000), če pa se odločiš za zdravljenje, se posvet šteje kot del prve terapije in je torej brezplačen. 

LP!




lex -> RE: Zdravljenje alergije po metodi dr. Wohlmanna (11.3.2007 20:49:46)

Ali ta metoda ozdravi vse vrste alergij, ali samo alergije na hrano? Jaz imam alergijo na pršico in se mi ni celo življenje jest tablete. Nimam pa hude, samo kiham in me ne duši.




Pupica -> RE: Zdravljenje alergije po metodi dr. Wohlmanna (11.3.2007 21:01:07)

In kaj je ta metoda? Je to kot akopunktura(sklepam, ker je ena napisala, da so z laserjem masirali akupresurne točke na ušesu)???? Kaj če je otrok starejši?
Predvsem tiste ki ste bile na tem, je možno to opraviti z 9 mesečnikom. Sicer še ne hodi, pa vseeno pri miru ni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] sploh sedaj ko je odkril plazenje.




nialana -> RE: Zdravljenje alergije po metodi dr. Wohlmanna (12.3.2007 18:40:11)

Lex,
ja, po tej metodi se zelo uspešno zdravi vse vrste alergij, ne samo na hrano.

Pupic@,
ta metoda je laserska akupunktura - z laserjem obdelujejo akupunkt. točke v ušeskih, je povsem neboleče in neinvazivno, brez stranskih učinkov.
Je pa treba, da je otrok relativno pri miru - naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je bila terapirana pri 5. in 6. mesecih, pa je bilo potrebno kar veliko truda oz. animacije, da smo zdržali pri miru celo terapijo - cca. 45 min. Če otrok nikakor ne zdrži toliko časa, delajo tudi samo polovično terapijo naenkrat. Zelo fajn je, če otrok (trdno) spi, ali pa če se ga da s čim zamotiti. Tam imajo npr. tudi TV z risankami... Vsekakor priporočam, da greste vsaj na posvet, kjer najprej testirajo, na kaj je alergičen, ter nato povejo, kako in kaj naprej.

Pa srečno!




Pupica -> RE: Zdravljenje alergije po metodi dr. Wohlmanna (23.3.2007 22:18:09)

nialana hvala za odgovor.Ne vem koliko je nam smiselno hoditi še na eno testiranje, sedaj namreč vemo, da je alergičen na vsa mleka, jajce, pšenico, cvetni prah, ves sadje, kvas, sojo sladkor,...
vsekakor pa če naša terapija ne bo uspešna, te "pocukam za rokav", da mi boš povedala kaj več.

aha to bi pa res rada vedela...Kje je ta dr.???

Hvala

LP




Anonimen -> RE: Zdravljenje alergije po metodi dr. Wohlmanna (27.3.2007 12:57:35)

Dr.se nahaja v LJ,na Regentovi cesti to je,mislim,da nekje v Dravljah.
Z našo pikico smo naročeni v soboto na pregled in testiranje,verjetno
pa se bomo odločili tudi za terapijo.Upam,da bo spala-stara je 2 mes.
in ne vem če bo kaj pri miru![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]