Suzi* -> RE: Februarčice (11.10.2007 14:47:19)
|
IZVIRNO SPOROČILO: bamby IZVIRNO SPOROČILO: Suzi* [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] saj ti pravim, da mamo lulčka. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Atijevega prav sigurno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] jooj, babe, jaz se bom kar polulala tukej od smeha. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] pa ne se zdej smejat....sem najdla en dober recept od jote na kulinariki: [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Jota moje mame Sestavine: 0,5 kg kislega zelja 3 - 4 lovorovi listi 1 klobasa 6 srednje velikih krompirjev jušna kocka pol stroka česna 1 konzerva rjavega fižola 3 žlice ocvirkov poper sol po želji Postopek: Zelje in lovorove liste kuhamo v vodi cca. 15 minut (v kolikor ne marate preveč kislega zelja, priporočam, da ga pred kuhanjem oplaknete z vodo, da izgubi na kislosti). Ko je kuhano, odlijemo vodo. Posebej skuhamo olupljen krompir narezan na kose, klobaso, kocko in česen. Ko je skuhano, vodo odlijemo v posebno posodo. Krompir zmečkamo z mečkalnikom, dodamo zelje z lovorovimi listi, zalijemo z vodo, ki je ostala od krompirja. V kolikor jota ni dovolj gosta, dodamo vodo. Na koncu dodamo še fižol, pogrete ocvirke ter popopramo. Pa dober tek!
|
|
|
|