[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček >> Povezano starševstvo



Sporočilo


Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.4.2007 9:16:12)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: Napomoč prenehanje nočnega dojenja (26.4.2007 12:06:00)

Mene ne sprašuj, ker sem že 27 mesecev na istem in še nisem pogruntala, kaj naj naredim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Vilma -> RE: Napomoč prenehanje nočnega dojenja (26.4.2007 12:08:23)

Sama sicer ne dojim toliko časa kot ti, pa vendarle ti bom odgovorila bolj na splošno, mogoče ti bo pomagalo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Če si se odločila, da se nočnega dojenja več ne greste, vztrajaj še naprej.

Pišeš, da traja že en teden, pa ni nič boljše. Postavi si nek cilj. Npr. da boš vztrajala še tri dni, pa boš vidla potem. Če zdaj prenehaš, boš mogoče čez mesec dni ponovno poskušala in takrat boš na začetku. Spet te čaka vsaj teden matranja, saj veš.  Itak pa si napisala, da ti nočno dojenje preseda.
Torej imaš na razpolago nadaljevanje nočnega dojenja, ki ti ne odgovarja, ali pa še tri dni matranja (mogoče več) za uspeh.

Mislim, da leto in pol star otrok lahko prespi celo noč brez hranjenja, tako da mu dojenje predstavlja očitno samo crkljanje. Pockrlja pa se lahko na zizi zvečer preden zaspi in zjutraj ko vstane.

Upam, da ti bodo še ostale punce tu odgovorile. Mogoče ti bo dala katera kakšen nasvet, kaj mu še lahko rečeš, da bo razumel in sprejel.

Pa pogumno naprej, cilj je dosegljiv le trenutno ga verjetno ne moreš videt [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




viv_ -> RE: Napomoč prenehanje nočnega dojenja (27.4.2007 15:51:25)

Ne vem, počakat, da se sam odstavi...




Anonimen -> RE: Na pomoč prenehanje nočnega dojenja (27.4.2007 17:36:06)

Naj gre k babici na počitnice za en teden [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




madela -> RE: Na pomoč prenehanje nočnega dojenja (27.4.2007 18:28:34)

Jaz bi verjetno tudi dojila bolj dolgo,če ne bi prišlo do tega,da sem zbolela in sem morala jemat zdravila pri katerih strogo nisem smela dojit.Velikokrat sem se jokala,ker mi je bilo hudo gledat otroka kako joče.
In kaj sem storila,navadila sem ga na flaško in jo je dobil ponoči namesto zize.Meni je bilo lažje,njemu pa tudi malo.
Je pa trajalo cela dva tedna,da je nehal jokat in se je sprijaznil.
Aja,star pa je bil 1 leto,ko sem morala nehat dojit.
Upam,da vam uspe s čim manj jokca.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.4.2007 9:52:51)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: Na pomoč prenehanje nočnega dojenja (28.4.2007 13:19:57)

IZVIRNO SPOROČILO: nalin

Žan ni navajen spati brez mene in bi se zadeva samo poslabšala.


Navadi ga drugače. Nikoli se ne bo navadil na kaj drugega, če ga boš vezala samo nase. Ne pri letu in pol ne pri tridesetih.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.4.2007 22:13:53)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: Na pomoč prenehanje nočnega dojenja (28.4.2007 22:27:03)

IZVIRNO SPOROČILO: nalin

in očitno še ni pripravljen na to, da mamice ni zraven


Najprej mora biti pripravljena mamica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. In očka.

Otrok čuti z njima.




madela -> RE: Na pomoč prenehanje nočnega dojenja (28.4.2007 22:34:11)

IZVIRNO SPOROČILO: nalin

No sedaj po tem pisanju, me je očitno nekdo uslišal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , kajti žan ne joka več[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] no zbuja se še, ampak joka pa ne več. Huh kako olajšanje.

Sicer pa mič, vse babice še delajo, tako da enotedenske počitnice odpadejo, poleg tega pa Žan ni navajen spati brez mene in bi se zadeva samo poslabšala.

Madela, Žan je flašo že od vsega začetka zavračal (pijemo iz kozarca), ponoči sem mu sicer ponujala za pit, pa ni hotel.





[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Dvakrat bravo za vas! Prvič,za uspešno odstvljanje ponoči[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image],želim da vam rata,drugič pa za pitje iz
kozarčka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Moj mali-veliki fant,leto starejši od vašega še niti pod razno ne dovoli,da mu vzamem stekleničko,pa že ve pit iz kozarčka.





Gordana-3 -> RE: Na pomoč prenehanje nočnega dojenja (28.4.2007 22:43:01)

nekako mu v glavi mora narediti en klik, da on zize ne rabi več. ne vem, kako narediti, da to tega klika pride. jaz sem svojo prvo dojila do 18 meseca, tud ponoči še 2x, ko mi je tud postalo preveč. in sem nehala iz enega dneva na drugi dan. ponoči sem ji nekaj časa še dala mleko v flaški, ker je še vedno nekaj hotela pit. tud flaško je sprejela, čeprav je prej NIKOLI ni marala. nikoli pa ni vprašala več za zizo, edino, ko me je kdaj videla nago, je usta našobila in hotela zizat. in tega se je spominjala še 7 mesecev po končanem dojenju, ko me je bilo že strah, kako bo, ker je dobila sestrico. ampak ko je prišla sestrica, je izginilo tud to. to je naša izkušnja, upam, da ti bo ratalo to prebrodit s čim manj travmami pri tebi in seveda pri otročku.




Stran: [1]