sanwebdra -> RE: Kaj pa Mariborske nosečke? (24.10.2007 16:10:34)
|
No, pa se tudi jaz spet malo oglašam. Sem se že poskušala, pa mi je nazadnje, ko sem napisala celo porodno štorijo, napisalo kaj drugega kot: ERROR. In sem ponorela… No upam, da bo tokrat uspešneje in za ziher pišem kar v Wordu. V nedeljo smo se končno preselili – še zdaj ne morem verjeti, da nam je končno uspelo. Z enomesečno zamudo!!! Ja, naša JULIJA se je rodila 26 dni prezgodaj (13.9.), ker mi je odtekla voda. Ob treh zjutraj sva se odpravila v bolnico (kjer mi je na sprejemu izkušena babica povedala, da čuti glavico – kar je bilo nemogoče in sem zahtevala UZ, saj je na preteklih dveh UZ-jih naša šefica še vedno sedela – in glej ga zlomka, res je bila medenično vstavljena), ob petih sem dobila popadke, ob sedmih sem osebje »svinjsko prijazno« prosila, da mi dajo nekaj proti bolečinam, pa so mi povedali, da je jutranja izmena končno prispela. In sem se sama premetavala iz postelje v porodni sobi na prenosno in potem še na tisto v operacijski sobi – kar je pri popadkih, kjer ti zateguje prste v nasprotno smer zelooooooooo fajn. Pa dobro. Pol ure kasneje se je Julija rodila. Vsem novopečenim mamicam želim čim več cartanja in čim manj prečutih noči, tistim, ki pa še niste rodile, pa čim lažji porod in vse lepo v prvem mesecu. Aja, pa še nekaj – OČETJE LAHKO PO NOVELI ZAKONA KORISTIJO OČETOVSKI DOPUST V PRVIH ŠESTIH MESECIH OTROKOVE STAROSTI in ne več samo do 77. dneva. Lepo se imejte … Mariborčanke!
|
|
|
|