Dugi otok / bozava (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice >> Počitnice na Jadranu



Sporočilo


Dashenka -> Dugi otok / bozava (8.2.2007 17:14:40)

Čeprav poletnega dopusta ne preživljamo kot hotelski ali apartmajski gosti, pa večkrat zasledim, kako mamice z majhnimi otročki sprašujete, kje so primerni kraji za poletni oddih z malčki.

Vsako leto z jadrnico obiščemo Dugi otok ter se v Božavi vsaj ustavimo za manjši nakup ali mrzlo pivo, če pa le dobimo prostor za valobranom in je vreme ugodno, pa tudi prenočimo.

Z možem si večkrat rečeva, da je to eden redkih krajev v katerih bi lahko preživljala "kopenski" kopust.

Kraj je ravno prav velik, v trgovinici oz dveh dobiš vse kar potrebuješ, imajo 2-3 "gostione" in hotel z nekaj depandansami.

In kaj naju, zagrizena jadralca, privlači na Božavi?
- Relativni mir (za turistični kraj), v mestecu ni prometa, os. avtomobili so parkirani nad hoteli, visoko v hribu
- Čista voda
- Neskončno dolga plaža (delno senčna - delno sončna), torej divja skalnata obala - z ravnimi skalnatimi ploščami ter vmesnimi mini zalivčki s kamenčki, nad katero zbetonirana nekaj kilometerska senčna ozka peš pot (ustrezne kakovosti, da po njej lahko porivaš vozicek /marelo)
- Kraj je čist in urejen
- Po celem otoku (od J oz. Talaščice do S. oz. Valega rata) - je dobra cesta. Torej če prideš z os. avtom (s trajektom iz Zadra), potem svetujem malo raziskovanja ter odkrivanja samotnih zalivčkov
- Hotela sta stara, sicer obnovljena, restavracija je bolj tako-tako (hotelska "kulinarika" pač), vendar sta v senci, v miru, ob senčni peš poti, predvsem, pa ne prevelika.

Pobrskala sem še za spletno stranjo, ki se sicer malo bolj "češka", pa vseeno.
Malo bom še pobrskala po arhivu naših fotk, mogoče še kaj najdem.

http://www.hoteli-bozava.hr/




Stran: [1]