Selitev (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi



Sporočilo


LANA S -> Selitev (1.10.2004 12:14:36)

Najprej pozdrav vsem na forumu. Tukaj sem čisto frišna...:miska:
Z možem imava 9 letno hčerko 9nebesa, ki je precej občutljiv otrok. Trenutno še živimo pri mojh starših, v roku enega leta pa načrtujemo selitev v novo hišo. Ta je od sedanjega doma oddaljena le 1 km. Hčerka je zelo navezana na moje starše in skrbi me kako bo prenesla selitev. Razmišljam kaj bi bilo bolje, da se selimo med počitnicami, ali v jeseni ??? Šola predstavlja dodaten stres zato bi bilo mogoče bolje med počitnicami, ko bi tako ali tako hodila v varstvo k noni. Ali ima kdo podobne izkušnje s tem in kaj mi lahko svetujete ?




TARA in MAJ -> Selitev (1.10.2004 20:02:42)

Izkušenj rsvno nimam vam pa da bi bilo to tudi pri nas zelo težko je pa vrjetno boljše če se selite med počitnicami sicer pa niste veliko oddaljeni im vaša pikica tudi ni ravno majhna tako da bo kmalu lahko sama odšla do babice. No ne bom pametovala preveč ker ne vem kako je če si v tem ti pa seveda želim vse najbolje tebi da ti uspe in pikici da bi se vživela v novo okolje.;)




frutka_ -> Selitev (3.10.2004 21:20:14)

Moj Filip še je sicer premajhen je pa moja prijateljica imela podoben problem.
Ko še je bila hiša v "grobem" stanju so veliko hodili tja, mali je "pomagal", izbral si je barve za sobico pa igračke je počasi nosil tja... v glavnem, ko so se preselili je bilo malo joka in je spraševal kdaj gremo "domov" onadva pa sta mu mirno razložila, da je zdaj njihv novi domek tukaj, kjer ima svojo lepo sobici, ki si jo je uredil...pa ni bilo več nobenega problema.

Predlagam ti, da jo čimbolj poskusita vključevati v dela, ki potekajo (kolikor je pač mogoče) naj se veseli priprav in nikakor tega problema ne omenjajta pred hčerko, ker vajin strah nehote prenašata nanjo. Gotovo bo razumela saj je že kar "velika" punca.

Obilno selitvenih užitkov, ki jih mimogrede doživljam pravkar tudi sama!




Anonimen -> Selitev (5.10.2004 11:25:00)


Ni je stvari, ki bi jo odrasel lazje prenesel od otroka. Vsaj psihicne ne..

Kar brez panike. Lahko se selite jeseni,. pomladi.. pozimi.. ali pa poleti.. Cist vseeno je. Samo da se preselite..
In dvomim, da ima 9 mesecnik ze lastnost, navezanosti.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy




Anonimen -> Selitev (5.10.2004 11:27:45)


Uff sem, slabo prebral. 9 letno hcer imate. Ja v teh letih, pa je ze mozno, da se ustvari navezanost. Bi bilo fajn raje delati na tem, da bi imela rada babice in dedke.. ne pa da je navezana.. Ker cez 10 let bo navezana na partnerja.. in to je nujno posedovanje.. in to so nujno prepiri in potem se ziher zgodi varanje iz ene ali pa druge strani. Potem pa pade ena zgodba na ringarajo in ko jim poves vzroke.. seveda vse zanikajo.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy




LANA S -> Selitev (7.10.2004 13:22:38)

Se kar strinjam glede navezanosti. Samo malo težko je narediti razkorak med navezanostjo in imeti rad. Imaš kak predlog ? :zmeden:




Anonimen -> Selitev (7.10.2004 14:42:56)



Ja, ce nekaj potrebujes, si navezan.. in to potem tudi posedujes in to je potem suzenjstvo.
Ce nakej imas rad.. potem si srecen ob njegovi sreci.. in nimas potrebe, da je ob tebi.

Kako narediti razkorak? Preprosto... saj ga ze delamo.. ZIVETI in se uciti skozi lekcije v zivljenju.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy




Stran: [1]