Dobra kniga o nosečnosti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Kimi6 -> Dobra kniga o nosečnosti (4.5.2007 7:52:32)

Živjo,

zanima me katero knjigo priporočate, da je res dobra in vsebuje veliko podatkov o času nosečnosti in negi otroka po rojstvu? Te revije v trgovini se mi namreč zdijo kar drage.


Hvala in lep dan




Marogica -> RE: Dobra kniga o nosečnosti (4.5.2007 8:00:19)

Težko rečem, kaj priporočam. sama sem imela knjigo, ki sem jo še v Švici kupila, tako, da ti to bolj težko pomaga. Sem pa celih 9 mesecev prebirala tudi posebno izdajo, mislim da Mojega malčka ali mame??-ne vem, z naslovom Nosečnost, kjer je za vsak mesec opisano vse, kar si želiš vedeti o sebi in razvoju ploda. ČIsto dovolj in ne predrago. Pa internet uporabi.




baja* -> RE: Dobra kniga o nosečnosti (4.5.2007 8:03:01)

Meni so ful dobre naslednje:

- Lees idr.: Nosečnost: odgovori na vsa vaša vprašanja
- Fenwick: Nega matere in otroka
- Pušenjak: Nosečnost od tedna do tedna
- Hrovat-Kuhara: Izziv poroda
- Campbell: Glej, kako rastem
- Materinstvo in dojenje iz srca

Upam, da boš našla kaj zase.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
LP




Anonimen -> RE: Dobra kniga o nosečnosti (4.5.2007 8:05:18)

Marogica ima prav. Drugače pa je ena izmed taboljših knjig (imam jo jaz), ki je bila v Sloveniji izdana - Nosečnost in vodenje poroda, vendar je napisana bolj iz medicinskega stališča, ker služi kot učbenik na faksu pri predmetu Ginekologija in porodništvo. Zanjo pa moraš imeti malce medicinskega predznanja, v knjigi niso opisane razvojnih stopnje, ampak vse bolj temelji na možnih zapletih, reševanju le-teh, vplivih zdravil in ostalih škodljivih snoveh iz okolja na plod, možnosti za razvoj anomalij...

Je pa zelo natančno opisan porod, možnosti rojevanja, indikacije za CR, sprožitev poroda...







guppy -> RE: Dobra kniga o nosečnosti (4.5.2007 8:09:56)

Meni je pa NAJboljša knjiga o tej temi Vse o nosečnosti in otrokovem prvem letu, avtorji so s klinike Mayo, v Sloveniji je bila kakšno leto nazaj razprodana. Morda je šel ven kak ponatis, drugače pa jo dobiš v knjižnicah. Res je fenomenalna!!




Blacky30 -> RE: Dobra kniga o nosečnosti (4.5.2007 9:13:30)

Jaz imam doma Nega matere in otroka, ki je super, ker je predstavljena nosečnost po mesecih. Poleg tega sem si tudi jaz kupila posebno izdajo revije Nosečnost. Vse knjige so dobre, res je, da je tudi na internetu ogromno informacij. Ampak knjiga Materinstvo in dojenje iz srca pa mi ni bila niti malo všeč.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mala pikica -> RE: Dobra kniga o nosečnosti (4.5.2007 10:11:22)

Se zelo strinjam z Guppy. V tej knjigi je opisano tudi otrokovo prvo leto. Je pa še ena knjiga, kjer sta podrobno opisana nosečnost in porod z naslovom Vse o nosečnosti in porodu. Odlična!




mama06 -> RE: Dobra kniga o nosečnosti (4.5.2007 12:11:24)

Guppy se POPOLNOMA STRINJAM z izborom knjige. Meni je bila fenomenalna in sem si jo sposodila v knjižnici.

LP




copatek -> RE: Dobra kniga o nosečnosti (4.5.2007 12:25:09)

Jaz tudi priporočam knjigo Vse o nosečnosti in porodu, je res super. Je pa res, da je precej draga (okrog 15000 starih SIT), vendar jaz pravim, da je bila vredna svojega denarja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




dorina -> RE: Dobra kniga o nosečnosti (4.5.2007 13:15:25)

Meni je bila tudi zelo všeč Vse o nosečnosti in porodu. Se mi zdi bolj podrobna in obširnejša od Nege matere in otroka ali Nosečnost, odgovori na vsa vaša vprašanja. Vse o nosečnosti in otrokovem prvem letu je pa tudi zlo fajn knjiga, ampak je razprodana in se je nikjer več ne da kupit. Sem si jo pa sposodla.




NAVT -> RE: Dobra kniga o nosečnosti (4.5.2007 14:31:23)

P. Leach: Otrok od rojstva do šole.
Ta knjiga sicer ne obravnava obdobja nosečnosti, je pa za obdobje od rojstva dalje zame ena daleč najboljših. Poleg z vsebino (seveda!!!) sem zadovoljna s količino napisanega, saj me tiste kjnige, ki imajo ogromno nekih pripisov k slikicam ne prepričajo. Pa fajn mi je bila, ko sem bila sama preutrujena in čisto na koncu z živci, pa so me besede v knjigi kar pomirile in mi vlile pozitivne energije.




Kimi6 -> RE: Dobra kniga o nosečnosti (4.5.2007 21:01:09)

Ful hvala za odgovore, bom šla v knjižnjico in malo povprašala o teh knjigah, ki ste jih priporočili.


Lep pozdrav [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




MarkoMateja -> RE: Dobra kniga o nosečnosti (22.5.2009 8:10:15)

Pozdravljeni! A kdo proda ali podari knjigo Nega matere in otroka, avtorice Elizabeth Fenwick. Nikjer se je ne da več kupiti, kopija pa je slaba. Hvala




Stran: [1]