Akne, mozolji!?! - pojma nimam (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Lepota in moda



Sporočilo


Anonimen -> Akne, mozolji!?! - pojma nimam (19.5.2007 23:11:02)

Dajte mi nekaj pametnih predlogov, kja naj s svojo kožo. Odkar sem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] se mi delajo akne in mozolji po faci in to takšni, da mi gre kar na jok. Prejšnjič je bila šokirana celo kozmetičarka. In nima pojma, kaj naj naredim, ker mi je odsvetovala vso "kemično" kozmetiko.

V glavnem pa je zadeva taka - najprej se mi naredi grozljiv rdeč mozolj - razsežnosti so oh in ah. Potem si ga namažem z neko "na naravni bazi žavbo", da bi se začel sušiti. Ko se suši, se mi naredi krasta (a si lahko to zamišljate - tako velik je, da se mi naredi krasta brez tega, da bi se ga dotaknila), potem mi krasta odpade in pod njo je ogaben in grozljiv mozolj, ne bom komentirala kakšen in potem si to moram stisniti, ker se vidi iz vesoljske postaje Mir in potem imam prav luknjo, tako velik je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Jaz sem že popolnoma obupala. Ja, če si ga ne stisnem pa nastane takšen ful temen pigmentini flek okoli in na sredini se potem zrcali mozolj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], če si stisnem potem, flek ostane.

KAJ NAJ?????




poška -> RE: Akne, mozolji!?! - pojma nimam (19.5.2007 23:17:30)

nosečkam je v bistvu težko svetovati? pazi na prehrano, naredi si kakšno piling masko iz koruzne moke in limone. ampak to delajo hormoni - a bo spet fantek?




Lejči -> RE: Akne, mozolji!?! - pojma nimam (19.5.2007 23:18:24)

počakaj do konca nosečnosti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
po porodu se ti bo stanje znormaliziralo.
aja, pa men so rekel, ko sem bila na istem kot ti, da bo punčka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anonimen -> RE: Akne, mozolji!?! - pojma nimam (19.5.2007 23:29:30)

Ne vem, kaj bo in po pravici povedano mi je čisto vseeno, sam da donosim.

Ampak trenutno res izgledam ko velika najstnica[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] s problematično kožo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: Akne, mozolji!?! - pojma nimam (19.5.2007 23:30:33)

Kožo izpiraj le z prekuhanimi kamilicami.In čimamanj se je dotikaj.Obraz briši le enkrat v eno brisačo,kože ne drgni z frotirjem.Za fleke kupi kremo proti brazgotinam in fino masiraj-da ti ne ostanejo brazgotine.Tudi raznih pudrov ne nanašaj čez kao "mozolj",ker vse to lahk še poslabša stanje.

Kaj čmo-hormončki so ti zares podivjali.Tud men so se pojavljali mozolji kot za stavo,v času nosečnosti,sam po SS pa so se hormoni mal normalizirali,pa je blo vredu.Po porodu bo tud pri tebi zagotovo boljše...

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] zate-kar tko-ker si ženska,polna hormončkov!




tinkamiška -> RE: Akne, mozolji!?! - pojma nimam (20.5.2007 9:42:12)

Raho, ja hormoni norijo in to se pozna tudi na koži...jst sem si pomagala z tabletami kvasa, ne vsebujejo nič takega, kar bi škodovalo nosečnosti, pa veliko takega, kar je dobro za kožo, nohte, lase,...škoditi ne more lahko pa samo malo izboljša stanje.

Pa nič agresivne kozmetike in čimmanj žaub. Tale, ki kao izsuši mozolj po mojem ni najboljša, če se ti potem nardi kratsa. Boljše bi bilo, da bi mozolj kr pustila.

Vejamem, da si lepa srečka nosečka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] kljub mozoljčkom

Tinka




Magi* -> RE: Akne, mozolji!?! - pojma nimam (20.5.2007 13:36:28)

a veš, da res prav nič ne moreš. po mojem se ti bo stanje umirilo v drugem trimesečju. sicer pa čim manj pipkaj, čim manj agresivnih sredstev na mozolje. mogoče si kupi kakšno AHA kislino (čak mal, al BHA hm, ne vem z glave) in si vsak drugi do tretji večer kožo namaži s tem. to niso agresivna sredstva, če jih primerno uporabljaš, spodbujajo pa obnavljanje povrhnjice, odstranijo odmrle celice... jaz imam kar Amwayevo AHA neko čudo, ki ga namažem 1x tedensko. sicer pa uporabljam Schellerjev gel za umiavanje kože - za občutljivo kožo - nič ne izsuši, nič ne zateguje. tonik pa od Balea Med Sensitive ali Cerra di Cupra za občutljivo kožo. 

če se prav spomnim, ti že uporabljaš neko naravno kozmetiko, potem jo magari uporabljaj še naprej, sam tistih reči za sušit mozolje pa mogoče rajši ne. lahko pa poskusiš z oljem čajevca (dobiš tudi v lekarni), ki deluje antiseptično (ga samo malo potapkaš po mozoljčku), ni pa nobeno čarobno mazilo. 




Naja31 -> RE: Akne, mozolji!?! - pojma nimam (20.5.2007 21:04:52)

JA, pri meni je bilo tudi kritično v času nosečnosti.
Pomagali so redni obiski pri kozmetičarki, vsaj 1x na mesec. Pa eno najstniško kremo proti mozoljem sem uporabljala, samo zdaj se ne spomnim katero.
Upam,d a bo pri tebi kmalu bolje!




Annny -> RE: Akne, mozolji!?! - pojma nimam (21.5.2007 2:20:56)

Tukaj so ti pa res zagodli hormoni, nimaš kaj.
Ampak vseeno si za sušenje mozoljev nabavi tiste posebne 'obliže' (enkrat kupila v Müllerju, znamke ne vem)..so taki majhni okrogli prozorni...daš za nekaj ur na novonastal mozoljček in ta izgine. Pri meni je delovalo.
lp




solatja -> RE: Akne, mozolji!?! - pojma nimam (23.5.2007 11:09:52)

bo minilo v roku par mesecev... proti koncu nosečnosti boš mela tak obraz kot ritka tvojega otročka!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

js sm bla prvih par mesecev (ene 4) katastrofa in mi ni pomagalo čisto nič. pol, ko je pa bilo to obdobje mim, sem mela pa čist gladko kožo in je tud z nobenimi smetmi, ki packajo kožo (čipsi, čokolada in druga, za nosečnice primerna hrana[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]) nisem mogla pokvarit.... pa takrat so se tud lasi okrepili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

moj edini nasvet je, da mal zamenjaš kozmetiko (ni pa nujno!), hormoni bojo pa itak delali po svoje...  pa želim ti čimlepšo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]!!!




Boni3 -> RE: Akne, mozolji!?! - pojma nimam (23.5.2007 11:49:38)

Raho,ni pomoči,žal. Govorim iz prve roke,samo,da se meni to naredi in dela nekaj mesecev po porodu. Če bi znala,bi ti poslala sliko,da bi videla,kaj se pravijo mozolji. Naredili so se mi po prvem in po drugem porodu. Po prvem po ličnicah,zdaj pa po in pod brado,ter po spodnji čeljusti,tako od ušes do brade. Zadnjič me je ena vprašala,če me zob boli ker sem zatečena[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Sem ji pač lepo povedala,da imam take mozolje. Klinc klanc pa mozolji,glavno da smo zdravi a ne? Btw nisem vedela,da si noseča,superca,moje čestitke in vse dobro v nosečnosti in potem skupaj z[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]




Stran: [1]