Nasveti naših babic (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti



Sporočilo


Alisa -> Nasveti naših babic (2.2.2007 8:30:04)

Ker ima vsaka babica kakšno skrivnost, kako pripraviti kakšno hrano, lajšati bolečine, odstranjevanje madežev, za kaj je kakšna hrana dobra,...itd
Lahko pa tukaj tudi napišete, s čim sčistite npr; lepilo iz tkanine, ali pa zvečilni, kaj naredit da bo ....
Če bi hotele zaupati napišite.







Anonimen -> RE: strah pred hojo (2.2.2007 9:43:58)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  od none Emilije (ki je medrugim polna nasvetov) Če otrok ne more shodit, ker je padel in se ustrašil, je pa drugače pripravljen za hojo (ga je malček strah)...se mu da na prag metlo ležat in jo mora "prekoračit"...in potem shodi. Verjele ali ne ...delovalo je....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Katrin -> RE: vosek na oblačilih (2.2.2007 9:47:07)

Madež od voska prekriješ s časopisnim papirjem in ga polikaš. Vosek se prime na papir, vaše oblačilo pa je ponovno čisto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




crci06 -> RE: vosek na oblačilih (28.3.2007 7:36:30)

Izrbala sem si eno skrivnost za danes: [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Mogoče ste to že kje napisale, pa vendarle:
Če vam na tepihih, etisonih ipd. ostanejo udrte sledi od pohištva, ki ste ga premaknile, dajte v jamico led, ko se stopi pa posesajte in tepih bo spet raven.




kačkan -> RE: Nasveti naših babic (18.8.2007 11:13:01)

Madeži od npr. lepila, lepilnega traku, drevesna smola (na avtu), motorno olje... gredo odlično stran z navadnim jedilnim oljem - na oblačilih pa tega še nisem poskusil, deluje pa za madeže od hrane milo na bazi žolča, ki se dobi v bio trgovinah. Prvi ukrep pri madežih na oblačilih pa je, da ga takoj (ko je še svež) polijemo z radensko in podrgnemo (gostinska fora, ki odlično deluje pri rdečem vinu). Seveda je nato še treba oprat, ampak 90% je opravljenega že s tem.




Nasy -> RE: Nasveti naših babic (18.8.2007 15:36:29)

Madež od rdečega vina polij z belim vinom, potem operi. Meni je šel madež res dol[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Rmeli -> RE: Nasveti naših babic (4.1.2008 14:48:11)

Živjo, moja hči si je v vrtcu zaželela objeti smreko in si naredila lepo smolnato bundico. Sestrična mi je svetovala naj natrem smolnato mesto z navadnim oljem, nato pa sperem oz. dam v pralni stroj. Naredila sem tako, in predno je šlo na pranje, sem pošpricala s sprejem od Amweja(srajčni ovratnik je gor narisan, ne vem glih kak se reče), skratka lepo se je ščistlo in bilo pripravljeno na nove podvige naše nadebudne 4-letnice.

LP, Rmeli




malecka -> RE: Nasveti naših babic (5.1.2008 9:31:17)

no a se mučite ko čistite štedilnik ves popackan iz zapečen od olja? So gumbi na štedilniku mastni in drgnete pa ne gre nič dol? Imam rešitev. Še sama nisem mogla verjet PAMPERS VLAŽILNI ROBČKI gre vse dol, jaz imam nad štedilnikom ploščice in jih vedno obrišem sam še vedno se čez čas nabere gor kot neke pikice. In ko sem to pogruntala sem šla z robčkom v napad in ni ne duha ne sluha o kakšni maščobi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




_andreja_ -> RE: Nasveti naših babic (2.4.2008 11:18:53)

IZVIRNO SPOROČILO: malecka

no a se mučite ko čistite štedilnik ves popackan iz zapečen od olja? So gumbi na štedilniku mastni in drgnete pa ne gre nič dol? Imam rešitev. Še sama nisem mogla verjet PAMPERS VLAŽILNI ROBČKI gre vse dol, jaz imam nad štedilnikom ploščice in jih vedno obrišem sam še vedno se čez čas nabere gor kot neke pikice. In ko sem to pogruntala sem šla z robčkom v napad in ni ne duha ne sluha o kakšni maščobi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]


ja ali pa vlažilne robčke pusti da se posušijo, so potem odlične za brisane prahu...




Andreja221 -> RE: Nasveti naših babic (9.7.2008 20:23:47)

... mi imamo mačka in najlažje odstranim dlake iz vsega pohištva in iz cunj iz SELOTEJPOM [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] bolje da je širši gre več naenkrat iz kavča..




M_mojca -> RE: Nasveti naših babic (14.9.2008 11:33:01)

Še en praktilčen nasvet moje stare mame Ivanke: če se ti na posodi delajo lise od vodnega kamna, daj v tej posodi kuhat kislo zelje!! Na zelju se nič ne pozna, je normalno za pojest (ravno včeraj sem kuhala segedin[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), posoda pa je spet lepa in čista!! Preverjeno!!




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.10.2008 22:27:54)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




enkratna -> RE: Nasveti naših babic (18.10.2008 22:43:19)

Ene par "domačih" receptov:

1) Babičin: Če imaš vročino, natopi časopis z oljem - eno plahto daj čez prsa (pa kakšno gazo čez), druge plahte "obuj" (torej na noge, pa štumfe čez); s tem prespi čez noč. Še boljši nadomestek za olje = kis [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] - priznam, da tega ne prakticiram več, odkar sem odkrila, da mi nasvet št. 5 pomaga.

2) Sosedin: Za gostejše lase se priporoča redno splakovanje z vodo, v kateri si poparil korenine od kopriv.
(nisem poiskusila)

3) Sosedin: Za posvetlitev ("naravni pramenčki") splakovanje s kamilico.
(nisem poiskusila)

4) Sosedin: Naravno čistilo za vodni kamen: beli kis za vlaganje! Deluje - pa še bolj ekološko je!

5) Prijateljev: Če se te loteva prehlad, pojej česen (vsaj 4 stroke), se toplo obleci, in zgodaj v posteljo (prešvicaš iz izšvicaš vročino in rdeč nos). Če ne gre grickanje česna, se ga da tudi streti in pojesti zmešanega z medom. Meni vedno pomaga!








Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.10.2008 22:51:28)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Picabo -> RE: vosek na oblačilih (31.3.2009 12:02:29)

IZVIRNO SPOROČILO: moj_moj

Izrbala sem si eno skrivnost za danes: [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Mogoče ste to že kje napisale, pa vendarle:
Če vam na tepihih, etisonih ipd. ostanejo udrte sledi od pohištva, ki ste ga premaknile, dajte v jamico led, ko se stopi pa posesajte in tepih bo spet raven.



Tega pa še nisem slišala. Enkratno - kot tudi vsi ostali.
Bo treba kar sprintat, da se ne pozabi...




Pigy -> Enostavno odstranjevanje tudi najbolj trdovratnih madežev (15.7.2009 23:10:03)

Lepilo na osnovi acetona Odstranite z acetonom ali z odstranjevalcem laka za nohte, ki ne vsebuje olja. Tkanine iz acetata ne prenesejo acetona!
Lepilo na podlagi nafte Namažite z bencinom.
Lepilo epoksi Pri tem pa ne morete nič... Nikoli ga ne boste odstranili.
Lepilo na osnovi etanola butil acetata
Glej "Lepilo na osnovi acetona."
Lepilo na vodni osnovi Oblačilo čez noč namočite v toplo vodo.
Marelice Glejte Sadni sok.
Banana Takoj sperite s tako vročo vodo kot jo tkanina lahko prenese. Če madež ne izgine popolnoma, namažite z brezbarvnim tekočim detergentom za pomivanje posode ali namočite v toplo mleko. Po potrebi madež zdrgnite s tekočim glicerinom in pustite 10 ur, ali pa ga navlažite z razredčeno ocetno kislino ali vodikovim peroksidom.
Pivo Izgine med običajnim pranjem.
Jagodičevje Takoj sperite s tako vročo vodo kot jo tkanina lahko prenese. Če madež ne izgine popolnoma, namažite z brezbarvnim tekočim detergentom za pomivanje posode ali namočite v toplo mleko. Po potrebi madež zdrgnite s tekočim glicerinom in pustite 10 ur, ali pa ga navlažite z razredčeno ocetno kislino ali vodikovim peroksidom.
Pesin sok/sok rdečega korenja Madež zdrgnite z brezbarvnim tekočim detergentom za pomivanje posode in oblačilo za 5 do 6 ur položite v plastično vrečko. Če je oblačilo belo, madež namažite z 1% natrijevim hipokloritom ali raztopino ene velike žlice ditionita (belilno sredstvo) v veliki skodelici tople vode in sperite. Ne uporabljajte na občutljivih tkaninah kot sta svila in volna.
Ptičji kakci Počakajte, da se madež posuši. Čim več postrgajte ali odstranite s ščetkanjem. Zdrgnite z mešanico 2 velikih žlic belega kisa in enega decilitra vode. Če madež ne izgine, navlažite z brezbarvnim tekočim detergentom za pomivanje posode in oblačilo za 4 do 6 ur položite v plastično vrečko.
Kri
Oblačilo, ki prenese pranje v vroči vodi ali pranje barvnih oblačil, takoj sperite s hladno vodo. Oblačilo pred pranjem namakajte v mrzli slani vodi.  Stare madeže namažite z 8% nerazredčenim amoniakom.
Ožgani deli
Ožgano oblačilo kuhajte pri nizki temperaturi z eno skodelico (250 ml) mila in ½ litra mleka. Lahko ga tudi namažete z belim kisom. Bombaž, volno ali svilo namažite z vodikovim peroksidom. Deluje samo pri malo ožganih madežih.
Vosek s sveče Oblačilo dajte v plastično vrečko in ga za nekaj ur položite v zamrzovalnik. Vzemite iz zamrzovalnika in odluščite vosek. Če malo voska ostane, čez madež in pod njega položite papirnato brisačo in zlikajte.
Žvečilni gumi Oblačilo dajte v plastično vrečko in ga za nekaj ur postavite v zamrzovalnik. Vzemite iz zamrzovalnika in postrgajte žvečilni gumi. Če se madež še vidi: na hrbtno stran madeža položite bombažno krpo natopljeno v bencin in počakajte, da se madež zmehča. Madež previdno zdrgnite z bencinom.
Klor Če ste barvasto oblačilo poškropili s klorom, ne morete storiti ničesar. Razbarvana mesta ne bodo izginila. Če gre samo za eno majhno pikico, lahko napako popravite z vodoodpornim flomastrom v barvi oblačila.
Čokolada
Madež natopite v milu, brezbarvnem tekočem detergentu za pomivanje posode ali glicerinu, nato pa oblačilo operite. Če ostanejo oljni madeži, jih odstranite z gazirano vodo. Druga možnost: oblačilo približno 15 minut namakajte v polnomastnem mleku, nato pa drgnite, dokler madež ne izgine.
Kava
Uporabite glicerin ali mleko. Madež natrite z glicerinom in pustite čez noč. Ali pa madež natrite z glicerolom in namočite v mleku.
Barvna kreda Madež s krpo ali mehko krtačo/zobno krtačko namažite z bencinom. Currry V curryju je veliko kurkume, ki se uporablja tudi kot barvilo za blago, zato je hitro ukrepanje bistvenega pomena. Na madež vlijte glicerin in pustite čez noč. Na madež nanesite malo brezbarvnega tekočega detergenta za pomivanje posode in pustite 5 do 6 ur. Druga možnost: natrite z mešanico terpentinskega olja, 8% nerazredčenega amoniaka in rjavega mila.
Regratov mleček Bela bombažna oblačila: zdrgnite z rjavim milom in pustite čez noč. Postrgajte in obrišite z vlažno krpo. Barvasta oblačila: namažite z mešanico 1dl vode, 1 dl alkohola za čiščenje in 2 velikih žlic brezbarvnega tekočega detergenta za pomivanje posode.
Madeži od deodoranta
Namažite z mešanico 1 dela belega kisa in 4 delov vode. Sperite. Ali pa madež navlažite z vodo, vtrite malo pecilnega praška in pustite čez noč.
Jajca Madež zdrgnite z brezbarvnim tekočim detergentom za pomivanje posode in oblačilo za 4 do 5 ur položite v plastično vrečko.
Maščobe
Večina mastnih madežev med običajnim pranjem izgine, lahko pa madež namažete z brezbarvnim tekočim detergentom za pomivanje posode in oblačilo za nekaj ur položite v plastično vrečko.
Barvila za hrane
Namažite z brezbarvnim tekočim detergentom za pomivanje posode in pustite 5 do 6 ur. Druga možnost: nekaj ur namakajte v mešanici polovice vode in polovice glicerina. Če se madež po pranju še vedno vidi, ga namažite z bencinom ali mešanico 25% amoniaka  in vode (1 velika žlica amoniaka na 1 liter vode).
Sadni sok Madež takoj sperite s tako vročo vodo, kot jo tkanina lahko prenese. Če madež ne izgine popolnoma, namažite z brezbarvnim tekočim detergentom za pomivanje posode ali namočite v toplo mleko. Po potrebi madež zdrgnite s tekočim glicerinom in pustite 10 ur, ali pa ga navlažite z razredčeno ocetno kislino ali vodikovim peroksidom.
Trava 
Na madež polijte glicerin in pustite, da deluje 10 do 15 minut. Druga možnost: ščetkajte z zobno pasto.
Barva za lase
Skoraj nemogoče jo je odstraniti. Na belih oblačilih ali na oblačilih obstojnih barv uporabite sredstvo za razbarvanje.
Sok Madež takoj sperite s tako vročo vodo, kot jo tkanina lahko prenese. Če madež ne izgine popolnoma, namažite z brezbarvno tekočino za pomivanje posode ali namočite v toplo mleko. Po potrebi madež zdrgnite z glicerinom in pustite 10 ur, ali pa ga navlažite z razredčeno ocetno kislino ali vodikovim peroksidom.
Paradižnikova omaka Namažite z brezbarvno tekočino za pomivanje posode in pustite 5 do 6 ur. Druga možnost: nekaj ur namakajte v mešanici polovice vode in polovice glicerina. Če se madež po pranju še vedno vidi, namažite z bencinom ali mešanico 25% amoniaka  in vode (1 velika žlica amoniaka na 1 liter vode).
Šminka
Pomočite v polnomastno mleko. Ko mleko ne topi več šminke, ga zamenjajte. Na madež nanesite brezbarvni tekoči detergent za pomivanje posode in pustite 4 do 6 ur. Če je ostalo še kaj barve, suho oblačilo nežno zdrgnite z alkoholom za čiščenje.
Losjon Uporabite bencin. Pod madež položite papirnato brisačo. Okrog madeža nanesite bencin, da preprečite razlivanje, nato pa namažite madež. Ponavljate, dokler madež skoraj popolnoma ne izgine.
Ličila Navlažite z brezbarvnim tekočim detergentom za pomivanje posode in oblačilo za 5 do 6 ur položite v plastično vrečko. Če madež ne izgine, ga zdrgnite z alkoholom za čiščenje.
Maskara (črtalo za trepalnice)
Namažite z brezbarvnim tekočim detergentom za pomivanje posode in postavite v plastično vrečko za 5 do 6 ur. Če to ne zadostuje, namažite z bencinom.
Mleko Madež namažite z malo brezbarvnega detergenta za pomivanje posode, oblačilo zaprite v plastično vrečko in pustite čez noč. Če je ostalo še kaj mastnih madežev, jih odstranite z gazirano vodo.
Plesen/plesniva oblačila
Plesen izgine, če oblačilo lahko operete pri 60o C.  Madeže na oblačilih, ki se lahko perejo samo pri 40o C, pa zdrgnite z belim kisom. Če oblačilo smrdi po plesni, uporabite dezinfekcijsko sredstvo, ki ne vsebuje belila – ravnajte v skladu z navodili.
Prst Prsti ne pustite dolgo. Oblačilo na kratko namočite v hladno vodo, potem pa zdrgnite z milom ali brezbarvnim detergentom za pomivanje posode.  Če ostanejo mastni madeži, jih odstranite z gazirano vodo.
Blato Pustite, da se posuši. Čim več odstranite s ščetko. Madež zdrgnite z brezbarvnim detergentom za pomivanje posode in oblačilo za 5 do 6 ur položite v plastično vrečko.
Gorčica Po madežu polijte brezbarvni detergent za pomivanje posode in pustite 5 do 6 ur. Če so po pranju sledi madeža še vidne, jih namažite z malo bencina ali mešanico 25% amoniaka  in vode (1/2 velike žlice na 1/2 litra vode).
Lak za nohte Oblačilo položite na vpojno podlago. Namažite z acetonom in takoj osušite s papirnato brisačo. Oblačila ne pozabite odstraniti s podlage, da se madež ne razširi. Tkanine iz acetata ne prenesejo acetona – namesto tega uporabite amil acetat.
Olje
Madež natrite z maslom. Druga možnost: Na madež kanite bencin in s papirnato brisačo pritisnite z notranje in zunanje strani. Ne pozabite oblačila odstraniti, da se madež potem, ko papir vpije olje, ne razširi.
Oljne pastelne barve
Madež s krpo ali mehko krtačo/zobno krtačko namažite z bencinom.
Barva, oljna
Madež namažite z malo terpentina. Posušene madeže zdrgnite z rjavim milom in čez noč dajte v plastično vrečko. Postrgajte milo in obrišite z vlažno krpo.
Barva na vodni osnovi, plastična ali akrilna
Madež zdrgnite s tekočim detergentom za pomivanje posode ali rjavim milom, nato pa oblačilo čez noč pustite v plastični vrečki. Rjavo milo je treba postrgati. Ne uporabljajte ga na svili ali volni.
Breskev Madež takoj sperite s tako vročo vodo, kot jo tkanina lahko prenese. Če madež ne izgine popolnoma, namažite z brezbarvnim tekočim detergentom za pomivanje posode ali namočite v toplo mleko. Po potrebi madež zdrgnite s tekočim glicerinom in pustite 10 ur, ali pa ga navlažite z razredčeno ocetno kislino ali vodikovim peroksidom.
Svinčnik
Zdrgnite z radirko. Druga možnost: na madež nanesite brezbarvno tekočino za pomivanje posode in pustite 5 do 6 ur.
Parfum Namažite z mešanico enakih delov vode in čistilnega alkohola. Razbarvanje zaradi parfuma Namažite z mešanico 1 dela belega kisa in 4 delov vode. Sperite.
Cvetni prah
Cvetni prah, ki se ni prijel, odstranite s sesalnikom ali lepilnim trakom. Potem namažite z brezbarvnim tekočim detergentom za pomivanje posode in pustite čez noč.
Rdeče vino Sveži madeži: sperite jih z vodo ali belim vinom. Ali pa pomočite v vrelo mleko, nato pa namažite z brezbarvnim tekočim detergentom za pomivanje posode. Suhi madeži: oblačilo položite v zamrzovalnik, da rdeče vino kristalizira. Druga možnost: na madež nanesite brezbarvni tekoči detergent za pomivanje posode in pustite čez noč.
Smola Oblačilo položite na vpojno podlago, namažite z acetonom (ne na acetatnih tkaninah) ali mešanico čistilnega alkohola in terpentina. Takoj posušite s papirnato brisačo. Nekaj smole vpije tudi podlaga, zato oblačilo odstranite, da se madež ne bi razširil.
Rja
Blago namočite v kislo mleko (2 veliki žlici / 10 ml kisa vlijte v mleko, da se bo skisalo) ali v limonin sok, nato pa zdrgnite s soljo. Položite na sonce, da se posuši. Madež lahko namažete tudi s sredstvom za odstranjevanje rje, oksalno kislino ali mešanico 1 dela kisline agrumov in 9 delov vode.
Krema za čiščenje čevljev
Na madež nanesite glicerin in pustite čez noč.
Soda Zdrgnite z ledeno mrzlo vodo. Če to ne zadostuje, madež navlažite s tekočim detergentom pomivanje posode in pustite 4 do 5 ur.
Saje
Posesajte ali popivnajte z lepljivo stranjo lepilnega traku, navlažite z brezbarvnim detergentom za pomivanje posode in oblačilo za 5 do 6 ur položite v plastično vrečko.
Nalepke Uporabite bencin. Pod madež položite papirnato brisačo. Okrog madeža nanesite bencin, da preprečite razlivanje, nato pa namažite tudi madež. Ponavljate, dokler madež skoraj popolnoma ne izgine.
Čaj Oblačilo namočite v polnomastno mleko, dokler se mleko ne obarva. Nato namažite z brezbarvnim tekočim detergentom za pomivanje posode in dajte za 5 do 6 ur v plastično vrečko. Druga možnost: na madež vlijte glicerin in pustite delovati 10 do 15 minut. Zelo trdovratne madeže odstranite z alkoholom.
Tobak Oblačilo namočite v sredstvo za pranje, ki vsebuje encime, ali sredstvo nanesite neposredno na madež. Pustite delovati nekaj ur.
Paradižnikova omaka Namažite z brezbarvnim tekočim detergentom za pomivanje posode in pustite 5 do 6 ur. Druga možnost: nekaj ur namakajte v mešanici polovice vode in polovice glicerina. Če se madež po pranju še vedno vidi, namažite z bencinom ali mešanico 25% amoniaka  in vode (1 velika žlica amoniaka na 1 liter vode).
Bruhanje
Čim več odstranite. Zdrgnite s tekočim detergentom za pomivanje posode. Dajte za 5 do 6 ur v plastično vrečko.




bubu_bibi -> RE: Nasveti naših babic (20.2.2010 16:57:56)

IZVIRNO SPOROČILO: enkratna

Ene par "domačih" receptov:

1) Babičin: Če imaš vročino, natopi časopis z oljem - eno plahto daj čez prsa (pa kakšno gazo čez), druge plahte "obuj" (torej na noge, pa štumfe čez); s tem prespi čez noč. Še boljši nadomestek za olje = kis [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] - priznam, da tega ne prakticiram več, odkar sem odkrila, da mi nasvet št. 5 pomaga.

2) Sosedin: Za gostejše lase se priporoča redno splakovanje z vodo, v kateri si poparil korenine od kopriv.
(nisem poiskusila)

3) Sosedin: Za posvetlitev ("naravni pramenčki") splakovanje s kamilico.
(nisem poiskusila)

4) Sosedin: Naravno čistilo za vodni kamen: beli kis za vlaganje! Deluje - pa še bolj ekološko je!

5) Prijateljev: Če se te loteva prehlad, pojej česen (vsaj 4 stroke), se toplo obleci, in zgodaj v posteljo (prešvicaš iz izšvicaš vročino in rdeč nos). Če ne gre grickanje česna, se ga da tudi streti in pojesti zmešanega z medom. Meni vedno pomaga!



Dvojka in trojka tudi preverjeni! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




HHH -> RE: Nasveti naših babic (11.1.2011 13:49:28)

Tisti s Pampers robčki pa verjetno niso od babic,a?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Sicer so pa Pampers robčki zelo uporabni kadar je treba čevlje na hitro očistit - se svetijo, kot da bi jih pol ure z globinom drajsal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Angelpandas1 -> RE: Nasveti naših babic (15.4.2024 11:17:05)


IZVIRNO SPOROČILO: HHH

Tisti s Pampers robčki pa verjetno niso od babic,a?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Sicer so pa Pampers robčki zelo uporabni kadar je treba čevlje na hitro očistit - se svetijo, kot da bi jih pol ure z globinom drajsal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Tisti s Pampers robčki pa verjetno niso od babic,a?

Sicer so pa Pampers robčki zelo uporabni kadar je treba čevlje na hitro očistit - se svetijo, kot da bi jih pol ure z globinom drajsa

Haha, tisti so res večnamenski!




Stran: [1]