Močna endometriza (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo



Sporočilo


Detece -> Močna endometriza (20.4.2007 22:04:56)

Pozdravljene punce!

Sem nova na forumu, imam pa en kup vprašanj, ampak bom vseeno poskušala biti čim bolj kratka.

Stara sem 24 let. Prejšnje leto se mi je življenje temeljito spremenilo. Zaradi bolečin v križu in v trebušni votlini sem hodila od zdravnika do zdravnika, dokler le nisem obiskala na koncu tudi ginekologinjo. Za moje bolečine je bila kriva ogromna (10x10) cista na levem jajčniku. Julija sem bila operirana, kjer so mi cisto in seveda tudi jajčnik odstranili. Bila je endometriotična cista. Imela se tudi polno eniometriotičnih žarišč. torej diagnoza - endometrioza. S hormonsko terapijo, ki je trajala 2 meseca so mi ščistili tudi vsa enometriotična žarišča, ki so še ostala. z oktobrom sem začela jemati KT, ki naj bi mi pomagala preprečevati novo nastajanje teh žarišč. januarja letos (po 4 mesecih KT) sem ponovno začutila, da se v mojem telesu nekaj dogaja. ponovno sem hodila k ginekologinji, ki me je mirila in prepričevala, da je z mano vse v najčepšem redu in naj ne paničarim. Vseeno sem se odločila za samoplačniški pregled. In spet endometriotično žarišče! Diagnoza - močna endometriza! In to po samo cca 4 mesecih zraven KT (ki naj bi to preprečevale).
Po priporočilu zdravnikov naj bi zanosila, saj je to najboljše zdravilo. Žarišče se nahaja za maternico v neposredni bližini črevesja. takšno žarišče odstranijo šele kadar je to nujno potrebno, saj je morajo v takšnem primeru v veliki večini odstraniti zudi del črevesja....operačija je zahtevna in ne nedolžna.....To pomeni, da zame predhodne terapije za zanositev ni.

Mi lahko katera, ki bolezen pozna in ve o čem govorim pomaga s kakšnim nasvetom!?

Če želim zanositi moram prenehat z KT, kar pomeni še pospešitev moje bolezni. S to boleznijo se težje zanosi, imam samo še en jajčnik! Kaj se bo zgodilo z mojim telesom v primeru, da delam na otroku eno leto (kar je malo) in se v tem času logično ne morem zdravit, glede na to da sem poleg terapije s KT v 4 mesecih dobila VELIKO žarišče?

Hvala za odgovore!




Anonimen -> RE: Prestrašena! (20.4.2007 22:26:29)

Zamenjaj ginekologa. Prvo se pozdravi, nato pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Verjetno ti ginekolog ni povedal, da endometrioza povzroča splav, kar bi bilo v tvojem primeru zelo verjetno, glede na to, da je ta ondometrioza zelo velika oz. ponavljajoča. Jaz imam operacijo 14. junija. Pred tem sva jo nekako z g. samo opazovala( eno leto), zadnjič pa me je zelo zvilo, da sem pristala na urgenci. Ko je lansko leto g. opazil endometriozo, sem ravno tako kot ti dobila KT, po katerih naj bi takoj zanosila. Ker pa se to ni zgodilo in ker sem imela zadnjič take težave, smo se odločili za operacijo. Svetujem ti, da zamenjaš ginekologa, ker glede na to, da so ti odstranili tudi en jajčnik, rabiš res odličnega ginekologa, ki ti ne bo dajal takih izjav in takega, ki mu boš maksimalno zaupala.

Priporočam ti DR. Merlota:

http://www.dr-merlo.si/


Pokliči, pri njemu dela ena zelo fejst sestra Miljana, pa se bosta lepo pogovorili za prvi pregled.




Detece -> RE: Prestrašena! (20.4.2007 22:36:57)

Ja se strinjam z zamenjavo g in tudi delam na tem. Hvala za nasvet, ampak glede na to, da sem iz SV SLO mi ne pride v poštev.

kar se tiče splavov vem, vem veliko o bolezni. Se pa bojim kako bo z mojo zanositvijo in me je zanimalo ali je imela katera že podobno izkušnjo.

Lp




biba26 -> RE: Prestrašena! (22.4.2007 8:24:02)

Tudi jaz imam endometriozo in sem bila na OP že pred 6 leti. Po operaciji sem se zdravla še eno leto in sicer začela z 8 tabletami Danovala,sicer bi naj trajalo le pol leta,a se je vse skupaj zavleklo.Vrjetno je trajalo nekoliko dlje že zaradi teka,ker so mi jajčnik pustili in smo pač tvegali z še eno operacijo pa nam je nakoncu vseeno uspelo.
Meni moj G ni nikoli dal tabletk,ker sem se že od začetka trudila zanosit.Čeprav se mi je kasneje ENDO ponovila sma vse uredila z tabletami.No lani sem sicer imela spet eno bulico,ki pa so mi jo po pomoti pri punkciji prdrlai-bolečina nenormalna,a so mi vrjetno nardili uslugo,lani sicer nisem zanosla imam pa vse upe za ta postopek.Braz cist in endometrijoze.
Zato ti tudi jaz svetujem,da menjaš G in se posvetuješ še skom. Po  moje bi bilo dobro se tudi čimprej ogkasit v ambulanti za neplodnosz.

Pa veliko sreče![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Detece -> RE: Prestrašena! (23.4.2007 23:27:46)

Nisem najbolje razumela, kakšne so to tabletke Danoval, to je bilo za zdravljenje endometrioze? Jaz sem dobivala 2 meseca po operacije hormonske enekcije s katerimi so mi povzročli neke vrste meno. Bila sem brez [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], imela sem valove, počutje je bilo na psu. Po tem pa KT. Bom dobila kakšne tabletke, ki bi mi pripomogle k zanositvi. Kako je pa z umetno oploditvijo, a imamo ženske s takšno boleznijo kaj prednosti?




Anonimen -> RE: Prestrašena! (24.4.2007 6:05:29)

Tudi jaz sem imela endometriozna žarišča in bila pred 3 leti operirana. Po laparoskopiji smo neki časa čakali ali bo kaj ratalo po naravni poti, potem pa še histeroskopija in šele lani takega časa na IVF. Vsi 4 postopki umetne oploditve do zdaj so bili neuspešni, seveda krivec ni endometrioza. Ker so mi pri zadnjem postopku ugotovili, da se je spet vrnila, me je postalo strah, da bo motila naslednji postopek, zato sem vprašanje zastavila Pušenjaku. Le ta je reku, da sama endometriozna žarišča ne motijo ne postopka, ne vgnezditve, ne zanositve in nosečnosti, so pa lahko endometriotične ciste velik problem in tudi vplivajo na slabšo vgnezditev in kasneje v nosečnosti velike bolečine, ki pa si ponavadi G ne znajo razlagat od kod, če seveda nosečka ne ve za te ciste. Da bi ap endometrioza vplivala na pozitivnost pri postopku, ap nikakor ni za pričakovati. V samem postopku ne pomeni nič, kot da je ne bi bilo, razen seveda če imaš endom. ciste. Vendar tudi s temi cistami se da zanosit brez problemov, zato pogumno. Prednost zaradi endometrioze nimaš, ko prideš na vrsto, si pač v čakalni vrsti za ostalim. Takoj ko te specialist za neplodnost da na čakalno vrsto boš čakal na psotopek, če še nisi pri specialistu, pa kar stopi do njega, on bo ocenil stopnjo, odredil kako operacijo, če bo potrebna, naredl še kako preiskavo, spermiogram in potem oddal vajine papirje na konzilij. To naredi čimprej, ker se boš načakala.

srečno vsem pupam z endometriozo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/miska.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/miska.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/miska.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley30.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley30.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley30.gif[/image]




biba26 -> RE: Prestrašena! (24.4.2007 8:35:47)

Ja Danoval so bile za zdravljenje endometrijoze,drugih tabletk nisem imela in tudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] sem imela normalno mi jih niso nič zavirali!




Detece -> RE: Prestrašena! (24.4.2007 22:13:42)

Kot izgleda ja punce, se verjetno akcija šele začenja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]! Malo se mi pa vseeno ne zdi pošteno, da ženske s takšnimi problemi nimamo mogoče malo prednosti pri umetni. Ampak koliko sem jaz razumela endometrijozo (v težji obliki), je nosečnost edino zdravilo za njo in se lahko bolezen le na ta način ustaviš.

No sicer pa je res, da sem šele na začetku delanja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in morda pretiravam. Hvala vam za odgovore!





Detece -> RE: Prestrašena! (24.4.2007 22:14:42)

Popravek - "nepošteno"




Anonimen -> RE: Prestrašena! (25.4.2007 7:39:23)

nepošteno, pošteno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], pač. Je kar nekaj primerov, ko so zanosili z endometriozo, hudo in manj hudo oz mičkeno, zato vsaj jaz ne vidim razloga, zakaj bi moral direkt na IVF, lahko pa bo tvoj G videl razlog in te direkt poslal, nikoli ne veš, pusti se presenetit in se ne obremenjuj že zdaj s tem, ko še sploh ne veš kaj dejansko te čaka. Če pogledaš, pa obstajajo primeri, ko ženska nima nobenega jajcevoda in šanse, da po naravni zanosi so praktično nične, pravtako če ima moški slab oz zanič spermiogram. le ti primeri, grejo brez nadlajnih preiskav direkt na konzilij, vendar tudi tam morajo čakat lepo v vrsti, brez prednosti.
Je moj primer pošten, nepošten? Že celo življenej imam nezrele/zanič celice, nisem prigurala do ET vso do zdravlejnja v tujini (ET sem tu doživela, vendar so celice vseeno bile preslabe), v sloveniji so mi vsi G rekli naj grem v prago po donorsko celico, ker je precej očitno, da z mojih ne bo nič. V sloveniji pa na darovalski postopek ne smem, ker imam svoje celice, ap naj so te še tako zanič in naj je še vsem tako jasno, da nikoli ne bom mogla met otroka  s takimi celicami, mi še zmeraj ne bojo dali darovalkine celice. se ti zdi to pošteno?? najbrž ne, jaz se lahko matram celo življenje, ti pa v tvojem primeru počakaš kak mesec ali dva več, kot uni s prednostjo. Ja tako je, marsikaj ni pošteno, pa se s tem ne smeš obremenjevati. Zamisli se raje, kolk si lahko srečna, da maš takega partnerja, ki ti stoji ob strani, glede na vse, da si zdrava, da nimaš kake hujše bolezni, da imaš prijatelje in ljudi, ki ti stojijo ob strani, da boš nekoč, kljub hudi endometriozi lahko imela otroka, če glih po trnovi in dolgi poti, amapk otroček bo tvoj......... razmišljaj pozitivno, naredi neki zase, tako psihično in fizično in ti bo lažje čakat, lažje boš šla skozi to kalvarijo, kot pa če se boš ubadala zakaj, zakaj, se stalno spraševala in jezila na druge. V sloveniji je veliko neplodnih parov, vsi si želijo otročka....... Kar je pošteno oz nepošteno, pa pusti pred vrati, ti bo veliko lažje, saj boš v življenju naletela še na mnogo ovir, ki niso poštene.




Detece -> RE: Prestrašena! (25.4.2007 10:21:43)

Mišek13 lepo si mi povedala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]!

Vseeno bi pa rada malo bolj razložila zakaj sem takšnega mišljenja. Vem, da je veliko primerov, ki imajo veliko manjše možnosti zanositve kot ženske z endmetriozo, vem da vsi čakajo,...itd.
Razumeti je pa potrebno tudi to, da ženske, ki imajo endometriozo (močnejšo) imamo drug problem - zdravstveni. Meni osebno ni toliko pomembno ali bom otroka imela naslednji mesec ali čez 10 mesecev, sej sem še mlada.
Moje stanje: v treh oz. 4 mesecih kljub hormonski terapiji se mi je bolezen pojavila in to v še močnejši obliki kot prej. Če začnem delat na otroku logično moram prenehati z jemanjem KT, kar pomeni da se bolezen še pospeši. A si potem takem lahko privoščim leto dni ali še več???? mislim, da ne, ker v tem letu bi mene "razjedlo".....meni bolezen z vsako menstruacijo dela večjo škodo.....nekatere ženske grejo na operacijo 2krat, druge tudi 20krat....Jaz morem zanosit iz zdravstvenega razloga in ne iz razloga želje po otroku (seveda je tudi ta prisotna)....ker če otroka ne bom mogla imet bom živela naprej tudi brez njega....verjetno lažje kot brez črevesja, ledvic,...itd...in moja izjava o "nepoštenosti" je temeljila na tem!.....Pošteno pa v nobenem primeru ni, da mora katera koli ženska biti za kaj takega na čakalni listi......Morda zadeva ni toliko kritična....še ne vem kako zadeve potekajo in verjetno so tudi rešitve....to razmišljanje temelji zgolj na moji predstavi...

Nisem tudi oseba, ki bi ji bil največji življenski problem ali je svet, življenje do mene pošteno ali ne.....ovir sem do svojega 24 leta imela več kot 90% ljudi do 50tega leta.....zato gledam na svet optimistično, ampak tudi realno....

Dopuščam seveda tudi možnost, da je moje mnenje napačno in da bom ga morda spremenila.....in vesela sem tudi kadar mi kdo tudi kakšno "krepko" pove...

lp




Anonimen -> RE: Prestrašena! (25.4.2007 10:44:14)

detece (kolk fajn nik [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]) te razumem in vem kaj prinaša huda endometrioza, celo ko jo imaš na črevesju, mehurju itd in ti je sploh ne morejo cele odstranit. Zato pa sem ti napisala, da bo lahko tvoj G povsem drugače razsodu in te dal takoj na konzilij. Hude so te naše poti, hude in trnove so za vse. Ni kaj, vsi smo odvisni od volje G, on je naš bog, ko se njim sprdne, te šele takrat pošljejo na IVF. Meni so 3 leta govorili premladi ste, nič vam ni, vse je ok, partner je ok, in šele na IVf so odkrili 2 vzroka neplodnosti, prej pa vse ok. Res so G bogovi, zato pa je potrebno čim prej do njih, pa to ne mislim navadnega, ampak G za neplodnost. Ob tem pa uporabljati vse mogoče poti, ki ti olajšajo in skrajšajo pot do postopka.
srečno detece[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Detece -> RE: Prestrašena! (25.4.2007 11:03:58)

Ja res je, da si zdravniki mislijo, da so bogovi:).....Meni so lani cisto in endometriozo odkrili v poletnem času ko so bili dopusti....v bolnici so mi rekli, da med poletjem operirajo samo res kritične primere in rakaste...tako da naj na pregled v bolnico pridem šele septembra, do takrat pa mi priporočajo naj ne hodim na morje, naj čim bolj mirujem, ker mi lahko cista zaradi velikosti (10x10cm) poči in v tem primeru moram biti urgentno operirana in je fajn da sem blizu bolnišnice....si lahko zamislite???....no hvala bogu me je pote en drug zdravnik vzel na pregled in me takoj naročil v bolnico na operacijo, češ nimamo kaj čakati, zadeva je kritična...

Kar mrzlica me spreleti, ko se spomnim da bom skozi te stvari morala ponovno.....




Anonimen -> RE: Prestrašena! (25.4.2007 11:08:42)

Katastrofa, upam, da ti bo od zdaj naprej šlo bolj gladko. Kokr sem razbrala, še nisi v nobenem centru, al se motim?




Detece -> RE: Prestrašena! (25.4.2007 12:14:33)

Ne še nisem...nekako sma se s fantom v tem mescu odločila, da bova začela delat na[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. Trenutno se naročam pri zdravnikih na raznih pregledih, moram pa se še naročit v ambulatno za zdravljenje nepolodnosti, da mi iz prve roke povejo kako k stvari pristopiti.

Čeprav so mi že prejšnjo leto povedali, da naj počasi začnem razmišljati o otroku, vseeno zadeve nisem vzela dovolj resno, dokler se bolezen ni pojavila ponovno.
Problem je tudi bil malo v tem ker sva oba še mlada in študenta. Jaz sem se z letošnjim leto zaposlila, mogoče malo tudi iz tega razloga da lahko začnem razmišljat o družini...zdaj sva oba za to in to me je dost pomirilo....zdaj pa kaj bo bo....poskusili bomo....





Anonimen -> RE: Prestrašena! (25.4.2007 12:21:19)

ćim prej se naroči, da boš vsaj vedela na čemu si, pol pa glede na izjavo G za neplodnost (mislim, da še najbolj ve, kako se streže tej zoprni endometriozi) bosta vedela kako naprej ali s svetlobno hitrostjo ali počasi. srečno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]




Lana25 -> RE: Močna endometriza (25.4.2007 14:19:22)

Hej,
še ena z endometriozo. Nisem vsega prebrala kar so ti druge napisale, lahko pa ti napišem kaj je meni rekla moja G po laparoskopiji s katero so mi ugotovili 5 žarišč endo. v trebušni votlini in na desnem jajčniku. Njene besede so bile: Čim prej zanosite! Endo. je neozdravljiva in je velika možnost, da se znova pojavi še najraje na zarezlinah, ki so na mestih, kjer so mi jo odstranili. Če vam v treh mesecih ne uspe, pa prite nazaj in dobite napotnico za umetno. S temi besedami me je resnično prestrašila. Sama nimam fanta, tako da na otročku ne morem delat in me skrbi, da bo kdaj zaradi te bolezni postalo prepozno, ker me zdaj eno leto po operacije še vedno vse boli, kot da mi sploh nič ne bi odstranili, tako da so nova žarišča tudi pri meni sigurno že nastala. Tako ti lahko rečem samo to, da vem in razumem kako te skrbi. Držim pesti, da ti kljub endo. uspe zanositi po naravni poti in to čim prej.




Detece -> RE: Močna endometriza (25.4.2007 15:12:01)

Jaz imam hvala bogu dolgoletnega partnerja, s katerim se razumeva v mejah normale:) Priznam pa da sem zdaj morala kar nekaj truda vložit v prepričevanje, ker kljub temu da si [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] želi tudi on, ga je bilo strah narediti ta korak. Zdaj ko se je tudi on odličil za to mi je lažje.

Lana25 priporočam ti, da si malo prebereš na spletu članke o makrobiotiki. Jaz verjamem v njo. Sicer sem s tem prehranjevanjem začela 2 meseca nazaj in sem še tudi nova v tem in se učim, ti povem da vsekakor deluje. Po enem mesecu te prehrane sem imela popolnoma nebolečo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], kar se ni zgodilo že zelooooooooo dolgo; namenoma sem šla na odvzem krvi in rezultati so bili odlični.
Povem ti da ni enostavno in da je potrebno ogromno truda, vendar se z voljo in željo po zdravju da in da sploh ni tako slabo. Pa še nekaj kilogramčkov sem zgubila:)....lahko ti dam tudi kak nasvet če želiš.





lara light -> RE: Močna endometriza (27.4.2007 15:07:56)

Draga Detece, Lana 25, Misek 13 in ostale,
sem se ena z endometriozo in rada bi z vami delila mojo dosedanjo izkusnjo, saj iz vasih besed cutim socutje, cutim tudi vaso bolecino, obenem pa razgledanost in visoko sposobnost, skratka zdite se mi prekrasne osebe.
Lani so mi po nakljucju odkrili 5 cm cisto ob jajcniku, konec januarja letos so mi jo lapar. odstranili in odkrili st. zarisca po potrebusnici, maternici, jajcevodih,.. diagnoza razsirjena endom. in cimprej zanosit.
Moje menstruacije ostajajo bolece, vcasih neznosne in morajo prit pome v sluzbo, tako hudo je.   
Po dveh mesecih od operacije sem pridelala 3 male in eno vecjo cisto. Razen bolecih menst. tezav z zdravjem nimam nobenih in sem ok.
Za mano je 1. mesec klomifena in s partnerjem si zeliva otroka.
Tudi jaz bom, ce ne bo uspeha po naravni poti, cakala na umetno in vem da so vrste dolge, pa ceprav samoplacnisko. Kdo ve, koliko se bodo ciste do takrat povecale? Kje vse se mi bodo se pojavile? A naj tuhtam o tem? Ne, ne bom. Predala se bom uzitkom zivljenja in kar se bo zgodilo se pac bo.

Glede prehrane pa lahko dodam se to. Ce bi se morala opredeliti spadam prej v skupino ljudi, ki skrbijo za zdravo zivljenje kot ne. Odkar sem izvedela za endom. cisto, 09/06, sem poskusala marsikaj. Homeopatijo, diete, kopeli, obkladke, sadne sokove, caje itd...cele dneve sem poleg sluzbe skrbela le zase in se ukvarjala s tem. Strasno naporno je bilo. Vse mogoce procedure cez dan, ponoci...nekaj malega uspeha je bilo, saj se cista ni povecala veliko. Potem sem naredila se 21.dnevni post (le vsak 2. dan zel. sok iztisnjen iz sveze zelenjave, caji, voda) Ves cas tega obdobja sem imela krvavitve in cista se je zmanjsala za cca 2 cm, pregrada v maternici, za katero sem bila narocena na odstranitev s histero pa je izginila. Pomagalo ja, cudeza pa ni bilo. Upala sem, da se mi po postu endom. ne bi vec ponovila. Zal se je.
Drzite glavo pokonci, veliko je tezav na tej zemlji, mnogo hujsih kot jih prezivljamo me.
Voscim vam srece in ljubezni in vsake povratne informacije bom zelo vesela.
Lepe praznike in nauzijte se svezega zraka, poljubcek vsem vam!




Lana25 -> RE: Močna endometriza (29.4.2007 10:37:01)

Kot je napisala Lara light, sem tudi jaz poskušala s prehrano, pa nisem občutila spremembe. Je pa res, da mi čisto stroge makrobiotike ni uspelo prakticirati. Sem pa poskušala jesti več hrane, ki so jo nekoč kuhale naše babice in dedki. Malo mesa, ajdovo in proseno kašo, repo, zelje, riž, zelenjavo vsaj malo dušeno, ne čisto svežo, sadje le sezonsko in ne razno eksotično iz uvoza, nič sladoleda, zelo mrzlih ali vročih jedi, gaziranih pijač, kave, ... Le alg nisem poskusila. Rezultat je bil ta, da se mi je malo bolj uredila prebava in tudi shujšala sem, vendar takrat sem postala sama sebi že grda, presuha. In tudi naporno je postalo, kuhat dve kosili na dan, ker mojim domačim ni vedno ustrezala takšna hrana. Potem sem spet prebrala kakšna hrana je ustrezna za določeno krvno skupino in ugotovila, da po tej teoriji naj ne bi jedla žitaric, ampak več mesa. Tako, da sem na koncu bila že čist zmedena, kaj je prav in kaj ni. Vidnih rezultatov, da me nebi več bolelo, pa ni bilo.
Kako pa se ti prehranjuješ? Me zanima, ker mogoče spet zberem voljo in bo tudi meni pomagalo. Še naprej pa držim pesti za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image].




Anonimen -> RE: Močna endometriza (30.4.2007 8:42:21)

Pozdravljene,
Evo še mene z endometriozo... Žarišča na ligamentih jajcevodov so mi odstranili pred kakim letom dni. Že prej smo se trudili za otročka, pa nič... Problem endometrioze je tudi v tem, da žarišča izločajo prostaglandine, ki motijo oploditev, vgnezditev in kasneje lahko tudi povzročijo zgodnje splave. Nekeko kar upam, da mogoče pa bo... po naravni poti... čeprav je pri meni problem še starost ... Upanje umre zadnje, a ne??? S sprememebo hrane še nisem začela, sicer pa se itak prehranjujem zdravo; sem poklicno deformirana...

Prvi IVF je bil neuspešen - Prvi ET - 2 'lepi' blastocisti - neuspešno, tudi drugi ET z zamrznjenčkom je bil neuspešen...Zdaj čakam , da se prijavim na 2.postopek IVF.

Punce veliko sreče vsem!!!






nana -> RE: Prestrašena! (30.4.2007 16:51:37)

Samo dosti sreče b ti rada zaželela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Detece -> RE: Prestrašena! (30.4.2007 19:29:53)

Tudi "moja makrobiotika" ni čisto popolna, se mi zdi da je popolno v takšnem tempu življenja kot trenutno živimo skorajda nemogoča. V začetku sem črtala iz jedilnika meso, kravje mleko in jajca. Uporabljati sem začela polnovredno moko, skorajda nič začimb razen sojine omake in morske soli, namesto belega olja uporabljam sezamovo olje,...jem predvsem žitarice in stročnice.....se pa vedno bolj grešim:)....ne vem no koliko je na tem in ali res toliko pomaga....vsekakor sem pa mnenja da škodit ne more in če mi ne bo pozdravilo endometrioze mi bo pa morda prizaneslo pri kakšni drugi bolezni....Ampak tudi jaz ne pretiravam in pojem tudi gojeno ribo, škropljeno sadje in zelenjavo,....kje pa čem kupit čisto bio???

Punce vsem vam želim, da bi čimprej dosegle zastavljene cilje z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in čim več zdravja tudi naprej....




Night -> RE: Prestrašena! (6.7.2012 16:16:43)

Sicer je že ta tema že stara, ampak sem se neverjetno našla v njej. Z "Detecom" imava zelo podobni zgodbi, zanima pa me, kako se je ta odvila naprej ...
S fantom sva začela delati na otroku, zdaj sva dala čez šele drugi krog, torej sva res na začetku. Me pa kar malo skrbi, da bova imela težave zaradi moje endometrioze. Do nedavnega sem jemala Visanne, potem pa mi je ginekologinja svetovala, naj poskusim zanositi, ker lahko, da ne bo šlo tako hitro in mi grozi zgodnja odpoved jajčnikov [sm=smiley13.gif]




krisv -> RE: Močna endometrioza (6.7.2012 20:54:18)

Pozdravljene sotrpinke!

Tudi jaz imam endometriozo, in sicer na jajčnikih. Operirana sem bila (laparatomija!) lani marca in so se mi ciste že novembra ponovno razrasle. Nato sem bil 3 mesece neprekinjeno na KT (StedirilM), da smo ciste na jajčnikih spravili na minimum, da smo sploh lahko opravili prvi postopek OBMP. Neuspešen. Sedaj sem spet na KT, ker se pripravljam na nov postopek. Endometrioza se razrašča vsak mesec, ko sem v "naravnem stanju" [sm=smiley36.gif].

Naj pa povem, da meni "endo-dieta" zelo pomaga. Zavedam se, da ne bo odpravila bolezni, lahko pa z njo kontroliram simptome. In od kar sem preživela prvo [sm=hudicek1.gif] brez analgetikov in neboleče SO, sem se odločila, da bo to pač moj način prehranjevanja do konca življenja. Res je bilo prve mesece zelo naporno, sploh za nekoga, ki do takrat sploh ni jedel zelenjave [sm=smiley36.gif]. Najbolj pomembno živilo, ki ga morate odstraniti iz prehrane, je pšenična moka oz. izdelki iz pšenične moke. Jaz pojem tudi kako kislo mleko (DOMAČE!), pijem kozje mleko, kruh si sama pečem iz pirine moke, od mesa jem perutnino in še to, če se le da, domačo. Sem mnenja, da je pri pojavu endometrioze pripomoglo (nasploh) to, da so v vsaki hrani umetne snovi, konzervansi, aditivi, pesticidi ipd.

Na tej strani http://www.endo-resolved.com/ sem se jaz veliko naučila o tej bolezni.

Glede zanositve pa takole. Veliko jih je, ki so kljub E zanosile po naravni poti. Veliko jih je (nas je), ki potrebujemo pri tem medicinsko pomoč. Žalostno pa se mi zdi, da so slovenski ginekologi kljub vsemu premalo poučeni o tej bolezni, in da se (v svetovnem merilu) premalo raziskuje glede vzrokov nastanka E.

Meni osebno sta mi tako ginekolog kot specialist na kliniki rekla, da bi se mi zgodil velik čudež, če bi zanosila po naravni poti, ker se mi stanje tako hitro slabša in ker imam hude brazgotine kot posledico E, ki še dodatno ovirajo zanositev. Oba sta mi pa odsvetovala novo operacijo, saj naj itak ne bi bila smiselna. Vsak mesec, ko sem brez KT, se mi ciste razrastejo, ampak brez KT pa ne morem biti pripravljena na postopek OBMP. (In kdaj se naj zgodi čudež?!?) Ampak jaz verjamem v čudeže, upam še vedno, in se pripravljam na nov boj v avgustu. [sm=bravo.gif]

Hudo je, ker ljudje v okolici ne poznajo te bolezni, je ne razumejo, ne razumejo njenih posledic, in posledično ne razumejo nas. Jaz sem potrebovala dve leti, da sem začela odkrito govoriti z vsakim, ki me vpraša glede problemov zanositve in ni me več sram. Saj je logično, da če ljudje nimajo informacij, ne morejo razumeti.

Želim nam vsem, da bi se nam vsem zgodil ČUDEŽ, da bi nas bolelo čim manj, in da bi vsaka imela ob sebi partnerja, ki ji bo v oporo v vsakem trenutku. [sm=pikapoka2.gif] za vse!




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>