Količina GH ob uvajanju (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


banja -> Količina GH ob uvajanju (6.4.2007 11:52:32)

Pozdravljene!

Mene pa zanima koliko časa ste vi uvajale da ste prišle do enega celotnega obroka GH? Jaz sem začela z uvajanjem pred enim tednom (kuhano jabolko) - najprej bolj redko in nato zmeraj bolj gosto. Danes sem naredila kar gosto kašico. Moji punčki (stari sta 4,5 meseca) sta pojedli vsaka po cca. 35 žličk in potem sem ju (kot ponavadi) podojila, vendar ena ni pojedla skoraj nič, ena pa zelo malo. Očitno sta imeli dovolj jabolka. Zanima me ali mogoče uvajam prehitro? 
Zanima me tudi koliko časa ste ostale samo na enem obroku GH oz. kdaj ste uvedle 2 obroka GH in nato 3 obroke.
Kdaj pa ste začele uvajati zelenjavo? Sem pač malo zmedena, ker eni pravijo da je boljše najprej uvajati sadje, drugi zelenjavo.

Lp




rainbow -> RE: Količina GH ob uvajanju (6.4.2007 20:36:58)

Mislim, da je to kar lepo, kar sta pojedli, je že en obrok.

ja, res se nasveti glede tega razlikujejo.

Jaz sem tudi začela s sadjem, jabolko, banana (ali pa kako drugo sadje, ki ni alergeno-jagode, kivi, to naj še počaka), da lahko potem to dvoje mešaš in premakneš na kasnejšo uro, da potem uvajaš dopoldan nove stvari, mogoče kakšno zelenjavo.
Pa potem, ko dobiš spet nekaj kombinacij za zelenjavni obrok (ena hrana naj bi se uvajala na min 4 dni, odvisno kako jo pač otrok sprejema in da vidiš, ali je kakšna alergija), pa kosmiči-ovseni;
po osmem tudi gluten;
nadaljuješ z mesom, pa potem vmes spet kako novo sadje, pa potem že ribe, pa rumenjak, se mi zdi.
V glavnem, beljaka ne do 1.leta;

naj me kdo dopolni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




dalin -> RE: Količina GH ob uvajanju (6.4.2007 21:47:42)

Jaz sem začela z GH pred slabima dvema tednoma,do šestega meseca pa sem ga samo dojila(to tudi priporočajo).Začela sem z zelenjavo,mu pa dam tudi že sadje.Zaenkrat ima samo en obrok GHin to okoli poldneva kot kosilo.Čez kakšen teden,mogoče,pa bom začela še z enim obrokom GH.Sicer je pa Rainbow kar lepo napisala.




eva10 -> RE: Količina GH ob uvajanju (13.4.2007 9:59:35)

Jaz sem tudi začela pri taki starosti kot ti uvajat GH. Najprej s sadjem, vsako sadje 3 dni. Na zečtku je pojedel samo par žličk, potem pa vsak dan vedno več. Po 14-ih dnevih je pojedel že za cel mali frutkov lonček. Zato sem potem začela z zelenjavo, na enak način kot sadje. Najprej se je zelo kremžil in kar malo davil. En dan pa mi je kar naenkrat vse pojedel. Najprej je pojedel 120g, sedaj pa ža kar 190g. Pri 6-ih mesecih sem začela z mesom, ki sem ga zmiksala med zelenjavo. V bistvu tu ni bilo nobenih problemov, ker ga po moje med vso zelenjavo sploh ni čutil. No sedaj, ko je star 6,5 meseca pa smo začeli še s skutkami, ki pa jih od vsega najbolj obožuje. Aja vzporedno s sadjem sem mu v mlečne obroke mešala tudi riževe kosmiče, najprej v flaško, nato pa na žlico, sedaj pa je tudi že mlečne kašice z glutenom (najraje keksolino). Alergij na srečo ni imel, prebava se mu je z uvajanjem GH popolnoma izboljšala. Pred tem je imel večje probleme z zaprtostjo pa tudi lepše pridobiva na teži. Pri 3,5 mesecih je namreč začel zavračati mleko in zato ni vredu pridobival na teži.




Peli -> RE: Količina GH ob uvajanju (13.4.2007 23:05:51)

Jaz sm mojemu dala toliko kolikor je hotu pojest, potem pa nič mleka dokler ga ni sam hotel.




emaa -> RE: Količina GH ob uvajanju (14.4.2007 8:48:35)

naša dva premalo pojesta na obrok GH tako da jima moram dodajat mleko. Če David poje 50ml (največ je pojedel 70) je že uspeh, Luka poje malce več in bo verjetno počasi že cel obrok dobil lahko po žlici.




BONHEUR -> RE: Količina GH ob uvajanju (17.4.2007 18:22:43)

Ja, to mene tudi ful zanima. Vsi pravijo, da se moraš ravnati po otrokovem apetitu. In ravno zato smo mi po enem mesecu uvajanja GH že na treh obrokih in imamo ful probleme z zaprtjem. Vso hrano ima ful rad in je poje veliko. Zdaj me pa zanima: a so trije obroki preveč pri sedmih mesecih in ali ve otroku ful omejujete količine, ki jih želi pojesti?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.4.2007 18:32:16)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




BONHEUR -> RE: Količina GH ob uvajanju (2.5.2007 21:21:29)

Sončica, jaz sem oa sklenila, da se ne bom več obremenjevala s tem, koliko poje. Pa ja ne bo menda lačen. Dokler se ob vsej GH še zadosti doji in je zdrav in zadovoljen, naj pač ima tri ali štiri obroke GH, če mu paše. Ko se mi zdi, da mu moje mleko ne zadošča več. Saj količinsko ga je še hvala bogu zadosti, vendar bi on rad še kaj bolj konkretnega.
Ja, jaz ga tudi dojim, kadar mu zapaše. In se mi zdi, da popije zadosti mojega mleka, pa še kašice mu delam z njim. Zaprtje se je zdaj tudi izboljšalo. 




Stran: [1]