vročina, viroza (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


ur+sa -> vročina, viroza (10.4.2007 9:47:38)

zdravo!
Moji "komaj preživeti" prazniki so se začeli z vročino in virozo (bolečine v želodcu-strašne, boleče, in seveda bruhanje.... ) okužla sem vse v svoji bližini...Tko da ja...mučni prazniki ni kej...
po cele dneve sem ležala k ena krava na kavču, in mojnabolši prijatelj je bil LAVOR[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

pa me zanima...ali to lahko kej vpliva na plod/zarodek/[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]??
kako naj blažim vročino, katere tablete lahko jem?

Hvala, LP




Anonimen -> RE: vročina, viroza (10.4.2007 9:51:07)

Tudi jaz sem se danes zbudila z bolečim grlom pa čudno se počutim, upam, da ne bo kaj hujšega. Kolko vem lahko vzameš samo navadni lekadol. Kako pa to vpliva na plod pa ti ne znam povedat, vprašaj ginekologa. Ker če si tolko bruhala se moraš pazit, da ne boš dehidrirala. Po moje bo ginekolog najbolj vedel. Drugače pa kak prepečenec lahko ješ, tega priporočajo vedno, ko si bolan. Upam, da ti bo kmalu bolje.

LP




Lusa -> RE: vročina, viroza (10.4.2007 9:52:53)

V katerem mesecu pa si?Prvo trimesečje je najbolj nevarno za plod.Jaz sem imela od 7-12t virozo ,občasno z vročino  ,potem se je stopnjevalo v nožnično vnetje in žal nas je naš fantek zapustil.Je sicer to majhna verjetnost ,ampak pri meni je žal bila.Seveda pa je to samo domneva zdravnikov.




ur+sa -> RE: vročina, viroza (10.4.2007 9:58:08)

lusa v 8 tednu sem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




BaByGiRl -> RE: vročina, viroza (10.4.2007 10:22:24)

Me veseli, da si v 8 tednu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Najbolje je, če ne ješ nobenih tablet in probaš zgurat tole samo z mrzlimi obkladki proti vročini. Saj viroze hitro minejo. Samo veliko pij.
Glede zarodka je pa tko 50/50 prvo trimesečje.
Upam, da hitro izgine viroza.
Pri naslednjem G pregledu, pa povej za tole virozo. Če pa se ne neha, pa pokliči svojega G in vprašaj za nasvet.

Držim pesti.




valči -> RE: vročina, viroza (10.4.2007 10:50:09)

Jaz sem imela virozo v 7.tednu z visoko vročino,sem mogla vzet lekadole,pa v 10.tednu tudi,sedaj sem v 13.tednu,pa upam,da bo mir s tem.
Počivaj,pa če imaš vročino,bolje da vzameš,kot,da ti naraste.Seveda samo lekadol.




Eca -> RE: vročina, viroza (10.4.2007 10:51:32)

Bruhanje lahko ustaviš s svečkami Torekan, ki jih dobiš na recept....če slučajno bruhanje ne poneha po 3-4 dneh. Pazi, da ne dehidriraš! Spij kakšen šipkov čaj ali bebi čaj. Strup za razdražen želodec so kamilice. Pij po požirkih. Pojej kakšen prepečenec.

Jaz sem tole "[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]" fasala na začetku nosečnosti 3x pa sem sedaj dogurala do 37. tedna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Ne preveč razmišljat o [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] kaj bi lahko bilo narobe, pa pazi nase!

Lp, Eca




ur+sa -> RE: vročina, viroza (10.4.2007 10:59:06)

počivat glih ne morem, k moram delat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], ...

hvala vam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




ronja -> RE: vročina, viroza (10.4.2007 14:12:32)

Proti vročini lahko vzameš Lekadol, lahko tudi 2 naenkrat, če ne prime en. Meni so ga priporočili, ko sem mela nekje okoli 40 vročine in se mi je bledlo... Zaenkrat zgleda z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] vse ok, upam, da moja vročina ne bo vplivala nanjo... Sem bila pa bolana skoraj celo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. Ne se sekirat, ker naredit itak nimaš kaj, otroček  pa v principu vzame, kar rabi.  Ko so mi končno odkrili pljučnico in dali prave antibiotike, je bilo pa hitro boljše in zdaj ne bruham več vsak dan, ampak samo še 2x na teden, nekje... Če te to kaj potolaži...




Stran: [1]