poroka brez birme (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Poroka, krst, obletnice ...



Sporočilo


no name -> poroka brez birme (31.1.2007 13:51:48)

Dan!

S fantom se imava drugo leto namen poročit. Je pa ena težavica,jaz nimam birme... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Sem govorila že s našim kaplanom, pa je rekel da načeloma je za poroko ne rabim, ampak ker si jaz to želim naj grem... to so bile njegove besede... moje so malo drugačene: jaz si želim ta zakrament samo, da bi se lahko cerkveno poročila, če pa ne rabim, pa tudi prav...
... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Rabim ali ne rabim??  Kako to zgleda ko se greš dogovarjat za cerkveno poroko...verjetno je dosti odvisno od župnika...

Zanima me koliko veste o tem...




madela -> RE: poroka brez birme (31.1.2007 15:01:22)

Jaz sem se lani poročila,pa sem morala od našega župnišča,kjer sem bila krščena,prinest podatke o krstu,za birmo,pa me ni nišče nič vprašal. Pred cerkveno poroko,bosta morala z bodočim možem obiskovati tečaj za zaročence.Je nekaj malega za plačat,ampak meni je bilo všeč.Tam bosta dobila vsak svojo potrdila,da sta bila na tečaju,ki ga dasta svojemu župniku,se dogovorite še za datum in uro poroke,to pa je tudi vse s strani cerkvene poroke,razen če imaš še kakšne posebne želje.




mika -> RE: poroka brez birme (31.1.2007 15:12:17)

Rabim ali ne rabim??


ne ne rabiš. prineseš samo krstni list, birme pa ne omenjaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. 




Metuljčica04 -> RE: poroka brez birme (31.1.2007 17:09:01)

Ne vem no, moraš imet opravljeno birmo,kolikor jaz vem,če se želiš poročit cerkveno.Da župniku nič ne poveš???? Saj bo sam videl,ko mu boš prinesla samski list iz cerkve kjer si bila krščena. Imajo zabeleženo vse za leeeeta in leeeta,verjemi.Naju tudi župnik ni nič vprašal,dokler ni videl te zahtevane listine. Pol pa smo opravili vse (8 mesecev ,1x tedensko v cerkev).Vem pa,da poročna priča  ne rabi imeti nič od teh zakramentov.




*Uršula* -> RE: poroka brez birme (31.1.2007 18:05:01)

za cerkveno poroko moraš imeti opravljen samo krst in čisto nič drugega. Garantiram 100% ker so nam rekli na tečaju za mladoporočence!




marty5 -> RE: poroka brez birme (31.1.2007 18:24:18)

Samo še potrjujem, da je za poroko dovolj krst - sem se poročila niti leto nazaj. Vse zakramente mora imeti le krstni boter, če krstiš otroka. Za poroko pa je dovolj krst in nič drugega.

Srečno!




Moyca_ -> RE: poroka brez birme (18.2.2007 23:12:22)

kolk jaz vem je treba imeti birmo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stran: [1]