Krema za mešano kožo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Lepota in moda



Sporočilo


skuštrana -> Krema za mešano kožo (22.3.2007 6:53:01)

Moja koža je zadnje čase en tak shit. Od vratu proti licem imam full mozoljev, tistih podkožnih, bljek, na licih pa full suho kožo. Za znoret. Sem si kupila green line za mozolje in je super za zono, kjer so mozolji, drugje pa naredi cel raztur (rdečica, lica me pečejo,...), tako da se po licih mažem s staro kremo..Ampak tole mazanje mi gre že malo na živce pa me zanima, katera krema je dobra za mozolje in za zelo suho kožo hkrati...V lekarni je rekla, da nima pojma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in da si naj pač mažem dve različni kremi..Predlogi, prosim...




dory -> RE: Krema za mešano kožo (22.3.2007 7:26:43)

jst imam enak problem...mislila,sem da imam izrazito suho kozo, kar pa je bilo glede na mozolje,ki se bohotijo v teh starejsih letih malo cudno...nabavla sem si masko in kremo za mesano kozo od nuxe...po 1mesecu uporabe je rezultat fuuullll boljsi..




Magi* -> RE: Krema za mešano kožo (22.3.2007 7:58:05)

nuxe je sicer zelo dobra kozmetika, pogosto pa vsebuje eterična olja, ki mozoljavo kožo znajo zelo dražit, zato previdno.

drugače je pa taka koža, kot jo opisujeta, najbolj zahtevna. in pogosto moraš res uporabljati dve kremi. eno za mozoljast predel, drugo za suhe predele. predvsem pa pazita, da vsebuje čim manj parfumov, eteričnih olj in ostalih snovi, ki še dodatno dražijo občutljivo kožo.




Felicity -> RE: Krema za mešano kožo (22.3.2007 9:02:29)

Najprej se moraš mozoljev nekako rešit, če je tvoja koža samo sedaj takšna. Meni so ful pomagali proizvodi za mozoljavo kožo od Eucerina, ker niso tako agresivni do zdrave kože.
Poskusit ni greh. Testerčke pa dobiš, če izponiš anketo na njihovi strani.
http://www.eucerin.si/test.htm




Annny -> RE: Krema za mešano kožo (22.3.2007 13:29:10)

Magi, res je, kar si napisala - glede Nuxe kozmetike.

Sama sem imela tja do 20.leta mešano kožo, zdaj pri 25. pa je postala prav komplicirana. Po eni strani mi odgovarjajo kreme za suho kožo, po drugi strani tiste za mešano, po tretji strani[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] mi pa najbolj paše 'nobena' krema (takrat imam najlepšo kožo).
V bistvu imam lepo in gladko kožo, ampak takoj ko uporabim kremo, ki mi ne paše, dobim kakšne rdeče pikice, izpuščajčke, včasih mozoljčke, ponavadi po čelu.

Kupila sem si Nuxe Nirvanique kremo in spet izpuščajčki...zdaj jo uporablja kar moj možek, njemu paše vse[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Večina znanih (in ponavadi dragih) kozmetik mi ne odgovarja (Dior, Lancome, Clinique nikakor, vsaj tisto, kar sem preizkusila!)

Zase sem ugotovila, da mi najbolj paše, če za cel obraz uporabljam kar tisto kremo za okrog oči (jaz imam Biotherm Aquasource), ker je izredno lahka in mi ne draži kože, tudi porabi se je bolj malo.
Za lica (ki niso tako občutljiva) imam Avene Hydrance optimal, s katero sem trenutno zadovoljna.

Tudi sama bom vesela še kakšnega predloga:-)






asso -> RE: Krema za mešano kožo (23.3.2007 10:16:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Annny

za cel obraz uporabljam kar tisto kremo za okrog oči (jaz imam Biotherm Aquasource), ker je izredno lahka in mi ne draži kože, tudi porabi se je bolj malo.



Sej Biotherm Aquasource gel je tudi za cel obraz. Jaz imam to kremo in tudi takšno problematično kožo mešano, ki mi ne paše vsaka krema... in ta je glih prava. Kožo samo navlaži, jo ne masti. Uporabljam jo pa po celem obrazu tudi okrog oči. In res, porabi se jo zelo malo. Zdrži tam tudi več kot dva meseca...




lolipop -> RE: Krema za mešano kožo (23.3.2007 15:39:45)

Eucerin Q10 Fluid za mešano kožo - tole odgovarja meni

Probaj še Vichy za nečisto kožo. Čistilni gel je drag ko žafran, sam tako super.




Anonimen -> RE: Krema za mešano kožo (24.3.2007 18:08:53)

Od vseh sprobanih mi še najbolj odgovarja od Apotheker Scheller za mešano kožo. Samo jaz nisem tako izrazito mozoljasta, tam kjer pač sem.




Stran: [1]