|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   primerjanje nosečnosti
11.3.2007 22:39:16   
bobek05
Sem mamica 21-mesečnika, zato vem kako poteka nosečnost: kakšni so občutki, poznam slabosti, zgago, gostenje las, rast trebuščka (in kilogramov user posted image )...

Zanima me pa, v čem so se (če so se sploh) vaše nosečnosti razlikovale med sabo? Velikokrat slišim, da so si nosečnosti (pri isti ženski) lahko različne kot noč in dan... in me zanima, če je bilo pri vas podobno. Ste se zredile več/manj? Ste imele večji/manjši trebuh? Vam je bilo (bolj/manj) slabo? Ste se v 1. nosečnosti veliko več posvečale sebi?

No, saj razumete, kaj mislim...

< Sporočilo je popravil wahoo -- 12.3.2007 19:10:29 >


_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 2., 3., .. x. nosečnost - v primerjavi s 1.
11.3.2007 22:43:45   
Maxica
Še kar podobno, no. Edino bruhala nisem drugič, medtem ko prvič sem. Slabo mi je bilo sicer, ampak ne toliko. Pa v drugi nosečnosti sem imela nizko ležečo posteljico, tako da sem se s tem obremenjevala večino časa. Zredila sem se prvič kakšne štiri kile manj kot drugič. Obakrat sem imela posteljico zadaj, tako da je bil tudi trebuh obakrat približno enak, niti ne zelo velik. V prvi nosečnosti sem se res bolj posvečala sebi, drugič je res nekoliko težje, sploh če imaš doma nadebudnega dveletnika.
Mmmm, si me zdražila s temi spomini, jaz bi šeeeeeeeee.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 2., 3., .. x. nosečnost - v primerjavi s 1.
12.3.2007 8:04:04   
Eca
Hej!

Pri meni se nosečnosti - prva in druga precej razlikujeta.
V prvi  mi ni bilo prav nič slabo, težave sem imela z išiasom, ki pa je po 20. tednu popustil. Časa zase na pretek. Trebušček - vsi so rekli majhen, a ko gledam slike se mi zdi, da me je kar napihnilo. Zgaga, nespečnost, zatekle noge kot slonček.....vse v kompletu. Aja, pa nove pege na trebuhu, ki jih imam še sedaj. Strij nisem pridelala, verjetno zaradi mazanja (nekaj sem jih imela že prej). Zredila sem se 8kg na 54kg osnove. V prvih 14 dneh po porodu sem prišla na 51kg - sem bila prava manekenka, prav nobena cota mi ni bila prav. Tokom leta sem si jih nabasala 8+. Čez poletje sem sicer spravila dol -4, potem pa sem nepričakovano zanosila.
Druga nosečnost - slabo, bruhanje,......išias, ki me muči še sedaj, večje prsi, večji trebuh, kile - štart 57kg, sedaj sem na slabih 65kg pa imam še 2 meseca do poroda. Noge imam že kot slonček, pa še zunaj sploh ni vroče. Strij še ni, peg še tudi ni, aja obakrat sem imela bujne in nič masne lase. Časa zase bolj malo, ker te prvi  otrok polno zaposliuser posted image . Manj imam časa za razmišljanja o tem kakšen bo naš novi član, še za ime se nimamo časa zmeniti.

Glede na tvojo prvo nosečnost se ne obremenjuj preveč (sem prebrala tvoj post), lahko bo potekala popolnoma drugače in tudi trebušček bo čisto drugačen, lahko celo manjši.

Ko vama uspe v drugo ti želim vse naj naj in zdravega otročka.

Lp, Eca

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 2., 3., .. x. nosečnost - v primerjavi s 1.
12.3.2007 8:20:08   
Jančika_
V prvi nosečnosti sem bila "samo noseča" - nobene druge skrbi, samo poležavanje (in smiljenje sami sebiuser posted image ). Slabo mi je bilo 12 tednov, a bruhala skoraj nisem. Drugič je šlo pa vse skupaj kar nekako mimo mene, sploh potem, ko je je minilo prvih 16 tednov, v katerih mi je bilo neznosno slabo in sem v najhujšem času bruhala tudi po 5x na dan (o tem, da sem se ob tem še zredila, ne biuser posted image ). Starejšega otroka sem imela celo nosečnost doma in med slabostjo me je to držalo pokonci, čeprav sem bila obupno utrujena; ampak obenem sem bila prisiljena vstati, iti na sprehod in nisem imela časa za obojokovanje lastne usodeuser posted image .

Zredila sem se enako (no, kilo manj), s tem, da je bilo drugič veliko več mišične mase, ker sem redno gonila eliptik. Po porodu sem bila tudi zato neprimerno prej v formi kot prvič. Trebuh je bil pa obakrat ogromen (Bobek, ampak si ne predstavljam, da bi bil lahko pri tebi še kaj večji kot prvičuser posted image ). Zatekala prvič praktično nisem, drugič pa precej.

Vsekakor je bila pa ta zadnja nosečnost na začetku veliko bolj stresna, ker sem imela vmes 2 spontana splava in sem bila precej presrana (malo se mi zdi, da mi je tudi zaradi živcev bilo tako zelo in tako dolgo slabo). Že zdaj me je strah, kako bo naslednjič.

< Sporočilo je popravil Jančika -- 12.3.2007 8:21:35 >

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 2., 3., .. x. nosečnost - v primerjavi s 1.
12.3.2007 8:20:59   
Jumpy
Pri meni je vsaka nosečnost popolno poglavje zase. V prvi nisem imela slabosti, sem pa imela zeeeloooo nizek pritisk, pa rahle krvavitve v prvi tretjini nosečnosti, pa išijas tak, da en mesec pred koncem nisem mogla hodit, pa kar eni krči v želodcu, pa prezgodnji popadki, na koncu porod 2 dni čez rok.
V drugi user posted image  malo slabosti, skozi celo nosečnost odlično počutje, delala sem čisto do konca, a na moje presenečenje prezgodnji porod v 36. tednu (takoj po nastopu porodniške), majhen dojenček (2400, 47cm).
V tretje pa grozne slabosti, ki so še vedno občasno prisotne (20. teden), kaj bo naprej pa še ne vem.user posted image

A, ja, kile pa obakrat približno enake: +15 oz.+16 kg. A je šlo po koncu dojenja vse dol.

< Sporočilo je popravil Jumpy -- 12.3.2007 8:21:15 >

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 2., 3., .. x. nosečnost - v primerjavi s 1.
12.3.2007 8:28:51   
A-N-J-A
Oooo,bobek vidim da kar intenzivno razmišljata o še enem članuuser posted image .

Jaz bi tko rekla meni je druga nosečnost veliko težja kot prva,to pa najbrž zato ker imam doma 22m pupo,ki me rabi.
Vprvi nosečnosti mi je bilo slabo od 7t-16t,v drugi od 9t do 15t.
Prvič 4 urounfekti,kljub neizmernem nalivanju,drugič noben,pa malo pijemuser posted image .
Prvič bolečine v predelu medenice,drugič neznosne bolečine v predelu medenice,mi kar poka vse skupiuser posted image .
Prvič baje ne tako zelo velik trebuh,drugič ogromen trebuh in me kar ovira pri vsakdanjih opravilih.
Prvič punčka drugič fantekuser posted image .
O kilah pa rajši ne bi-drugič veeeeečuser posted image .

Mam pa kolegico,ki ima 17m razlike in ji je bila 2user posted image veliko lažja.V prvi se je zredila 23kg,v drugi pa 10user posted image .

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   primerjanje nosečnosti
12.3.2007 9:27:56   
lex
Prvič sploh nisem vedla, kaj so to nosečniške tegobe (razen kakšni bolečih nog po napornem nevu pri prenavljanju stanovanja), zredila sem se približno 10kg. V glavnem uživala v nosečnosti.
Drugič mi je bilo zvečer tako slabo, da bi znorela, bruhala nisem ampak sem bla pa ko cota. Sedaj imam nizek pritisk, bolečine v križu in sem že zdaj tako nerodna, da me moj 2 letnik kar okoli prsta navija. Zdi se mi, da me bo razneslo (zgleda da še bolj spredaj leži). In ker zdaj dobimo punčko se mi zdi da bo tudi ta divja ko 100user posted image , ker bolj brca ko Aleks. Aja prvič se mi je naredila črta, zdaj pa ne - po trebuhu.

< Sporočilo je popravil wahoo -- 12.3.2007 19:10:44 >


_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 2., 3., .. x. nosečnost - v primerjavi s 1.
12.3.2007 10:33:39   
smotka lonib
V prvi nosečnosti sem se zredila manj kot v drugi in zdej v tretji, trebušček sem imela tudi v prvi nosečnosti manjši, prav tako pa so bile slabosti manjše, da o zgagi sploh ne govorim v prvi nosečnosti, ker je nisem imela. Sem pa imela v prvi nosečnosti več časa za sebe in sem se zelo razvajala. Ko pa imaš doma že enega, imaš manj časa za sebe, čeprav ga še vedno ostane (sploh zvečer, ko otroci spijo). Najbolj hudo mi je zdej v tretji nosečnosti, ko mi je proti koncu nosečnosti spet slabouser posted image .

Lep pozdrav!

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 2., 3., .. x. nosečnost - v primerjavi s 1.
12.3.2007 11:03:32   
Anonimen
Prva nosečnost je bila v primerjavi z zdajšnjo krasna. Sicer mi je blo dva tedna slabo ko hudič, bruhala pa nisem nič. Sicer pa sem kar cvetela, nobenih problemov nisem imela, razen proti koncu, koža mi je sijala, lasje so se mi popravili, dlake so skoraj nehale rast in sem se občutno manj brila, polna energije sem bila, samo zredila sem se pa ful, 25 kil...
Zdaj v drugo sem malo čez polovico, pa že kar fejst zatekam, kar sem v prvi začela šele zadnji mesec pa pol res ornk zatekat, koža in lasje niso nič boljše, dlake mi rastejo enako hitro, utrujena sem za popi****, nimam nobene energije, slabo mi sicer ni bilo praktično nič, samo bi raje zamenjala dva do tri tedne hudih slabosti za to, da bi se zdaj dobro počutila. Ampak vse to ima zveze s tem, da zdaj nimam časa toliko počivat kot prvič, ker imam doma 14-mesečnico. Redim se mogoče malenkost počasneje kot prvič, samo bogve, kaj bo še do konca, do kamor imam še 16 tednov.

(odgovor članu smotka lonib)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   primerjanje nosečnosti
12.3.2007 11:30:50   
Miško
Prva nosečnost - sem imela v štartu 6 kg manj (lenoba lena sem, priznam), pa zaradi utrujenosti sem lahko popoldne spala, zdaj pa ne morem, ker me moj dvoletnik animira do večera. Se mi pa v drugi nosečnosti že precej pozna trebušček, pa sem šele v 11t, čeprav nisem pridobila še niti 1 kg (kar je tudi prav), očitno so trebušne mišice precej ohlapne (lenoba lena sem, priznam). Pa manj jem, kot v prvi nosečnosti (kar je tudi prav), pa ne zaradi slabosti, ampak ker me vse tišči. Hja, pa v prvi nosečnosti niti vrečke s špežo nisem dvignila, zdaj pa prenašam naokoli sineta, ki pa je h sreči lahkokategornik.

Kakorkoli, če bo moja druga nosečnost do konca vsaj približno taka, kot je bila prva (do sedaj bolj ali manj je), bom presrečna. Čeprav se malo bojim vpliva EMŠO-ja.

LP

< Sporočilo je popravil wahoo -- 12.3.2007 19:11:03 >

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: primerjanje nosečnosti
12.3.2007 21:15:53   
bobek05
Punce, hvala za ta izčrpna poročila... user posted image

Midva res že na veliko planirava nov naraščaj - no, vsaj zedinila sva se, da bo letos, ampak kot vsako mamico me marsikaj skrbi. Pri meni je bilo tako, da mi je bilo zelo slabo od 6-12t. Se mi je zdelo, da imam vsak dan zastrupitev s hrano. Bruhala pa sem samo ene parkrat. Ko sem stopila v 12t, je vse kar naenkrat minilo (kot je prišlo). In potem sem cvetela kot rožica. Dobesedno sem sijala, bila sem polna energije, lasje so se mi zgostili, kože še nikoli nisem imela bolj čiste, trebušček je bil zelo hitro precej viden... skratka v nosečnosti sem uživala 100 na uro (zlasti zato, ker sem bila absolventka in sem se lahko res posvečala samo sebi). 3. tromesečje je bilo manj prijetno: grozna zgaga, občasno zatekanje nog, obupna utrujenost, nespečnost, OGROOOOOMEN trebuh (kot že vesta Eca in Jančika user posted image ) ... komaj sem čakala, da mali nadebudnež pride na svet. No, končalo se je pa malo drugače kot sem predvidevala - namreč s CR in tega me je verjetno najbolj strah v 2. nosečnosti - kako bom rodila. Strah me je CR, strah me je naravnega poroda... čeprav ne vem kako izgleda, se mi je pa za vedno vtisnilo v spomin kričanje žensk na porodnem oddelku noč za nočjo (intenzivni oddelek je bil le en hodnik dalje)... user posted image  Mislim, kot da bi jih nekdo klal... Pa niti EA ne pride zame več v poštev user posted image

In seveda mislim še na našega junaka, ki sploh ni več tako majhen, pa me kljub temu še vedno potrebuje - še posebej zdaj, ko smo še kar v izredno visoki fazi "mama" (no, o tem sem že jamrala na forumu, pa ne bom še 1x)... Skratka, en kup stvari me skrbi - kot verjetno veliko mamic/nosečk.

Glede na vaše odgovore, me lahko doleti karkoli.. zavedam pa se, da 2. nosečnost nikakor ne bo ležanje na kavču, zlasti poleg mojega malega divjaka, ki pa btw ni lahkokategornik (ima namreč pri 21m 13 kg).

Kar se pa mojega "legendarnega" trebuha tiče - si tudi sama ne znam predstavljat, da bi lahko bil še večji kot je bil user posted image  V tem smislu res nimam želje po podiranju rekordov user posted image  Torej upam, da bo manjši ali vsaj enak, da me res kje ne raznese... ampak nikoli se ne ve. user posted image

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Miško)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: primerjanje nosečnosti
12.3.2007 21:24:55   
Ro-La
IZVIRNO SPOROČILO: bobek05


Kar se pa mojega "legendarnega" trebuha tiče - si tudi sama ne znam predstavljat, da bi lahko bil še večji kot je bil user posted image  V tem smislu res nimam želje po podiranju rekordov user posted image  Torej upam, da bo manjši ali vsaj enak, da me res kje ne raznese... ampak nikoli se ne ve. user posted image



jaz nisem imela sreče, da bi bil vsaj enak kot prvič, ko je bil veeeeeeeeeeeeeelik, drugič je bil ogrooooooooooooooooooomenuser posted image

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: primerjanje nosečnosti
13.3.2007 10:04:17   
smotka lonib
Bobek05!

Če si prvič rodila s CR, še ne pomeni, da boš tudi drugič. Moja soseda je pri prvem imela CR, drugega pa je rodila po naravni poti.

Kar se tiče kričanja žensk. Sama priznam, da sem ful kričala pri prvem porodu, ker si nisem predstavljala kako to zgleda. Voda mi je odtekla in imela sem popadke na tri minute. To je bil zame šok. Mi je babica tam rekla, če bom skoz usta rodilauser posted image user posted image .
Pri drugem porodu pa je bilo vse lažje in veš kako to gre.


Lep pozdrav!

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: primerjanje nosečnosti
13.3.2007 11:29:34   
bobek05
IZVIRNO SPOROČILO: Ro-La

IZVIRNO SPOROČILO: bobek05


Kar se pa mojega "legendarnega" trebuha tiče - si tudi sama ne znam predstavljat, da bi lahko bil še večji kot je bil user posted image  V tem smislu res nimam želje po podiranju rekordov user posted image  Torej upam, da bo manjši ali vsaj enak, da me res kje ne raznese... ampak nikoli se ne ve. user posted image



jaz nisem imela sreče, da bi bil vsaj enak kot prvič, ko je bil veeeeeeeeeeeeeelik, drugič je bil ogrooooooooooooooooooomenuser posted image


Ro-La, ti si imela najprej velik, potem ogromen trebuh; jaz sem začela z ogromnim... kaj je pa superlativ tega??? user posted image  user posted image  Kaj je večje od ogromnega?

lonib, saj vem, da nikjer ne piše, da bom spet imela CR (Pušenjak pravi, da imam 50-50 možnosti za naravni porod), ampak strah me je pa vseeno - enega in drugega...

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: primerjanje nosečnosti
13.3.2007 11:42:59   
Sibil_
Prva nosečnost:slabosti nič, sladkega nisem povohala, pasalo mi je sadje, zredila se nisem nič (no, imam od prej zaloge), nič lažnih popadkov, dobro počutje, zadnji mesec nekaj zatekanja prvo rok nato nog, edino nizek pritisk čez celo nosečnoct me je matral in posledično vrtoglavice.Porod s CR, okrevanje super.user posted image

Druga nosečnost:slabosti nič, vse kar je sladko bi požrla, nizko ležeča posteljica (ki se je kasneje dvignila), utrujena neprestano, trebuh enak prvi nosečnosti, nizek pritisk (še nižji kot prvič), nič zatekanja, išijas tak da sem komaj hodila, bolečine v medenici, porod spet s CR, okrevanje kar dobro, edino en virus me je doletel in sem še sedaj bolj boga.user posted image

Skratka:drugič sem med CR v spinalni na porodni mizi jamrala kako jaz ne bom več rodila, pa sta me moj ginekolog in še ena druga ginekologinja prepričevala, da naj ne kvasim neumnosti, ker pri meni res ni nekih težav in naj kar še kakega naredim (hehe, ko pa njim ni treba bit noseč...).No, pa shujšat moram obvezno....Aja-po porodu sem resno mislila nikoli več, zdaj sem pa 13 dan po in nisem več tako zelo sigurna....ko so pa taki cukri.......eh ja....user posted image

LP,
Sibil

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: primerjanje nosečnosti
14.3.2007 23:30:31   
Maleal
1.nosečnost-nepozabna,nikoli slabo,nikoli bruhala,otečena le en dan pred porodom,lepi gosti lasje,lep trebušček,zredila 14 kg,veliko časa sem imela za sebe,v miru sem si nabavla otroško opremo,veliko hodla po otroških trgovinah,rodila v uri in pol čudovitega sinka,skratka vse najlepše.
2.nosečnost-skozi slabo,bruhala,bolečine v hrbtenici,peče zgaga,turbo tečnoba,vsi mi grejo na živce,zelo malo časa  imam za sebe,zredila preveč,že zdaj 14 kg,nič ne naredim za sebe,da bi se malo pazla pri prehrani in šla tu pa tam na orbitrek,kot sem hodla prvič,saj mi Marcel pobere še tisto malo energije,ki mi je ostala.
Ne znam si pa predstavljat kako bi bilo tretjič...user posted image


_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: primerjanje nosečnosti
14.3.2007 23:52:36   
Mavrična zvezdica
1. nosečnost: aktivna sem bila še in še, malo je bilo sicer živčnosti, ker so bile finance bolj slabe, a ker je bil otrok zaželjen, tudi to ni bilo prehudo. Precej sem prehodila (Rožnik, Šmarna gora ter vsakodnevni sprehodi) ter plavala. Težave sem imela le z občasnimi ostrimi bolečinami od križa in po celi nogi, a se je kar dalo potrpet.

2. nosečnost: vse OK do približno 12. tedna, potem pa ... hud padec odpornosti in viroza na virozo. Ker sem že skoraj dva meseca doma s stalnimi virozami, mi je kondicija padla na nulo - danes sem počivala sredi stopnic, ko sem šla iz pritličja v stanovanje user posted image . Bolečine v nogi so pa tudi vedno hujše, a kot pravi g. se prav dosti ne da pomagat. Pa saj to bi še šlo, če le ne bi bilo teh viroz: če ima kdo bližini kak virus, ga bom jaz sigurno dobila in zbolela - on pa ne. user posted image

Ampak: sonček prihaja, topli dnevi tudi in jaz upam, da se bo vse poštimalo.

LP

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?