Antibiotik in dojenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


zoom zoom -> Antibiotik in dojenje (14.5.2007 14:38:51)

TRenutno sem zaradi mastitisa na antibiotiku (Amoksiklav 1000 na 12 ur) in sta mi oba, ginekolog in os. zdravnik povedala, da lahko normalno dojim naprej, v navodilih pa piše naj v času jemanja antibiotika ne bi dojili, sedaj pa sem v dilemi.
Kaj ste pa ve naredile oz. bi naredile. Zlivale izčrpano mleko stran (to trenutno delam) ali bi vseeno dojile?

LEp pozdrav.




Mehičanka -> RE: Antibiotik in dojenje (14.5.2007 15:01:17)

Odkar dojim, sem bila že 2-krat na amoksiklavu: prvič takoj po porodu zaradi vnetja maternice, drugič pa pred tremi tedni. Obakrat sem normalno dojila.




Shorty_ -> RE: Antibiotik in dojenje (14.5.2007 15:46:14)

Jz sem bila sicer že dvakrat na ospenu in sem normalno dojila. A piše da se posvetuj z zdravnikom al da 100% ne smeš dojit? k zdravnik že ve kaj dela odločitev pa je samo tvoja.




Seven* -> RE: Antibiotik in dojenje (14.5.2007 17:39:49)

100% lahko dojis!! Vem iz preverjenih krogov.




Dashenka -> RE: Antibiotik in dojenje (15.5.2007 6:49:40)

Jaz pa zagotovoo ne bi dojila.
VSI antibiotiki prehajajo v mleko in res vem zakaj bi zavestno in popolnoma nepotrebno ustvarjala baketrijsko rezistenco.




moci -> RE: Antibiotik in dojenje (15.5.2007 8:21:18)

tudi jaz sem dojila. ampak v urinu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] se je vonjalo zdravilo. 




tinaaja -> RE: Antibiotik in dojenje (15.5.2007 9:23:49)

amoksiklav je dovoljen tudi med nosecnosstjo in ob dojenju. je manj skode, da malo antibiotika preide na otroka kot pa, da ga ne dojis. ves kok zensk fase mastitis, pa lepo naprej doji, pa je vse ok z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. poleg tega marsikatera poroca o manjsi kolicini mleka po mastitisu, ki se v kratkem sicer spet vzpostavi, ampak kako bi bilo sele, ce ne bi dojile in samo crpale.




solatja -> RE: Antibiotik in dojenje (15.5.2007 12:31:24)

doji še naprej brez skrbi!!!!sem bila v času dojenja že 2x na antibiotikih, vsega skupaj na štirih različnih (!!!) pa je vse ok. mislim, da je večji šok za otroka, če ga naenkrat nehaš dojit kot pa da ga dojiš z antibiotiki. itak da antibiotik prehaja in da to ni ravno super, ampak če bi pa imel vneto uho, bi pa sam dobil antibiotik.
pa res ne nehat dojit, ker ti lahko presahne mleko, kar bi pa bilo še najslabše. je pa res, da se količina mleka po mastitisu malo zmanjša, ampak če otrok normalno vleče, se količina v roku parih dni nazaj prilagodi povpraševanju in je vse kot prej.

itak, da ti ne bi dali antibiotika, ki bi lahko škodoval otroku!!!!




alja01 -> RE: Antibiotik in dojenje (15.5.2007 13:44:07)

Sem ravno pred enim tednom končala s kuro antibiotikov zaradi mestitisa, pa mi je zdravnica rekla da ne smem pranehat dojit in da to nič ne škodi otroku, kajti če bi bil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] bolan bi tud dobil to zdravilo. Enako so mi potrdili tudi v lekarni. Baje pa se skozi mleko izloča le en del teh zdravil, reakcija je lahko pa le pri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] če je alergičen na penicilin (piše v navodilih).
Lp




smotka lonib -> RE: Antibiotik in dojenje (16.5.2007 18:04:29)

jest sem pri prvem in drugem otroku jemala antibiotike zaradi mastitisa ( in to večkrat pri enem otroku ) , zdej v tretje, ko si mi je pojavil, pa sem težavo preprečila z masažo dojke. dojko sem si masirala z vročo vodo, pa je bil problem rešen. sem pa v porodnišnici dobila po porodu antibiotike zaradi vnetja maternice. mleka sem imela vedno dovolj, čeprav sem prebolela mastitis.

lep pozdrav




Stran: [1]