subvencioniranje šolske prehrane (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


nas5 -> subvencioniranje šolske prehrane (2.2.2007 11:13:06)

Prosim za pomoč oz. nasvete. Kakšni so pogoji? Imamo tri otroke, dva sta že v šoli. Imamo kaj možnosti? Sem že dobila papir za izpolniti, pa piše naj prinesem fotokopijo otroškoh doklad. A grejo po tem?  A mislite da bo kaj? Hvala!




Mišek06 -> RE: subvencioniranje šolske prehrane (2.2.2007 11:36:12)

Ne naj nebi šli po tem. Šola oz. sociala ti plača šolsko malico, če si iz soci. ogrožene družine, pri nas a šoli plačujejo tudi anoreksičnim puncam.




Mavrična zvezdica -> RE: subvencioniranje šolske prehrane (2.2.2007 11:57:57)

Mi je svetovalna delavka že enkrat razlagala postopek, pa sem malo pozabila - je pa zadeva vezana na lokalno skupnost in pri nas subv. prehrano dobi praktično vsak, ki zanjo zaprosi. Vprašal svetovalno delavko na šoli, kako poteka izbor, pa ti bo razložila.

Lp




Anonimen -> RE: subvencioniranje šolske prehrane (2.2.2007 12:12:35)

Gledajo po odločbi za otroške po  procentih. To se pravi če imaš najvišje otroške imaš možnost za subvencionirano prehrano.
Vem zato, ker sem ostala brez zaposlitve in ker mi še niso povišali otroške nisem dobila za otroka subvencionirane prehrane, čeprav imam nižji dohodek.




lelaval -> RE: subvencioniranje šolske prehrane (2.2.2007 13:15:15)

Kot je napisala jilic-socialni delavki v šoli oddaš kopijo odločbe o otroških dokladih (valjda, da imaš  višje,če imaš nižje dohodke) - ti so potem merilo za subvencijo. Pa neko  izjavo še izpolniš.Ampak pri nas je to vedno v septembru. Poskusi -nimaš kaj izgubit. Jaz tudi dam noter, ker si mislim, zakaj mi ne bi država vsaj nekaj malega prispevala (ko ti itak nikjer nič ne dajo ali omogočijo). Pa zaradi tega nimam občutka, da smo reveži.




Anonimen -> RE: subvencioniranje šolske prehrane (4.2.2007 8:04:06)

Dva različna regresa šolske prehrane obstajata.

Za regres kosila moraš iti na svoj CSD. Zaposlen ali ne - prinesti moraš vsa potrebna dokazila o vseh dohodkih v družini (torej plačilne liste, penzije, rente, otroški dodatki, socialne podpore in karkoli sploh še obstaja - razen dela na črno, seveda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]). Potem se izračuna povprečni mesečni dohodek na družinskega člana in če ne presega cenzusa za več kakor 20%, je regres za kosilo odobren.

Ostaneta pa še zajtrk in popoldanska malica. tega CSD oz. MDDSZ ne regresira, imajo pa večinoma vse šole svoje posebne sklade. Vlogo dobiš v tajništvu šole (ponavadi na začetku šolskega leta), prinesti pa moraš načeloma enake papirje kakor na CSD. Odobritev ali zavrnitev vloge je v rokah šole (ravnateljica & company [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]). In če ti odobrijo, sta zastonj tudi zajtrk in popoldanska malica.




Mavrična zvezdica -> RE: subvencioniranje šolske prehrane (4.2.2007 9:16:01)

Karensa, pri nas zagotovo o tem ne odloča ravnatelj. Preverjeno.




Anonimen -> RE: subvencioniranje šolske prehrane (5.2.2007 23:13:32)

Mogoče sem se malce narobe izrazila... pri nas je ravnateljica pobudnik, odloča pa tisti šolski svet al' kako se že reče tistemu folku tam v tajništvu. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mikina -> RE: subvencioniranje šolske prehrane (11.2.2007 23:05:35)

 Mi imamo tudi dva šoloobvezna otroka, jaz pa na zavodu za zaposlovanje in zato sem dala letos vlogo za subvencionirano malico. Vloga je bila obravnavana pozitivno; subvencionirano imamo malico in še delno kosilo. Pri nas o tem odloča šola in ne CSD; je pa odvisno koliko sredstev imajo na voljo in koliko je prosilcev.




Stran: [1]