Pranje brisač (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti



Sporočilo


Julija08 -> Pranje brisač (4.5.2007 13:03:19)

Hoj,

mogoče bo res malo butasto vprašanja, ampak odkar sva se z mojim preselila opažam, da ko perem brisače postanejo ful trde. Ko sem bila še doma je veljalo, da nikoli ne uporabljamo mehčalca za pranje brisač, sedaj pa ga pa so trde kot kamen!!! Pa ne vem zakaj, ali je trda voda, al kaj?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Kako vi perete brisače?




Strawberrie Cherrie -> RE: Pranje brisač (4.5.2007 13:06:13)

Jaz počakam, da jih je za 1pralni stroj (to je pri nas v 3dneh [sm=smiley1.gif] ), nato pa ji dam prat na 40° (imam same barvne), perem z Dashem in dodam malo Vanisha, da se fino preperejo, in pa za en orešček mehčalca Frosch (plavi [sm=smiley1.gif]) . Brisače ful dišijo in so mehke.
Redko kdaj operem katero na 60° (kakšno bež, da dodam k belem perilu), na več pa itak ne perem.




srki -> RE: Pranje brisač (4.5.2007 13:28:14)

Naše so tudi po pranju vse trde, sploh bele, ki se tudi kuhajo, tiste na 40 pa so bolj mehke, pa k vsakem pranju damo mehčalec.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]





Anonimen -> RE: Pranje brisač (4.5.2007 13:30:33)

jaz perem sem pa je na 90, če nimam poln cunj svetlega perila pa tudi kako brislo vmes vtaknem. vse skup posušim v sušilcu in so fine mehke in napihnjene. če jih sušim na zraku so pa kot bi dilo pokonc postavu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] pa dam mehčalc pa vse. brezveze! ni ga čez sušilca :)




Anonimen -> RE: Pranje brisač (4.5.2007 13:34:42)

Če daš preveč mehčalca, je isto, kot če ga ne bi dala. Ker potem ga voda že na začetku splakne. Vsja pri meni je tako.
Sicer pa brisače perem skupaj z ostalim perilom na 40 stopinj, razen bele kuham skupaj z belim perilom. Mi je pa čisto vseeno, ali so mehke ali trde.




srki -> RE: Pranje brisač (4.5.2007 14:07:20)

Jaz sem se že navadila na trde brisače, pa še več "popivnajo" oz. obrišejo, vsaj če sklepam po novih brisačah, ki so vse mehke, se brišeš in brišeš, pa si še vedno moker.

Meni se tudi zdi, da ta mehčalec nič ne pripomore k mehkejšemu perilu, edino dišijo bolj, kaj drugega pa ne. Moja tašča sploh ne uporablja mehčalca, samo pralni prašek.




mmž -> RE: Pranje brisač (4.5.2007 14:15:08)

za Svilanitovove brisače vem , da ne smeš dat zraven mehčalca, ker se vlakna zamastijo ( tak mi je prodajalka rekla ) ..........Čeprav jaz vseeno dam




mika -> RE: Pranje brisač (4.5.2007 14:46:40)

Jaz sem se že navadila na trde brisače, pa še več "popivnajo" oz. obrišejo, vsaj če sklepam po novih brisačah, ki so vse mehke, se brišeš in brišeš, pa si še vedno moker.


jaz sem potrebovala 1mesec, da sem brisače 'spravila' v normalno stanje. vodo sem samo razmazala po sebi in je bilo isto, kot da se ne bi obrisala. pol sem se pa s fenom sušila, ker se nisem mogla oblečt[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] .

drugače pa brisače perem skupaj in to na 95. barvne dam skupaj, bele pa k ostalemu belemu perilu. kuham jih pa zato, ker hitro staknem glivično vnetje in nočem da bi še kdo  kaj fasal. tudi g mi je rekel, da naj tako perem.
sušim jih v sušilcu in so mehke. če pa jih dam na štrik pa so trde.




Anonimen -> RE: Pranje brisač (4.5.2007 14:52:18)

Jaz načeloma dam mehčalec, pa tudi če ne, jih itak sušim v sušilcu, tako da niso nikoli trde. Jih pa vedno perem na 60 stopinj, včasih jih pa še na 90 malo prekuham.




zungi -> RE: Pranje brisač (4.5.2007 14:52:46)

Uhh sovražim, če kje kdaj naletim na trdo brisačo, imam občutek kot da se s sirkovo krtačo brišem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].
Jaz brisače perem na 90 stopinj - vedno. Na koncu dodam malo mehčalca - pred zadnjim izpiranjem in jih posušim v sušilnem stroju. Zato so tudi mehke in lepo dišijo. Se pa z njimi normalno obrišemo in tudi brisače popivnajo vso vodo s telesa.




eya -> RE: Pranje brisač (4.5.2007 21:59:17)

IZVIRNO SPOROČILO: srki

Jaz sem se že navadila na trde brisače, pa še več "popivnajo" oz. obrišejo, vsaj če sklepam po novih brisačah, ki so vse mehke, se brišeš in brišeš, pa si še vedno moker.



Baje, da moraš nove brisače parkrat oprati brez mehčalca, da so bilj vpojne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Še nisem sprobala, sem pa to na rr prebrala.

Sice rjih pa tudi pri nas sušimo v sušilcu, tako da so lepo mehke.




rija -> RE: Pranje brisač (4.5.2007 22:07:06)

IZVIRNO SPOROČILO: mmž

za Svilanitovove brisače vem , da ne smeš dat zraven mehčalca, ker se vlakna zamastijo ( tak mi je prodajalka rekla ) ..........Čeprav jaz vseeno dam


ja, prve 4x ko pereš, potem pa normalno daš mehčalec....

jaz pa sovražim tiste nove, ki nič ne pivnajo....najboljše so mi ene 16 let [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] stare svilanitke....zakon, jih ne dam preč, dokler se bosta vsaj dve vlakni skup držali....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Jessy -> RE: Pranje brisač (5.5.2007 8:39:39)

Jaz brisače vedno perem med ostalimi cunjami. Tiste, ki so svetle, jih dajem med bele, ta temnejše pa k pisanim cunjam, temno modre pa k črnim. Ne glede na to, na kolkih stopinjah se perejo, so mehke. Res pa je, da vedno uporabljam mehčalec (tudi, ko so brisače nove, pa zato nič manj ne vpijajo). Če jih sušim na zraku, so zagotovo bolj trde, kot kadar jih dam v sušilca. Nikoli pa niso trde, kot bi bile oprane brez mehčalca.




Nasy -> RE: Pranje brisač (6.5.2007 22:14:22)

Jaz perem bele brisače na 95 ali 60 stopinj, kakor kdaj- da napolnim stroj, barvne pa z ostalimi barvnimi cunjami in vedno dodam mehčalec. Če perem pa samo brisače, dam manj mehčalca, ker meni je všeč, da so brisače malo trše, ampak še nikoli niso bile tako trde, da bi bile pretrde[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]nekoč sem slišala nekje, če imaš kakšne mozoljčke na hrbtu, se drgni z brisačo, čimbolj trdo..od takrat sem se tega navadila in niti pomislila nisem, da so moje brisače trde[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Sandra* -> RE: Pranje brisač (15.5.2007 15:31:56)

Jaz jih perem na 60 ali 90 bele. Ampak jih dajem v sušilca.

Manj scentrifugiraj, ker če daš na 1200 obratov, jih pol čist skupi zbije in so trde!




Stran: [1]