kanarka -> RE: novembrke (5.8.2007 11:51:06)
|
Oj Scubadiver (zdaj vem, od kod ti ime)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. No ja, tudi izvor mojega je zdaj jasen. Glede lokacije na Tenerifih, je čisto odvisno, kaj si želita. Če bosta šla, je v vsakem slučajo pametno imeti avto in otok raziskati, saj je zelo zanimiv in pester. Če pa bi bolj želela biti na enem kraju pa ti priporočam bolj jug (Playo Las Americas). Res je, da je turistično najbolj masovna, vendar so tam temperature najbolj konstantne. Bolj greš proti severu, več je vlage in možnosti, da malo dežuje (čeprav to nam, ki smo tam, zelooo paše). Bolj proti Afriki pa zna zapihati Afriški veter in ogreti temperature tudi do 40-45C. Tega na tej Playi praktično ni občutiti. Tam se nahaja bolnica, kjer bom jaz rodila. Imenuje se Hospiten Sur. Je tudi edina bolnica na jugu. Bolnica je privat. Uredi si evropsko kartico. Sicer bi v slučaju pomoči, storitve morala sama plačati, vendar ti jih v Slo z evropsko kartico potem refundirajo. Bolnica je zelo dobra (so mi jo priporočali v njihovi univerzitetni bolnici v Santa Cruzu, kjer sem prvo šla na pregled - to je ta, ki je druga najboljša v Španiji, vendar je meni ta na jugu bližja - 500 m od doma). Sem pa opazila, da imava na isti dan PDP. Torej s potjo ne bi smelo biti problema, ker tudi jaz 1.9. letim nazaj (trenutno sem prispela v SLO). Ker pa se sama ne potapljam in tudi moj ne, žal ne vem, kje so tisti najbolj primerni kraji za to. Bom pa malo povprašala in ti sporočila. Vem za kraje, kjer se najbolj surfa, saj vetra tam ne manjka, za potapljanje pa žal ne vem. Ti bom na zas. mail poslala tudi podatke o spletnih straneh in ime hotela, katerega priporočava tudi svojim sorodnikom, saj je cenovno zelo ugoden, v celoti renoviran pred pol leta in ima 4*. Tudi o letalskih linijah ti bom podala par informacij, da jih bosta sama raziskala, kaj vama najbolj odgovarja. Uf, sem bila kar dolga, zato ti bom raje ostale info poslala na z.m., da ne bova vse ostale obremenjevale in jim delale lušte[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. LP vsem skupaj.
|
|
|
|