otroški dodatek malo drugače izračunan (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja



Sporočilo


p@tricij@ -> otroški dodatek malo drugače izračunan (13.10.2004 14:45:28)

mene nekaj zanima, ker še nisem zasledila te teme. do marca letos sem imela status študentke. od marca naprej pa me je zaposlil mož, ker sem bila noseča. rodila sem meseca julija :roza:in tako morala oddati vlogo za otroški dodatek že marca in nato še julija za novorejenčka.
ker pa jemljejo podatke za izračun iz prejšnjega leta, sem mislila da bo tudi tako. ampak meni so vzeli za izračun iz tega leta in tako sem dobila manj otroških dokladov, kot bi jih morala. tako mi bodo tudi drugo leto vzeli iste podatke za izrčun.
ali menite, da je to prav? kam naj se obrnem?

hvala.:sloncek:




Taša -> otroški dodatek malo drugače izračunan (13.10.2004 16:21:26)

Mislim da bi ti jih morali vzeti za lansko leto. Meni so jih vzeli za lansko leto, pa sem tudi začetek avgusta ponovno oddala vlogo-ker smo dobili novorojenčka...Pokliči na CSD in jih vprašaj zakaj tako LP




kimi -> otroški dodatek malo drugače izračunan (18.10.2004 0:07:57)

Vsem jemlejo za lansko leto. Vsaj tistim, ki jih jaz poznam




SISI25 -> otroški dodatek malo drugače izračunan (19.10.2004 18:48:34)

Če si v preteklem letu študentka ali brezposelna ti vzamejo tiste podatke ko si zaposlen. Tudi če bi bila v prejšnjem obdobju zaposlena in bi sedaj postala brezposelna bi ti vzeli podatke od zdaj ko bi se ti prihodki povečali.
Skratka ob spremembi iz brezposelnosti v zaposlenost in obratno vzamejo najnovejše podatke, ker se ti finančno stanje s tem spremeni.

Tako je razložila meni, če pa je kje kako drugače pa nevem.




Stran: [1]