bamby -> RE: Februarčice (20.9.2007 16:50:33)
|
Ti ga bom kar jaz napisala, ker sem jih ravno danes kuhala! Za 4 paprike potrebuješ 25-30 dag mletega mesa, ki ga na olju s čebulo tenstaš. Dodaš strok česna, soliš (ali vegetaš, ali dodaš kocko-stvar okusa). Ko se meso tensta kake pol ure, mu dodaš še nekaj žlic riža (4,5 ali 6 odvisno od količine mesa in velikosti paprik), priliješ malo vode in dodaš lahko še sesekljan peteršilj. To kuhaš še kakih 5 minut, da riž popije vodo in potem odstaviš. Medtem tudi očistiš paprike. Okrog peclja zarežeš in ga s semeni vred potegneš ven. Semena odrežeš stran, pokrovček pa prihraniš. Paprike nafilaš z mesnim nadevom in potisneš pokrovček na vrhu, da ti nadev med kuhanjem ne pada ven. Sedaj pa pripravimo omako: Na precej olja (dobre pol deci) damo pražit veliko sesekljano čebulo, ko postekleni, dodamo veliko žlico moke in mešamo nekaj 10 sekund. Dodamo mezgo (kaki 2 žlici) in pribl. 3/4 žlice mlete rdeče paprike. To premešamo in prilijemo 3/4 l vode. Začinimo (jaz dam eno kocko in vegeto), strok sesekljanega česna in baziliko ter lovorjev list. Zavremo in v to omako damo kuhat nadevane paprike. Če jih jemo takoj, jih je treba kuhat pribl 45 minut, če se pa malo počaka, jih kuhaš 30 minut, ker se še same skuhajo dalje od toplote. Pa dober tek!!!
|
|
|
|