Ob koncu leta nebo več možno prijavti otroka?? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja



Sporočilo


_andreja_ -> Ob koncu leta nebo več možno prijavti otroka?? (27.3.2007 19:44:54)

Ali je res da naslednje leto nebomo morali več prijaviti otroka ob koncu leta tako kot letos, in bodo otroci morali biti v davčni olajšavi čez celo leto? Katera ve ali je to res?




alfa -> RE: Ob koncu leta nebo več možno prijavti otroka?? (27.3.2007 20:56:40)

To baje ne drži, drži pa, da bo malo bolj zoprna procedura, če ga ne boš imel med letom v olajšavi. Ke bo ljubi DURS tako prijazen in nam bo kar sam izračunal, izpolnil in natisnil dohodnino, boš ti moral, če boš naknadno uveljavljal otroka, dati na DURS neko vlogo v kateri boš obrazložil, da bi ga rad uveljavil kot olajšavo.....,  vsaj tako je bilo rečeno na enem od seminarjev za dohodnino.
To je zadnja cca 2 meseca stara informacija, če pa se je kaj spremenilo pa trenutno ne vem.
Pravzaprav tuci mene zanima kaj je zdaj s tem.
LP!




Shorty_ -> RE: Ob koncu leta nebo več možno prijavti otroka?? (28.3.2007 19:19:22)

Ker sem bolj nova v teh zadevah (rodila sem 12.12.2006 in je samo mož zaposlen) me zanima kako lahko še drugače prijaviš otroka kot v dohodnini[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image]




Anonimen -> RE: Ob koncu leta nebo več možno prijavti otroka?? (28.3.2007 19:23:04)

lahko ga prijaviš tako, da ti vsak mesec upoštevajo oljašavo in plačuješ od plače manjšo dohodnino ali pa potem pa na koncu leta.
Moj je šel ravno danes [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  odjavit iz olajšav, ker jo bo raje konec leta uveljavljal.
Mu pa v računovodstvu ni nič rekla, da se  konec leta ne bo več uveljavljat,.




Stran: [1]