taščino uvajanje na kahlico (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi



Sporočilo


abi -> taščino uvajanje na kahlico (19.3.2007 16:16:25)

Pozdravljeni,

imam vprašanje glede uvajanja na kahlico in sicer s strani moje tašče.
Zadnjič sem po naključju opazila da je kahlica ki je bila varno spravljena v kleti prišla nadstropje višje ?!?
Tašča namreč čuva mojo 15 mes.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] , in se je očitno podstopila uvajanje na kahlico.(takrat je bila stara 13 mesecev)
Njen odgovor pa je bil : "Ja, saj v vrtcu smo otroke dajali na kahlo, takoj ko so sedeli" ( upokojena vzgojiteljica)
Ne vem no, mislim da prvič to ni njena naloga, pa še malo prekmalu je,moj namen je bil poleti ko je več brez plenic.
Kaj pravite?




janapan -> RE: taščino uvajanje na kahlico (19.3.2007 16:38:32)

Zna bit kar sitno, moja tašča to dela z otrokom od svaka...hmm. Kaj pa vem če zna otroka pripravit na lep način - pusti jo, boš mela manj dela, sam pazi da ne bo preveč pritiskala nanj.




katkaF -> RE: taščino uvajanje na kahlico (19.3.2007 16:45:57)

Jez bi se pa prijazno pogovorila z njo, ji razložila mojo filozofijo okrog trga na dolgo in široko, in zaključila s tem da se je mojih napotkov treba držat al pa nič. Pa rože bi ji prinesla, da nebi blo hude zamere, kahlico bi pa odnesla.




Anonimen -> RE: taščino uvajanje na kahlico (19.3.2007 18:41:43)

Pa kaj je s temi taščami? resno?
Moja je kar fejst ženska, otroka bomo sicer imeli šele septembra, ampak odkar ve da prihaja se mi zdi da je tudi ona noseča in pričakuje sama še enega otroka...
Že planira predčasno penzijo, da bo ostala doma in ga čuvala, kaj vse bo kupila, ena tona nasvetov o hrani, plenicah....noro....ful je proti kupljeni hrani (tipo Hipp, Frutek..) jaz pa to zagovarjam....in že smo tam ko se lovimo.
Moj je hvala bogu na moji strani, jaz pa se tudi ne pustim.
Sem se sposobna odselit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




DeVilla -> RE: taščino uvajanje na kahlico (19.3.2007 18:52:01)

Moja tašča tud kr nekej sekira taveliko piko s kahlico.. Se poslužuje taktike podkupovanja s čokolado pa se tavelika ne pusti..

Srček - ne se pustit sekirat.. ŽVedno ji daj vedet, da je otrok vajin in da bo tako, kot bosta vi2 rekla.. Meni na žalost to včasih ne uspeva najboljš... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Ampak se učim!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Lp, DeVilla




*Uršula* -> RE: taščino uvajanje na kahlico (19.3.2007 19:16:15)

Punce srečne bodite da imate teke tašče ki rade čuvajo vaše otroke, da jih uvajajo na kahlico in podobno. Boljše to kot pa da jih sploh ne bi marale ker so tudi take verjemte mi. Mogoče pa to delajo zato da bi vas razbremenile. Jaz sem moji tašči ful hvaležna ko tamalo kaj takega nauči. Pa ne bit hude.




lenika -> RE: taščino uvajanje na kahlico (19.3.2007 19:16:48)

Joj, moja tašča je drugače super ženska, a s tole kahlico tudi kar ne da miru. Nonstop sprašuje, kdaj jo bova kupila, pa da je že čas,... Naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pa je star 10 mesecev in se mu niti ne sanja še, kaj je to kahlica in za kaj naj bi se uporabljala. Pa tudi zelo živahen je in po moje, četudi se bi mu že ratalo polulat ali pokakat v kahlico, bi gotovo vse skupaj prevrnil ali pa si poveznil na glavo ali še bolje, nesel v usta. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]




čaki -> RE: taščino uvajanje na kahlico (19.3.2007 19:33:34)

Punce srečne bodite da imate teke tašče ki rade čuvajo vaše otroke, da jih uvajajo na kahlico in podobno. Boljše to kot pa da jih sploh ne bi marale ker so tudi take verjemte mi. Mogoče pa to delajo zato da bi vas razbremenile.


oh, ah in sploh....................
nevem če razbremenile-težile




Anonimen -> RE: taščino uvajanje na kahlico (19.3.2007 19:37:22)

Pusti ji veselje, če to dela v svojem prostem času [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Bi bil pa uspeh verjetno hitrejši, če bi se tega lotili usklajeno.




živa -> RE: taščino uvajanje na kahlico (19.3.2007 21:01:03)

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1280077&mpage=1

Sem imela isti problem, zdaj pa ne vem, ali se ji ne da več ali pa ne vem za to.

Lp,

živa




jade1 -> RE: taščino uvajanje na kahlico (20.3.2007 7:03:23)

Meni se to zdi čisto ok. Jaz sem svoje otroke začela dajati na kahlo, že ko sta sama stabilno sedela in sta se oba zelo hitro navadila nanjo. Saj to zdaj ne pomeni, da mora pa otrok biti takoj brez plenic ampak, če mu vsake toliko rata naredit v kahlico pa sploh, če potem pokažete navdušenje mislim, da otroku ne bo to nič škodilo, prej koristilo. Moja dva sta oba hodila na kahlo in imela še plenice sicer sta na začetku večkrat naredila v plenici, kot v kahlo ampak počasi je bila plenička vse večkrat suha dokler nista sam rekla "mami dej mi gatke obleč". [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Dokler se otroka ne sili se meni zdi to čisto ok.
Evo meni je taveliko čisto odvadila od pleničk varuška, ker je čuvala še eno punčko, ki je bila brez plenice (čeprav je moja takrat že recimo 90% hodila na kahlo doma, pri varuški pa se nikoli ni v plenico, ker jo je že prvi dan začela dajati na kahlico) pa se je moji fino zdelo in mi je sama rekla, da noče več pleničke. Seveda sem bila vsa vesela in se prav nič nisem sekirala, ker nisem bila jaz tista, ki bi jo čisto odvadila pleničk.




Anonimen -> RE: taščino uvajanje na kahlico (20.3.2007 7:16:55)

Ne vem no, mislim da prvič to ni njena naloga, pa še malo prekmalu je,moj namen je bil poleti ko je več brez plenic.
Kaj pravite?


Ja, in kaj, če se punči prej tega nauči? Te bo bolelo, da jo je naučila tašča in ne ti? Da si bo tašča lastila zasluge? Daj no, bodi vesela, da se ji ljubi še dodatno ubadati z vnukinjo, če jo že "samo čuva". Drugače pa, saj veš, vrtec.




kalbo -> RE: taščino uvajanje na kahlico (20.3.2007 7:46:12)

Če tašči rata, se tebi ne bo treba s tem ubadat. Ne vem, zakaj bi to kakorkoli škodilo, razen če gre za prisilo.




Gordana-3 -> RE: taščino uvajanje na kahlico (20.3.2007 7:56:20)

moja jo je hotela že pri 8 mesefih, ko je pupa vedla sedet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] v glavnem pa moja tašča v vsem prehiteva, včasih kar za popenit ....




romy -> RE: taščino uvajanje na kahlico (20.3.2007 8:34:40)

Moj mali se je tudi pri isti starosti odvadil od plenic in to so ga odvadile v vrtcu. Za kar sem jim 1000 x hvaležna in jih še bolj spoštujem.

V čem je zdaj problem? Nočeš da bi tvoj otrok nekaj več znal? Čudno...

Tašča ima prav, če le otrok želi sedeti na kahlici, če pa je na kahlici pod prisilo je pa spet druga zgodba....




ŠpelaP -> RE: taščino uvajanje na kahlico (20.3.2007 9:18:08)

Pri vsem gre verjetno bolj za problem "tašča" kot "uvajanje na kahlico", a ne?! Tudi, če boš otroka dala v vrtec, ga bodo tam slej ko prej začeli navajati na kahlo. Kar je popolnoma normalno!

Naš pikec je šel v jasli z 11 meseci, počasi so ga začele vzgojiteljice navajati na kahlico, po dogovoru z njimi tudi mi doma - za večji uspeh. Pri 1,5 leta je bil popolnoma čist čez dan. Čez noč je pa še trajalo kar nekaj časa. Potem sem ga pa jaz enkrat preprosto vprašala, če bi bil brez pleničke ponoči, pa je rekel, da ja in od tedaj je tudi ponoči čist. 
Mi imamo tako kahlico na stolček s pokrovom. Ko smo pikeca navajali nanjo, smo jo imeli postavljeno kar v dnevni sobi v enem kotu in si je kar sam lahko slekel hlače in sedel nanjo, če ga je pritisnilo lulat ali kakat. Nakajkrat je še rekel, da ga tišči lulat ali kakat, potem pa je kar sam začel sedat nanjo in opravil potrebo. Tudi ponoči je šlo kar hitro. Nekajkrat sem ga še jaz spomnila, da je šel lulat, zdaj se pa že kar sam zbudi in reče, da mora iti lulat. Čez noč ima kahlico postavljeno ob postelji.




Anonimen -> RE: taščino uvajanje na kahlico (20.3.2007 10:52:36)

IZVIRNO SPOROČILO: srček

Pa kaj je s temi taščami? resno?
Moja je kar fejst ženska, otroka bomo sicer imeli šele septembra


Nooo.. predvsem zato, je fejst zenska.. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Sej mogoce je pa res.. in bo tudi jeseni in v bodoce taksna ostala..




lemavrica -> RE: taščino uvajanje na kahlico (20.3.2007 11:02:25)

To se mi pa res ne zdi nič narobe. Pri nas je tud dedek mojo sestrično učil hodit in je v njegovem varstvu prvič shodila pa se stric ni nič jezil zarad tega. Pa še marsikaj drugega jo je naučil. No pa v končni fazi je tud mene en del otroštva prababica vzgajala ko so bili ostali v službi pa ji je bla mami samo hvaležna.

Tle tud jat mislim da je bolj problem to da jo bi to pač tašča naučila in ne ti. Bodi hvaležna da ti jo nekdo čuva in se tako ukvarja z njo.




Pajaca -> RE: taščino uvajanje na kahlico (20.3.2007 11:07:24)

Dokler otroka ne sili na kahlico ne vidim nobnega problema. Če pa gre za siljenje, oz če otrok noče sedeti na kahlci, ona pa še vedno sili mi je pa mem.

Drgač pa pri nas v vrtcu otroke kmalu po 1rd dajo na kahlce in jih hitro tudi odvadijo od plenic. Jaz v tem ne vidim nobenega problema, edino to, da starše pozabijo o tem obvestiti, ker je odvajanje bolj enostavno če je sočasno torej vrtec in doma hkrati... oz v tvojem primeru tašča in ti.

Konc koncev od tega, da otrok sedi na kahli in dejansko not naredi nekaj pa do tega da se otroka odvadi od plenic je kar velik korak in če želiš to početi poleti je čist ok, da se otrok že sedaj navadi na kahlco.... k za otroke je to lahko velik bau bau.




tanikaa -> RE: taščino uvajanje na kahlico (20.3.2007 12:38:35)

Nekaj ne razumem. A moramo res vse, kar naredijo tašče, gledat kot na nekaj, kar je slabo? Pa pišuka babe, te ženske so mele prej otroke kot mi. Pa valda se jim vsaj približno sanja, kako in kaj se streže z otroki. In tudi mi bomo nekoč tašče. A bomo potem vedno znova hodile k ljubi snahici pa jo spraševale kdaj lahko damo bananico, kdaj lahko previjemo, kdaj lahko kakamo....... Pa dajte. A takrat bomo pa po snahah srali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

In zakaj hudiča je zdaj tak fejst pomembno, da gre mala lulat in kakat na kahilco 3 mesece prej, kot si si ti zamislila???? Punca, verjemi, za 10 let več ne boš vedela, koliko je bil star otrok, ko se je prvič usral v kahlico. Zato ne delat panike okrog tega.




Olivija -> RE: taščino uvajanje na kahlico (20.3.2007 12:45:33)

pri nam je celo moja mami težila s kahlico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], tako da ni vedno sama tašča tista slaba. Zdaj pri Juliji spet poslušam vse zgodbice o meni in drugih otrocih,ki so bili pri 18 mesecih brez plenic.

Ker je pa pri Ani vse skupaj dolgo trajalo in so bili vsi poskusi z navajanjem na kahlo okoli leta in pol neuspešni, zdaj pri Juliji sploh ne probajo več. Se mi zdi kr fajn, ker ima Julija mir in, ko bo sama pokazala interes za kakšno kahlo jo bomo pa že gor posadil.




tehnofil -> RE: taščino uvajanje na kahlico (20.3.2007 13:25:12)

IZVIRNO SPOROČILO: abi
Tašča namreč čuva mojo 15 mes. 

Vsak ki čuva otroka ima nek svoj način. Če ti je njen način napačen zamenjaj varuško. Če pa ti je taščina pomoč pri varovanju velike vrednost, potem moraš tudi sprejeti njen način. V vseh tistih delih, ki niso ravno skregana z zdravo pametjo.

Najlažje je jamrat in kritizirat. Koliko pa se s taščo o vzgoji punčke pogovarjaš?




muška -> RE: taščino uvajanje na kahlico (20.3.2007 13:36:04)

Ženske jaz ne razmem kaj je narobe z vami. Samo udrihate čez vaše tašče, ki vam delajo veliko uslugo, ko pazijo vaše otroke.

Jaz sem tudi našla nekega dne kahlico v taščini kopalnici, pa sem bila vesela, ko sem jo videla, ker mi ona s tem samo pomaga. Pa sem tudi našla stekleničko, ko sem mojega prav kar odvadila od nje, ja pa dobro mu jo je pač dala.Doma je ni bilo, pri njej se je pač še pocartal z njo. JA IN ??????

Sicer pa nima smisla, najamite si varuške po vaši meri, ali pa raje ne, mogoče bo tudi varuška imela kakšno kahlično fobijo. Najbolje je, da ostanete doma, pustite službo in tako 100% vzgajate otroka na svoj način!

Se opravičujem za tak post, ker to ni ravno v moji navadi, ampak navadite se že  enkrat uporabljat možgane!




tanikaa -> RE: taščino uvajanje na kahlico (20.3.2007 13:42:25)

Fijuuuu, Muška. Moje mnenje je isto, samo jaz nisem mela jajc za tako oster način [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Pajaca -> RE: taščino uvajanje na kahlico (20.3.2007 14:07:09)

A to je oster način???? Men se to zdi čist normalno povedano, kar je res je res. Tko da za to povedat res ne rabiš jajc.....

Če ste tko nezadovoljne z zastonj varstvom pri taščah in mamicah pač plačajte varuško po svoji meri..... k ena cena je pri vsakem varstvu.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>