prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


bini -> prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (5.5.2007 8:29:52)

No, mene pa zanima al vsi tukej mislite, da so edini kvalitetni čevlji cicibanovi???
sej so super in fajn, ampak cene majo pa tolk morilske, da je meni ta znamka prav odiralsko antipatična...
no in dans se odpravljamo kupit prve čevlje našemu malemu fantu in razmišljam kje v btcju bi še lahko pogledala če imajo kaj solidnega za malčke - po možnosti kaj cenejšega kot v cicibanu... pa ne mi rečt, da ne šparat pri čevljih - ne šparam, sam rada bi še kakšno drugo ponudbo kot je ciciban... sej zna bit, da na koncu bo pač dobil cicibanove, ampak a kdo ve - je še kje kaj druzga kvalitetnega????

hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Primoza -> RE: prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (5.5.2007 8:32:49)

Ne vem kaj se to smatra pod kvaliteto? Vibram podplat ali kaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]?

Glede na kilometrino, ki jo prehodi malček v prvih čevljih ne razumem povsem čemu je smisel "kvalitete". Pa še to, noga hitro raste in v parih mesecih lahko čevlje vržeš stran. Zdaj bo pa sploh poletje in bodo prišle v poštev bolj sandalce kot čevlji.





Seven* -> RE: prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (5.5.2007 8:36:34)

Cisto komot kupis cenejse. Kaksne moras kupit si poglej na forumu Novorojencek-dojencek, kjer je tema prav o prvih ceveljcih, skupaj z izbranimi clanki strokovnjakov.




Anonimen -> RE: prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (5.5.2007 8:36:45)

V Btcju boš kaj našla še v Papriki, pa v Massu in pa v BATI v City parku.

Mi gremo tud popoldne tja-mogoče se kje vidmo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bini -> RE: prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (5.5.2007 8:37:03)

ja, sej sem res mal nerodno rekla... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
ja, v mislih imam kakšne odprte čeveljčke, ki pa morajo imet fajn oporo ob strani in zadaj - to sem mislila pod kvaliteto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...  torej - kam nej jo mahnemo???




Tadeja83 -> RE: prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (5.5.2007 8:39:15)

Mi smo ravno včeraj šli v Ciciban po prve čeveljčke. Kupili smo malo odprte, ampak ne sandale. Pričakovala sem, da bodo stali okrog 50 eurov, pa sem bila presenečena, da smo dali 38,50 eurov. Vzeli pa smo tiste za prve korake. Gledala sem tudi tiste od super fit (ali nekak tak) pa mi niso všeč modeli, ali imajo čisto zaprte ali pa čisto odprte.

Meni se ne zdi škoda dat denarja za dobre čevlje, ker se ji šele razvija nogica.

Lp in dober nakup

Tadeja




bini -> RE: prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (5.5.2007 8:40:05)

ej, hvala kristina - madonca maš fancy nick [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
hvala za ideje - kje je že paprika??? notri v btcju???
če te vidim te pocukam - obljubim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] sam ne se ustrašit ok?? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bini -> RE: prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (5.5.2007 8:41:46)

mah ne vem no, ampak men se zdi vse kar je več kot tam cca 6 starih tisočakov čist too much za otroške čevlje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]... pa sem tud že dala, ampak redko...
na živce mi gre predvsem to zakaj ciciban tako zelo nabija cene [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Primoza -> RE: prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (5.5.2007 8:51:57)

Saj vam pravim, tisto sago o "kvaliteti" si izmišljajo le prodajalci čevljev. Resnica je ta, da najbolje hodi otrok bos, brez opore in tudi čevlji morajo biti čim bolj temu podobni - mehki malo večji in brez trdnih delov. Tale članek kar zanimivo opravi z nekaterimi trdno zakoreninjenimi zablodami:

http://www.mf.uni-lj.si/ortho/Otroska%20ortopedija.doc




tascha -> RE: prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (5.5.2007 8:52:13)

Kaj pa trgovine Scarpa? Imajo otroško linijo in so ful luštkani čeveljčki pa še ugodna cena je.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bt08 -> RE: prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (5.5.2007 9:51:33)

Jaz mu kupujem v La Scarpi al pa Massu,gledam pa da je bolj ortopedski,so pa cene normalne,niso tako drage.




Anonimen -> RE: prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (5.5.2007 10:47:00)

IZVIRNO SPOROČILO: bini

ej, hvala kristina - madonca maš fancy nick [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
hvala za ideje - kje je že paprika??? notri v btcju???
če te vidim te pocukam - obljubim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  sam ne se ustrašit ok?? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Ja, zdej sm nova jst [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image] edin avatar je star ostal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], pa zvezdice [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Paprika je pa v Hali A - blizu Cicibana-samo na nasprotni strani [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ti kar cukaj za rokave [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bini -> RE: prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (5.5.2007 11:27:15)

ok, ko bomo že tam - rabim še inštrukcije za scarpo trgovino - kje že da je???
primoža - točno prav imaš, sam čist skoz pa žal otrok ne more bit bos [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Primoza -> RE: prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (5.5.2007 13:54:50)

Seveda, seveda, amapk link ki sem ga dodal lepo piše da za čevlje ni potrebno da so ortopedski, s trdimi vložki ali oporami amak da morajo pustiti nogo čimbolj svobodno.

Res pa je, da za kak razgiban teren to ne drži povsem, vendar velja to le za kako planinarjenje.




Strawberrie Cherrie -> RE: prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (5.5.2007 13:56:35)


IZVIRNO SPOROČILO: primoza

Saj vam pravim, tisto sago o "kvaliteti" si izmišljajo le prodajalci čevljev. Resnica je ta, da najbolje hodi otrok bos, brez opore in tudi čevlji morajo biti čim bolj temu podobni - mehki malo večji in brez trdnih delov. Tale članek kar zanimivo opravi z nekaterimi trdno zakoreninjenimi zablodami:

http://www.mf.uni-lj.si/ortho/Otroska%20ortopedija.doc



like bobux http://www.bobux.at/

Jaz sem jih kupila za mojega [sm=duda.gif], ko bo začel delat prve korake.




Primoza -> RE: prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (5.5.2007 14:04:22)

Mi smo imeli za začetek tudi ene bolj copatarsko varianto iz blaga. Potem smo pa bili na Borovem, kjer so imeli nekaj modelov dobrih za planinarjenje. Ene take pisane usnjene ki smo jih kupovali v razmaku dobrega pol leta in z razliko dveh številk. Poleg tega pa treking sandale, ki jih je polno vsepovsod. Zdaj pri mlajšemu 3 l uporabljamo scarpa, ki ima nekaj dobrih pohodnih modelov, pri starejši pa najbolj navadne superge z ježki in Alpina otroški model planinskih čevljev.




Anonimen -> RE: prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (5.5.2007 14:22:39)

Nam je pediatrinja rekla (tako pri enem letu kot pri petih), da morajo imeti čevlji raven podplat in mora biti podplat prožen, mehak, se mora z lahkoto prepogibat. Nam je nekako namignila, da Cicibanovi čevlji nikakor niso dobri.




frutka_ -> RE: prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (5.5.2007 17:26:17)

Jaz sem mu kupila GEOX-ove. Tamalemu jih kupujem predvsem iz enega razloga, ker so modeli širši in mehkejši od Cicibanov. Pa ima tudi nekaj Cicibank. Mali ima namreč zelo široko nogo pa visok nart.
GEOX-ove čeveljce prodajajo v Stiefelkonigu in Massu ampak naj te opozorim, da je Mass dosti dražji od Stifla. Preverjeno!




rija -> RE: prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (5.5.2007 17:51:13)

Meni se zdijo cicibanovi podobni kalupu, kot če bi mu dali gips na nogo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 
Prve, zimske, je imel od superfita, druge od disel, tretje pa od geox....in s teli smo še najbolj zadovoljni.

Mislim, da bodo tudi naslednji geox.




Anonimen -> RE: prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (5.5.2007 20:31:20)

Mi smo ravno včeraj tamali v Kopitarni Sevnica (štacunca je v Hali A ali pa tam, kjer je tudi Buši) kupili ene fenomenalne sandalčke. Mehki (taki, kot morajo bit, nobenega kalupa), super udobni, pa niso ful odprti in nisem mogla verjet, da je bila cena samo 15,90€! Ker sploh nisem pogledala cene, samo pregledala sem čevlje, smo jih probali, vzeli taprave, hop na blagajno in tam smo še prijetno presenečenje doživeli, ker jaz sem pričakovala ceno nekje od 40-50€.




eya -> RE: prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (5.5.2007 20:46:29)

Mi smo mu kupili Superfitove sandalce in imajo lepo mehek, upogljiv podplat. In brez ortopedskega vložka-take sem hotela. Cena je pa hm, pretirana, 40 evrov.

Smo pa za darilo dobili tudi Cicibanove supergice, so mu še prevelike. So pa res precej trde[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




mojčika -> RE: prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (5.5.2007 20:53:25)

Mi smo tudi kupili cicibanove copatke, pa jih sploh ni marala, po sem pa naročila te čeveljce, ki po prebranem zgoraj izpolnjujejo vse pogoje, so totalno mehki, široki, ravni znotraj, mala jih ima zelo rada, še sama pokaže, da bi jih obula in res lepo hodi v njih.

http://www.svetobutve.si/trgovina/artikel/31584

Cena pa je proti cicibankam tudi krasna, kliknite na fotko, se poveča in pokaže v dveh pogledih




suky -> RE: prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (6.5.2007 12:10:21)

men je fizoterapevtka poleg cicibana(tud niso vsi dobri!!) svetovala mass! Važno pa je da je čevelj MEHAK!!!!!




Anonimen -> RE: prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (6.5.2007 12:49:12)

IZVIRNO SPOROČILO: mojčika

Mi smo tudi kupili cicibanove copatke, pa jih sploh ni marala, po sem pa naročila te čeveljce, ki po prebranem zgoraj izpolnjujejo vse pogoje, so totalno mehki, široki, ravni znotraj, mala jih ima zelo rada, še sama pokaže, da bi jih obula in res lepo hodi v njih.

http://www.svetobutve.si/trgovina/artikel/31584

Cena pa je proti cicibankam tudi krasna, kliknite na fotko, se poveča in pokaže v dveh pogledih


Teli so res super, sem jih zadnjič gledala v Kopitarni (V Merkurju), kjer jih prodajajo.




Bejba -> RE: prvi čevlji - še kje razen ciciban?? (8.5.2007 14:54:25)

Splišni, v katerem Merkurju, a na Rudniku? Bi šla pogledat, so meni tudi všeč.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>