mozolji že spet (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Lepota in moda



Sporočilo


lojzika -> mozolji že spet (11.2.2007 15:10:25)

Zadnjič je bila ena tema o mozoljih na obrazu, jaz se še vedno ubadam z njimi, trenutno imam kremo Garnier pure, + milo +tonik. Dokaj poceni zadeva 5 eurov posamična stvar. Ampak žal malo gnarja malo muzike mi ne pomaga. Mi lahko svetujete kakšen izdelek razen kontracepcijskih tabletk pa da ni predrag




Bubamaraa -> RE: mozolji že spet (11.2.2007 15:13:22)

Jaz uporabljm od Justa čistilni gel in dnevno pa nočno kremo....Sam niso glih pocen kreme...Sam jih pa imaš ful dolgo... Sem pa tudi imela zelo problematično kožo, ko sem si ustavila Mireno in je to zdej edina krema, ki mi je sploh pomagala in da imam vsaj malo bolj normalno kožo...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




lojzika -> RE: mozolji že spet (11.2.2007 15:18:52)

Kolk pa kej pride ta Just kozmetika in kje se kupi, lekarna? Pojma nimam večkrat pa preberem na rr za Just A mi lahka katera kej priporoči, pa obvezno ceno zraven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Bubamaraa -> RE: mozolji že spet (11.2.2007 15:25:06)

Jaz kupujem te izdelek pri moji prijateljici, ki je njihova zastopnica...In se samo prek zastopnikov dobijo se stvari...Tudi njihova krema Tea Tree je super za mazolje... jaz sem že dostim puncam zrihtala kaj od Justa...Ti izdelki, ki sem ti jih zgoraj omenila stanejo:

Dnevna krema;50ml: 31,30€ (7.501sit)
Nočna krema;50ml: 31,30€ (7.501sit)
Čistilni gel;125ml: 25€ (5.991sit)

sam jih imaš resnično dolgo....in resnično so vredni denarja...

če te še kaj zanima mi lahk pišeš na ZS!




bumerang -> RE: mozolji že spet (11.2.2007 16:01:16)

V kozmetiki še posebej ne velja malo denarja - malo muzike. Pravzaprav lahko razni visokozveneči proizvodi naredijo na obrazu veliko škode. Lep primer so npr. Vichy kreme, ki so pravi strup za kožo. Pa še veliko tega bi se našlo.
Če so tvoji mozolji nastali z uporabo kreme, potem ti ta krema definitivno maši pore in zato se tvorijo mozolji. Takim kremam pravimo komedogene.

Priporočam ti, da najprej nehaš uporabljati kozmetiko, ki ti povzroča mozolje . Ni nujno, da je to krema, lahko je tonik, lahko je puder, karkoli, kar daješ na obraz.
Obraz si umij z nežnim čistilnim sredstvom, npr. schellerjev mineralni gel z algami, potem pa po lekarno po Avene Cleanance K, to pa potem na rahlo namaži po conah, kjer se ti mašijo pore. V enem tednu bodo rezultati zelo vidni. In to je osnovna terapija proti koži, ki je mozoljasta zaradi uporabe napačne kozmetike.

Če ti kožo zateguje, potem uporabljaj še kako nekomedogeno dnevno kremo (npr. Alverde jojoba za suho kožo, gel Cliniance zeleno jabolko za mešano ali mastno, Avon 24h za dehidrirano ali, če ti denar ni problem, Clinique Superdefence, ki je najboljša dnevna krema). Nekomedogeni toniki pa so npr. Garnier zeleni Total fresh in Cera di cupra, roza.
Potem pa počasi dodajaj izdelke - puder ipd. - in opazuj svojo kožo.
Če si nad 30, potem bi počasi lahko začela s kislinami.

Če imaš pa mozolje zaradi hormonov, potem pa bo potrebna dodatna terapija, na katero pa se ne razumem preveč. Vem, da punce jemljejo Skinoren in Differin ampak, kot pravim, o tem ne vem ničesar.




Anonimen -> RE: mozolji že spet (11.2.2007 16:52:00)

Bumerang, ti si pa verjetno kozmetičarka? Vidim, da se kar spoznaš - pa me zanima glede linije Vitaskin Basic - dnevno nočna krema v enem - kako se obnese in za kakšno kožo je namenjena?

Kdaj začeti uporabljati kreme za obraz in katere oz. kakšne?

Jz sem bolj laik na tem področju, ampak glede na starost (26), mislim, da bi se počasi že morala začeti mazat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: mozolji že spet (11.2.2007 17:39:15)

Če mozolje nimas od krem oz. kozmetike, pojdi do dermatologa. Meni npr. skinoren ni nic pomagal, klimicin pa ful (ko sem se se mazala). Res pa je, da sem se v puberteti, I guess [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

Bumerang, kaj pa nivea young? Kreme itak ne smem uporabljat, kadar imam klimicin, ampak tonik je pa kr ok ..

LP, Ribica




Samoyedka -> RE: mozolji že spet (11.2.2007 19:50:36)

Veliko je tudi v hormonih- meni se je med nosečnostjo koža čisto spucala, zdaj sem jih pa spet začela dobivat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]- bo treba zgleda še kar enega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] naredit hehe.
Bom pa tudi jaz šla kupit tole kremo, ki si jo svetovala Bumerang- Avene, mogoče bo pa vsaj malo pomagalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





lojzika -> RE: mozolji že spet (11.2.2007 20:07:46)

Bumerang sem ti  najprej mislila kar zs poslat, pa vidim da bi mogoče katero drugo tudi zanimalo.

Po mojem mi ne povzročajo mozoljev kreme, ker tudi če se z ničemer ne mažem jih imam, sem večkrat razmišljala da bi šla do osebnega zdravnika pa naj mi da ta recept za klimicin a bo smešno če grem gužvo delat samo zaradi tega

No v nosečnosti sem bila jaz za razliko od Samoyedke fullare mozoljeva ko sem rodila je bilo pol leta čist fajn, sedaj pa kakšno leto že hodim takšna okoli

 




mimikimi -> RE: mozolji že spet (11.2.2007 21:33:21)

ena moja znanka uporablja Eucerinove izdelke proti aknam ( kupijo se v lekarni) in je ful zadovoljna. 




bumerang -> RE: mozolji že spet (11.2.2007 21:39:52)

Ne, definitivno nisem kozmetičarka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], sem pa po dolgem in počez, potem ko so mi L'occitanove kreme povzročile globoke podkožne mozolje (ki jih nikoli, niti v puberteti nisem imela), preštudirala stran planeta lepote: 
http://www.planet-lepote.com/
in v nekaj tednih rešila svoje probleme. Splača se prebrati vse, kar je napisano o mozoljih na forumu, potem pa še kozmetometer. Sem pa zgoraj zapisala kratek povzetek vsega. Sem prepričana, da omenjene kreme ne bodo nikomur škodile in da bo rezultat po uporabi viden. Občutno viden.
Pravkar je izšel tudi članek o posameznih najboljših izdelkih v letu 2006, tudi tega se splača preštudirat in si kaj nabavit.

Odkar pa uporabljam še kisline, je moja koža gladka in krasna, tudi drobne izrazne gubice so manj izrazite.

Kar se pa recepta tiče - zakaj pa ne, saj zato pa so zdravniki, da napišejo recept. Kozmetičarkam pa jaz ne bi zaupala, ker vsaka hvali svojo malho. Po enotedenskem branju zgornjega foruma in branju sestavin na proizvodih boste itak veliko več vedele kot večina kozmetičark in farmacevtk.

p. s. Avene je več krem. Obvezno mora biti Cleanance K!




Magi* -> RE: mozolji že spet (11.2.2007 22:31:45)

jaz sem si tudi rešila kožo s pomočjo bejbik na planetu:)

uporabljam pa Cliniqueovo superdefence za mešano do mastno kožo za čez dan, zvečer pa nanesem Avene Diacneal samo na mozoljave predele in še to samo v obdobju PMS, ko se mi spustijo mozoljčki. gel uporabljam Schellerjev mineralni z algami, tonik pa Balea MED sensitive. aja, zdaj sem začela pod superdefence dajati še Lekov serum za zrelo kožo in mi super paše.

prej sem uporabljala vse živo, pa je bilo mozoljev sicer manj, je bila pa koža tako grozna na pogledm otip in občutek - me je zategovalo, sem se takoj svetila, pa koža se je kar luščila...grozno. zdaj pa je mehka, nič ne zateguje, ne srbi in ne peče.




bumerang -> RE: mozolji že spet (12.2.2007 7:01:50)

Magi, zvečer dodaj še Avonovo Alternative (rjava steklena posoda) , enkrat do dvakrat na teden pa še Clinical peel blazinice in boš videla kakšen čudež. Meni se zdi, da imam lepšo, bolj gladko kožo zdaj kot pri dvajsetih.




srki -> RE: mozolji že spet (12.2.2007 7:37:29)

Ah, tile mozolji.

Do konca nosečnosti in potem še nakaj časa sem se ubadala z njimi. Pred tem zmetala denar za razno-razne gele, kremce.....

Ko sem začela s KT, so se težave nehale, no, sem pa tja še kaj zacvetim, vendar ni panike. Imam pa čuden tip kože, bi rekla da mešan, pa tudi sama "sestava" kože je bolj nikakva, sem bolj bledikava, včasih se mi zdi, kot da imam "prozorno" kožo. Moja sestra ima lepo, brat pa je tudi bolj aknast, dobival je tudi klimicin, vendar kaj dosti ni pomagal, tako da je ravno v teh dneh dobil napitnico za dermatologa. Ker samo zaradi pubertete gotovo ni tak, ker je tudi po hrbtu ves aknas, to so res tisti grdi mozolji. Še dobro, da ni tako grozno po obrazu.

Jaz vem, da sem bila zaradi teh mozoljev že prav tečna sama sebi, sploh, ko sem okoli sebe videla ljudi z zelo lepo kožo, brez ličil-pudra!




ery -> RE: mozolji že spet (12.2.2007 10:09:44)

Bumerang, eno vprašanje. Stara sem 26 let, je že čas za kisline? Pa kakšne kisline so to? In blazinice, ki jih uporabljaš?
Sori, ampak res nimam pojma... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




bumerang -> RE: mozolji že spet (12.2.2007 13:39:49)

Odvisno od tvoje kože.
Na omenjenem forumu poišči dva članka o kislinah in ju dobro preberi. Kisline pa so AHA in BHA. Govorimo pa o varnih, kozmetičnih dozah:
http://www.planet-lepote.com/18.html
http://www.planet-lepote.com/25.html

Izdelki pa so testirani in opisani s strani uporabnic tule:
http://kozmetometer.planet-lepote.com/censura.php?cmd=browse&category_id=30


Avonove blazinice Clinical Peel so na bazi glikolne kisline, druga blazinica pa je nevralizator. Se namažeš na očiščeno kožo, pustiš 10 minut, in potem neutraliziraš. Je pa ravnokar nova varianta, kjer je vse na eni blazinici. Tega še nisem preizkusila.

Vsem pa priporočam, da si preberete tale članke:
http://www.planet-lepote.com/14.html
http://www.planet-lepote.com/15.html
http://www.planet-lepote.com/8.html




dory -> RE: mozolji že spet (12.2.2007 18:57:58)

no to je pa moja sibka tocka...starejsa ko sem vec mam mozoljev[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]..normaderm je bl blazev zegn...kaj bi clovk loh se gor dal?! :(




Anonimen -> RE: mozolji že spet (12.2.2007 19:41:42)

Mani je pregnala mozolje kozmetična linija Cholley, ampak to je odvisno od vsakega posameznika - jaz sem jo začela uporabljati po nasvetu kozmetičarke.




Anonimen -> RE: mozolji že spet (12.2.2007 19:42:22)

Kaj pa od Avona Clearskin si že probala.Ena,ki ima iste probleme še mogoče hujše,ker ima malo preveč moških hormonov je zelo zadovoljna z njimi.Uporablja pa od pilinga,kreme,podlage vse in ji je v pol meseca izginilo vse kar ne more verjet kolko je baje prej zmetala denarja tja za drage kreme tile pa so kar poceni.




Magi* -> RE: mozolji že spet (12.2.2007 23:07:54)

teja., normaderm je zanič, ker vsebuje alkohol, ta pa dodatno razdraži kožo, lojnice izločajo še več maščobe in si v začaranem krogu. stanjšana povrhnjica, mastna in mozoljava koža. been there.

poskusi s kakšno malo manj agresivno kozmetiko, ki ne sme vsebovati alkohola, pa tudi ne sme mašiti por. če imaš mastno kožo, potem potrebuješ zelo malo kreme ali nič... preberi si od bumeranga linke...




dory -> RE: mozolji že spet (13.2.2007 7:16:15)

magi* normaderm je res zanic, sem se mogla prepricat sama in vrgla par ficnikov skoz okn...od avona tud ne nuca...neki sem mela od kozmetike kahne...nic...

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Magi* -> RE: mozolji že spet (13.2.2007 7:37:18)

teja., kakšno kožo pa imaš? daj mi mal napiši, pa ti bom poskusila kaj pametnega svetovat (upam, no). ker sem sama dala čez ama vse, od dragih do poceni krem, kozmetičark, bioenergetikov... in zdaj je stanje dokaj mirno, koža počasi prihaja k sebi.

mam pa tako uničeno povrhnjico od vseh preparatov: me zateguje, kot da je koža suha. če se namažem s kako malo bolj hranljivo kremo, se takoj svetim, da ne govorim o mozoljih (ki jih pa zdaj skoraj ni več!). in takoj odreagiram na vsako nepravo sestavino, dobim rdeče flekce...




amalija -> RE: mozolji že spet (13.2.2007 10:22:13)

sta ti že magi in bumerang precej napisali...

Mogoče bi še našla kakšno kozmetičarko, ki bi ti najprej sčistila kožo, potem pa na 'novo' nego  :)

Pa po diferin pojdi k os. zdravniku, je na recept in zares deluje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Taula -> RE: mozolji že spet (13.2.2007 10:22:54)

Ker vidim da nekatere tukaj obvladate zadeve bi prosila za pomoč.[image]http://www.ringaraja.net/forum//smileys/smiley9.gif[/image]
Odkar ne jemljem več KT (več kot eno leto) sem pri 25 letih kot najstnica...polna drobnih mozoljčkov po čelu na bradi pa mi nastajajo zadnji časi veliki mozoli, tudi podkožni.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Nikoli prej nisem imela toliko mozoljev kot sedaj. Sej vem da je tudi zaradi tega ker sem prej jemala KT dolgo časa, samo po mojem tudi ne najdem nobene pametne kreme.
Menjala sem že ful krem in se seveda zaj...fajn in vrgla stran denar. Moja koža je drugače normalna oz. suha na določenih predelih. Torej porebujem kakšno kremo? Mešano ali za suho kožo?
Razmišljam da bi kupila kako kremo (rabim dnevno kremo, čistilno mleko, tonik) od Avene...to se da kupiti v drogeriji (Muller, DM...) ali so posebne prodajalne? Ali bi bila katera druga boljša? Pa še če katera ve kakšne cene..da me ne bo kap na blagajni.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




amalija -> RE: mozolji že spet (13.2.2007 10:41:10)

Avene prodajajo v lekarni. Pojdi najprej po tester in ga preizkusi, pa vzami Cleanance K.

Sicer pa si kupi nežno čistilo (npr. Scheller gel), tonik (npr. Nivea za občutljivo, Garnier fresh) in vlažilno kremo (Garnier Fresh, Clinians Jabolko ipd.)




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>