kako izgleda nuhalna pri dvojčkih? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Za nosečke dvojčkov, trojčkov, četverčkov



Sporočilo


soncek.djukelica -> kako izgleda nuhalna pri dvojčkih? (1.6.2007 11:07:06)

pozdravljene,

sej vem,da je morda neumno vprašanje ampak to je moja prva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]  in vse je zame novo! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Pregled imam šele naslednji teden, vendar me je že prej nekaj špikalo v levem jajčniku in sem raje pohitela do zdravnika,ki je ugotovil vse cool! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Nuhalno imam 18.6 v lj. porodnišnici, pa me zanima kako izgleda ta pregled? A za spol že lahko vprašam?Takrat bom že v 13 tednu!
Kaj se bo pa po tem dogajalo? Kakšne preglede naj bi še opravila?
Hvala vam! [image]http://www.cosgan.de/images/more/flowers/080.gif[/image]




zirafa76 -> RE: kako izgleda nuhalna pri dvojčkih? (1.6.2007 11:56:58)

pozdravcek..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
NS je cisto enaka kot pri enojckih...
premerijo oba, ugotovijo tveganje pri obeh ter lahko poslusas oba srcka..ter seveda vidis oba dva, ki se ze konkretno obracata in brcata...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] res dozivetje....
spol pa se ni siguren, ker se veckrat pokrivata ali pa imata prekrizane noge..meni ga je moj g. povedal dva tedna kasneje..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]... drugace pa te se pol kasneje caka morfologija in vse ostalo, ko pogledajo organe in tam vidijo tudi spol...

pogumno in nikar te naj ne skrbi..pravi uzitek je.............




bianka -> RE: kako izgleda nuhalna pri dvojčkih? (1.6.2007 12:05:09)

najprej ti čestitam.
Nuhalna pri dvojčkih izgleda isto kot če nosiš enega.Gin izmeri in pregleda vsakega posebej,če sta enako velika (vsaj približno),izmeri NS in ti izračuna tveganje 1:?.Pregled traja dlje,pri meni je trajalokar eno uro.

Kako pogosto boš imela preglede je tudi odvisno kakšne dvojčke nosiš.Če nosiš biamniate-bihoriate(to so dvojajčni)je malo manj rizično,če pa nosiš monohoriate in povrhu še monoamniote (to so enojajčni s skupno posteljico in votlino)pa bojo pregledi verjetno pogostejši ker je taka nosečnost bolj rizična.Jaz sem za spol vprašala na NS in mi je uganila pravilno.

Če te še kaj zanima kar vprašaj in preberi si še malo poste nazaj,saj nas je tukaj kar nekaj s takimi in drugačnimi izkušnjami.
A že veš ali nosiš eno ali dvo jajčne?

Poročaj kako bo,pa srečno




soncek.djukelica -> RE: kako izgleda nuhalna pri dvojčkih? (1.6.2007 12:11:50)

hvala vama za odgovore,

nosim dvojajčna dvojčka!zanosila sem v postopku OBMP, in zdravnica je rekla, da so teh primerih v večini dvojajčni,razen če po partnerjevi strani že od prej ni kakšnih dvojčkov!kar jih tudi ni![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

aja, pa še to! Na zadnjem UZ je en plod za 1 dan manjši, vendar me je zdravnica pomirila,da to ne predstavlja težave!




TONČI. -> RE: kako izgleda nuhalna pri dvojčkih? (1.6.2007 12:45:37)

aja, pa še to! Na zadnjem UZ je en plod za 1 dan manjši, vendar me je zdravnica pomirila,da to ne predstavlja težave!


Na koncu bo pa ravno ta večji. Otroci rastejo eni hitreje, drugi počasneje. Ko ju boš rodila, ne bosta enako velika in težka. To je povsem normalno. Tud v otroštvu bo tako.




guppy -> RE: kako izgleda nuhalna pri dvojčkih? (1.6.2007 14:19:37)

kot so povedale punce, nuhalna zgleda popolnoma enako kot pri enojčkih, le da dlje traja in da za vsak plodek natačno izmerijo vse, kar je treba in ti izračunajo tveganje za kromosomske napake za vsakega posebej.

Pri nas se je dalo "zvohat" spol (takrat se baje spolni organi ne vidijo, ampak se po nekih drugih znakih sklepa o spolu) in do danes (konec 27. tedna) je spol ostal enak [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ne se preveč zanašat na spol na NS, lahko pa seveda vprašaš.

papa




Afnica -> RE: kako izgleda nuhalna pri dvojčkih? (2.6.2007 9:46:13)

Glede nuhalne lahko dodam samo še to:
 
BODI POZORNA NA CENO!! Ker meni je ta, ki sem se pri njemu naročila, ko sem prišla k njemu komaj povedal, da se plača duplo. Ampak se ne plačuje duplo pri vseh. No, seveda sem jaz vseeno opravila nuhalno pri njemu, ker sem bila že tam in bi drugje morala spet čakat s tem bi pa tudi primeren čas zamudila. Je pa razlika, če plačaš 50 ali pa 100 eur. Za tistih 50 eur greš raje malima nekaj kupit!




soncek.djukelica -> RE: kako izgleda nuhalna pri dvojčkih? (4.6.2007 17:37:31)

ojla,

hvala punce za vse te informacije!Ker pa sem stara čez 35 let,mi ne bo treba plačat nuhalne in sem v ta namen dobila tudi napotnico! Imaš pa prav, afnica za 50 € bi se že marsikaj dalo dobiti! 




Stran: [1]