Heeeeelp! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


pety78 -> Heeeeelp! (1.3.2007 19:37:31)

Pravkar delam torto za prijateljičinega sina, ki jutri praznuje, pa sem smetano predolgo stepala.[sm=smiley19.gif] Na vrhu je bila lepa kremasta, pod zgornjo plastjo je pa malo grudasta. Okus sicer ni drugačen, torto pa sem že namazala. Kaj naj naredim? Ali bo okus smetane jutri drugačen? O, sranje!!! [sm=hudicek1.gif] [sm=hudicek1.gif] [sm=hudicek1.gif] [sm=hudicek1.gif]




Anonimen -> RE: Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp! (1.3.2007 19:41:26)

joj da nisi naredila masla..to sm jz skorj včerj...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]


magari ga posuj s kakavom..sladko čokolado....ali mrvicami..kj tacga..če pomaga...




pety78 -> RE: Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp! (1.3.2007 19:49:43)

Saj izgled ni važen, mene zanima kako je z okusom. Itak bo čokoladna glazura čez.




jera3 -> RE: Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp! (1.3.2007 19:52:09)

Ja, tudi meni se je to že zgodilo, samo nisem delala torte ampak strjenko, tko da sem jo vseeno porabila, ampak je blo vredu, pr torti je mal drugač, ker se mora lepo namazat, glede okusa mislim da ni panike.




Anonimen -> RE: Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp! (1.3.2007 19:54:12)

Se mi je že enkrat to zgodilo,sploh če je rastlinska smetane,ki postane trda kot maslo.Čez noč se bo krema še bolj strdila.Zdaj je,kar je ne moreš nič pomagati.Ali je vmes sadje,ker če je se ne bo toliko poznalo.




Jessy -> RE: Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp! (1.3.2007 19:57:00)

Po moje ne bo panike. Saj včasih so bile vse kreme v torti iz masla.

Glede rastlinske smetane je pa tako, da jo je treba potem, ko je že stepena, zredčiti z mlekom. V 1 l rastlinske smetane (govorim za Hullala smetano) lahko daš do 2 dcl mleka, vendar šele potem, ko je stepena in ga vmešaš s kuhalnico. Smetana je tako zelo sočna in nima nobenega okusa po rastlinski smetani. Jaz vedno delam torte le z rastlinsko.




Anonimen -> RE: Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp! (1.3.2007 20:13:43)

Nč ne bo narobe zarad okusa. Nč bat.




lelaval -> RE: Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp! (1.3.2007 20:21:29)

Okus jutri ne bo nič drugačen, kot danes, lahko pa smetana postane še bolj trda. Jaz bi ji na tvojem mestu dodala malo soka za razredčit (ali pa sok od kompota - če ga imaš) - izboljšaš okus in dobiš drugo barvo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




pety78 -> RE: Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp! (1.3.2007 20:28:31)

Eh, drugi biskvit se že peče. [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

Smetana je že namazana, saj sem na začetku upala, da ne bo tako hudo, kar se je potem čist drugače izkazalo. Bomo jo pa imeli doma. 2 torti v enem večeru [sm=hudicek1.gif]. [sm=zmeden.gif]




Anonimen -> RE: Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp! (1.3.2007 20:28:49)

IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Saj izgled ni važen, mene zanima kako je z okusom. Itak bo čokoladna glazura čez.


ja pol pa ni panike itak.se okusi premešajo....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]